قبلا هم گفتم با گفتن من و شما توانایی جم کردن رادارهای متریک به AN/ALQ-99 اضافه یا کم نمیشه،
Operating به معنای عمل کردنه نه لزوما جم کردن،از جمله وضائف تاکتیکی های الکترونیک هم ESM هست
توانایی شناسایی امواج VHF حتی ارسال اونها رو اکثر جنگنده ها دارند،اما
تفاوتهای زیادی داره ارسال امواج با جمینگ،
تغییر نکردن پلتفرم ALQ-99 بعد از اینهمه سال نشون میده حتی فلسفه جمینگ هم عوض نشده،
یک بحث خوبی هم اینه که بیایم بگیم چه سخت افزارهایی رو لازم دارند پادهای الکترونیک برای اخلال تو رادارهایی آرایه فازی و یا با توانایی جهش فرکانسی در رنج های بالا
چطور پادی که برای مفاهیم دهه 80 طراحی شده امروز می تونه جوابگوی این سیستم ها باشه،
گراولر هنوز از مفهوم دهه 80ی استفاده می کنه اما فقط از دهه 90 به اینور دهها مفهوم جدید در رادارها اضافه شده،
یه سوال اینه که با این سطح عقب موندگی AN/ALQ-99 چقدر می تونه موثر باشه؟
این عدم تاثیر رو فرماندهان امریکایی بهتر از من و شما می فهمن چون با این رادارهای ارایه فازی تمرین کردند، سوال اینجاست که آیا تمهیدی که برای این رادارها اندیشیدن همین AN/ALQ-99 هست؟
هر چند تغییری در توانایی های AN/ALQ-99 ایجاد نمی کنه ولی هنوز هم منتظرم یک لینک صریح یا یک تجربه تاریخی از جمینگ رادارهای باند متریک به وسیله هواپیما های تاکتیکی بیان کنید!
جنگ ما، ویتنام، عراق، یوگوسلاوی،
حتی یک مورد نمی تونید پیدا کنید که مثلا میراژ یا فانتوم یا پراولر یا آوادراک رفته باشند برای عمل ضد یک پست متریک، مگر کنارش یک رادار باند S یا X بوده باشه،
خوب مساله حضور کمرنگ گراولر که حل شد، یه چیزی رو هم باید اشاره کنیم،
لیبی از همون روز اول نبرد در فضایی مثل بعد از فاز SEAD بود، داغون بود فقط مقاومتهای پراکنده انتظار می رفت وگرنه فرانسوی ها جرات نمی کردند بدون هیچ مقدمه ای CAS انجام بدن
هرچند انتظار داشتم به اخلال در شبکه های ارتباطی و از کار انداختن IADS اشاره کنید، که حالا بماند برای وقتی که خودم حوصله کردم یه چیزی در مورد فرماندهی و بقا پذیری تو پدافند نوشتم
انتظار داشتم مثل بحثهای روزهای دور سایت جوابهای محکم و بحث های داغ ببینم،
بحثهایی که سندشون بجای عکس سرچ شده در گوگل اسکرین شات مانوال ها و دیتا ریپورت ها و اسسمنت ریپورت ها باشه،
هرچند جای نا امیدی ولی خوب تقصیر هم از خود ماهاست که ول کردیم سنترال رو گذاشتیم کج رشد کنه
به هر حال
با پادهای دو سه متری که می تونن تو رادارهای VHF اخلال ایجاد کنند خوش باشید