از دوستان تعجب میکنم. احساسات را کنار گذاشته و با منطق مرور کنید. متن دفاعیات ایشان آن هم درست در اوایل انقلاب خودش برابر حکم اعدامش است.
مزدور خواندن، توهین ها و ... را شاید بتوان به دلیل تحت فشار قرار داشتن و در حالت نامتعادل روحی بودن دانست، اما دقت کنید:
" مطمئن باشید که مردم ایران خیلی زود از خواب فعلی بیدار میشوند و این تب که با دروغ و تزویر شما به آن در جان و روح آنها رخنه کرده، بسیار سریعتر از آنچه فکر کنید فرو خواهد نشست. آنگاه شما هستید و خشم ملتی که به تار و پود شما آتش میکشد. "
این بخش سخنان را نمیتوان به احساسات نسبت داد که درست عین تفکر ضد انقلاب است. در همین سنترال هم هستند کسانی که باورشان (درست یا نادرست) این است که ملت ما در خواب هستند و مثلا موجب سبز یک شانس بیداری بوده و بالاخره روزی این بیداری اتفاق خواهد افتاد. داشتن این طرز تفکر ضد انقلابی آن هم درست در نخستین روزهای یک انقلاب برای یک فرد رده بالای نظامی آن قدر هراس ناک است که اعدام حکم آن قدرها غیر قابل پیش بینی برای این فرد نیست.
حالا اگر ما باورمان شبیه این جناب بوده و معتقد هستیم ملت ما گول خورده و انقلاب کردند و در خواب هستند و روزی بیدار میشوند، نسبت به این اعدام نیز از این جهت میتوانیم گلایه مند باشیم، اما اگر هر باوری غیر از این داشته باشیم، این اعدام را آنقدرها فعلی ناپسند نخواهیم دانست.
من هم از انبوه تعقیب و گریزها، اعدام ها و ... در اوایل انقلاب و برخی اتفاقات ناپسند اون دوره ( و البته امروزه ) اطلاع دارم و از سر بی خبری نیست، سوابق خانواده ما هم پیش و همزمان با انقلاب اسلامی متاسفانه آن قدرها درخشان نیست، امروز امیر ارتش در بینشان هست، فراری در آلمان و انگلیس است، اعدامی هم هست. همگی هم از یک خانواده بوده اند. من پس از دانشگاه بود که یاد گرفتم چطور با داشتن عقاید خودم نگاه منطقی به مسائل و عملکرد افراد با عقاید مختلف داشته باشم. صرف مخالف بودن خودم را با یک عقیده بر مبنای فریب خورده بودن یا کودن بودن طرفداران آن عقیده نگذارم و تفاوت را در برتر بودن خلاصه نکنم.
بحث ساده است، موافقان انقلاب از این اعدام نمی توانند شاکی بوده باشند و ضد انقلاب هم نمی تواند راضی. البته منظورم تقسیم بندی دوستان حاضر در این بحث نبود، مقصود ریشه یابی علت اعدام بود. ایشان به هر بهانه که اعدام شدند دلیل اصلیش همین باور در خواب بودن ملت بوده است.

حالا شاید هم درست فکر کنند شاید هم اشتباه ... اما جمهوری اسلامی فردی با این تفکر را در مقامات نظامی بالا نخواهد پذیرفت بر اساس الگوهای سازمانیش که هیچ، قطعا رها کردن این فرد را نیز برای بقای خود به عنوان یک خطر خواهد دانست.