Ph.Sepehr نوشته شده:عرض ادب خدمت دوستان و کاربران گرامی
دیروز یا به عبارتی چند ساعت پیش سالروز ورود یکی از استادان مسلم بحث هوانوردی و عکاسی هوانوردی بود که تقریبا با یک روز تاخیر تبریک عرض میکنم خدمت جناب ARafiee سومین سالگرد ورودشون رو به خانه ی نارنجی.
جناب رفیعی عزیز،چی شد که در سنترال عضو شدید و به قول اشکان جان نمک گیر شدید؟
یه خاطره خوب از سی سی تعریف کنید.
و این سوالم خودم اضافه میکنم!!!!
نظرتون راجع به عکاسی به سبک میدون فتح چیه؟
با تشکر از علیرضا گرامی
در پناه حق،سلامت و موفق و شاد باشید.

سلام بر دوستان گرامی در انجمن وزین سنترال کلابز
با تشکر از دوستان گرامی بخصوص جناب آقا امیر مسعود(Ph.Sepehr)

و جناب آقا علیرضا(@lireza@)
ابتدا عرض کنم این عناوین که برشمردید شایسته دوستان فرهیخته ای است که در اینجا یا در فضای حقیقی هستند و در جایگاه شان در حال اشاعه علم اندیشه و فرهنگ هستند
من خودم را بیشتر یک علاقه مند به مقوله هوانوردی می دانم و جستجوگر برای یافتن دانسته های بیشتر از منابع گوناگون
نحوه آشنایی بنده با سنترال اینگونه بود:
من در تیرماه 88 عضو سنترال شدم درست یک سال پیش از آن در تیرماه 87 عضو انجمن ائرو اسپیس شدم
پس از چند ماه حضور در انجمن هوافضا و آشنا شدن با محیط
در بحث هایی که بین دوستان رد وبدل می شد(بویژه بحث های نظامی) به سایت سنترال اشاره می شد و من متوجه انجمن سنترال در همسایگی خود شدم و بدین ترتیب ضمن مراجعه به بخش های گوناگون به عنوان عضو کوچکی وارد این جمع بزرگ شدم و تاکنون نیز از آنچه بزرگان و دوستان به اشتراک گذاشته اند(به قدر وسع سواد و فرصت) بهره مند شده ام
اما درباره نمک گیری هم عرض کنم
ایتدا باید به دوستان مشترک در هر دو انجمن اشاره کنم که جو صمیمانه و محترمانه ای ایجاد کرده بودند
همان جو مناسبی که اشاره کردم در تاپیک های گوناگون نیز وجود داشته و دارد به جهت پاسخگویی و رفع نیاز دیگر دوستان و کاربران
بخصوص از جانب مدیران و ارشدهای سایت
(البته در انجمن به سبب تنوع سلائق و اندیشه ها شاهد اصطکاک فکری نیز بوده ایم و تا جایی که به درگیری نیانجامیده از دل آن مصالب سودمند و حقایقی خارج شده است)
وجود تنوع مطالب در زمینه های گوناگون علمی اجتماعی فرهنگی ...خود عامل دیگری بود
(خود تنوع را عرض کردم اما طبیعی است که به سبب محدودیت ها بویژه محدودیت زمان نمی توان بخش های گوناگون را مطالعه کرد و برخی بخش ها بیشتر شاخص هستند مثلا برای افرادی چون من بخش های هوانوردی مد نظر هستند)
همه هرآنچه برشمرده شده به نوعی خاطرات خوب در سنترال را نیز به همراه دارد
اما میدان فتح
این قضیه را از چند جهت می توان نگریست
اگر از مقوله عکاسی هوانوردی به آن بخواهیم نگاه کنیم باید گفت در دسترس ترین و قدیمی ترین موقعیت برای این امر است
اما همانطور که با دوستان عکاس گفتگو داشتم(و گمان می کنم شما نیز با آن ها هم عقیده اید) این قضیه را مطرح می کردند که این موقعیت به جهاتی اشباع شده است
مگر برای عکس هایی که خبری هستند یا بعضا پرنده ها و هواپیماهای خارجی که به جهت سفرهای سیاسی در مهرآباد فرود می آیند
همچنین پرندگان نظامی که پایگاه شان در دیگر شهر هاست و به جهاتی به تهران می آیند(تست ها و چک ها) برای مثال سوخوهای شیرازی تامکت های اصفهانی میراژهای مشهدی فانتوم های بوشهری...
برای همین امر است که دوستانی که این امکان برایشان به جهت حضور در مکان های مناسب در فرودگاه و یا در درون هواپیما(آن هم به سبب شغلی) برای شان فراهم است
به عکس هایشان تنوع بیشتری بخشیده اند(هر چند این امر محدودیت بیشتری برای عکاس دارد)
برخی دوستان نیز بسته به علایق شان و همچنین مسافرت های فراوان راه دیگری را در پیش گرفته اند همچون تصویر برداری از هواپیماهای عبوری از آسمان ایران و یا تهیه تصویر از نمای بال(وینگ ویو) نمای پرنده(برد ویو) و همچنین تهیه تصویر از کاکپیت
در نمای پرنده هم از درون کاکپیت به بیرون نگاه دارند
به این ها هم اضافه کنید دوستانی که در شهرستان ها به عکاسی هوانوردی می پردازند
بویژه عزیزان تبریزی که انحصار را از تهران گرفته اند
و جمیع دوستانی که برای کامل تر شدن و گوناگونی بیشتر کارها و هنرشان در نمایشگاه ها حضور می یابند
حتی در خارج از کشور
که بعضا در جمع ما نیز حاضرند و الحق کارهای زیبا و شایسته ای ارائه کرده اند
یک نکته دیگر در خصوص میدان فتح هم عرض کنم که پیش از انتقال پروازهای خارجی به فرودگاه امام
شاهد پرواز انواع هواپیما چه به جهت تایپ و چه به جهت ارلاین در فرودگاه مهرآباد بودیم
تا همین دو- سه سال پیش نیز هواپیماهای باربری شرکت های خارجی نیز در مهرآباد فرود می آمدند اما امروز حتی پروازهای باری ایران ایر نیز از فرودگاه امام انجام می شود
تا یکی- دو سال آینده نیز اگر پرواز های حج هم به فرودگاه امام منتقل شوند شاید دیگر به ندرت هواپیمایی همچون جمبوجت را در آسمان تهران بتوان دید
و اما نگاه دیگر به میدان فتح
همه این ها را عرض کردم ولی در مجموع دوستان علاقه مند را هیچ جایی همچون میدان فتح نمی توان جمع کرد
نمونه آن را در روزهای منتهی به رژه روز ارتش جستجو کرد
که خود این جمع شدن برای دوستان خاطرات و اندوخته های فراوانی به همراه دارد که جنبه عمومی و چندگانه را دارد و به مراتب ارزشمندتر از تهیه عکس است که بیشتر جنبه فردی دارد(که در جای خود همین تهیه عکس هم یکی از این بهره هاست)
باز هم از دوستان عزیز یعنی جناب آقا امیر مسعود و جناب آقا علیرضا تشکر می کنم
یک عذر خواهی به جهت تاخیر در پاسخگویی به ایشان بدهکارم که به بزرگی می بخشند
و تشکر از دوستان دیگر که بذل توجه دارند
پایدار باشید