تو ايران نميشه سرور زد ؟
اینطور نیست، امکان ایجاد سرور در ایران وجود دارد، و ما ششمین کشور دنیا بودیم که دیتاسنتر راه اندازی کردیم. الان چندین دیتاسنتر در کشور است + تعداد نامشخصی سرور های اصطلاحاً خانگی. اما انجام این کار به سادگی آموزش هایی که در نت هست نمی باشد، اونها بیشتر یک مدل آزمایشی است تا یک راهکار، نمی شود بدون رسیدن به یک سطح استاندارد اقدام به راه اندازی سرور کرد. ما از مهر ماه درگیرش هستیم و هنوز به نقطه عملیاتی نرسیدیم.
تو ایران کسی نیست از یک سایت بتونه روزانه بک آپ بگیره که محتاج بیگانه نباشیم ؟
این هم سوال نادرستی است. بحث 1 مگ یا 1 گیگ اطلاعات نیست، ضمناً هیچ کس جهت گرفتن بک آپ محتاج دیگران نیست. بحث امروز این است که دسترسی مالک به فایل هایش بسته شده است، بنابراین امکان گرفتن بک آپ وجود ندارد.
گرفتن بک آپ با یک انتقال فایل ساده اینترنتی تفاوت هایی دارد، به خصوص وقتی صحبت از دیتابیس و حجم بالا باشد. در این سطح از وبمستری به ندرت کسی به صورت دستی اقدام به گرفتن بک آپ می کند و با استفاده از اسکریپت ها یا مثلا در سرور لینوکس به کمک کرن جاب یک سامانه جهت دریافت بک اپ ایجاد می کند.
بحث مقصد فایل پشتیبان نیز مطرح است که اگر شما از خود سرور سایت استفاده کرده باشید در مواردی مشابه مسئله حاضر دسترسی به بک آپ خودتون نخواهید داشت. در مورد استفاده از سرور دیگر (اساسا از یک شرکت دیگر / یا حتی کشور دیگر) همراه با هزینه اجاره اون سرور خواهد بود. ضمناً در این حالت جهت گرفته شدن بک آپ شما ناچار هستید دسترسی ریموت به دیتابیس خودتون بدهید یا جهت انتقال فایل برخی اقداماتی کنید که قدری امنیت سرور را هم کاهش خواهد داد. اما در همین شیوه نیز اگر شرکت رنت دهنده سرور قصد کند میتواند با قطع دسترسی بیرونی از ایجاد بک آپ در ریموت سرور شما هم جلوگیری کند !
اتفاق حاضر سنترال نیز به همین ترتیب بوده است و علت نبودن بک آپ به روز عدم دسترسی به بک آپ تهیه شده بر روی خود سرور و از طرفی قطع دسترسی سیستم بک آپ خودکار ریموت سرور از حدود دو ماه پیش بوده است.
در همین اتفاق حاضر برخی دوستان کل دیتای خودشان را از دست داده اند و برخی انجمن ها کل فعالیت های سال 91 را از دست داده اند و شاید سنترال جزو سایت هایی باشد که کمترین خسارت را متحمل شده است.
به هر حال این اقدامات و شیوه برخورد سرتیکس با تقاضاها پیرامون این موضوع واقعا جای تاسف داشت و روشن کرد بر خلاف تصور برخی مشکل با حکومت جمهوری اسلامی یا ... نیست، با من و شما مشکل دارند جرات ندارند می گویند با رژیم

اگر این بین برخی بوده باشند که وب سایت هایی وابسته به مجاهدین، کمونیست های آمریکا گرا داشتند، حالا داخلی هاش را نمیگم که بحث منحرف شود اما خودمان می دانیم وابسته به کجا ها، آیا سایت ایشان هم دچار این چنین سرنوشتی می شد که سایت های دیگر آن هم نه سایت های دولتی بلکه سایت های شخصی ایرانیان دچارش شده است؟
هر چند خدا را شکر این دسته سایت ها به ندرت از داخل کشور اداره می شوند و کلا این دسته از میهن پرستان کشورشان را خیلی وقت پیش عوض کرده اند اما دلسوز ایران و ایرانیان هستند . . . من خودم نیز از این ماجرا بسیار آسیب دیدم، هر چند شخصاً در سرتیکس سایت نداشته ام اما سایت برخی دوستان که ادارش بر عهده من بود روی سرتیکس بوده و متاسفانه هیچ بک آپی از اطلاعاتشون در اختیار نیست هنوز. این روزها پیش برخی فقط شرمندگی برایم مانده در حالی که با توجه به وضعیت خودم در بدترین شرایط ممکن این اتفاق افتاده است. انشاالله فرصت داشته باشم جبران کنم هر چند شرمندگی همواره باقیست.
به هر ترتیب، بهتر است مسیری که دوستان اشاره کرده اند را در راستای جبران این خسارت به سنترال دنبال کنید، سنترال = کاربرانش. دیتابیس ها و فایل هاش قابل ساخت دوباره و بهتر است. فرصت پیش امده تا بعضی گفته های این دو ماه خود را بهتر بیان کنیم، یا برخیش را حذف کنیم. اینطور بهش نگاه کنید.
سرتیکس هم مشتریان زیادی در ایران داشته و بحث چند تا سایت نیست بحث چند هزار سایت است که در این بین چندین سایت بزرگ هم مثل سنترال وجود داشته است. شاید با یک سری حمایت های اولیه احساس کند تصمیم درستی گرفته است و این بین منافع مالیش تامین شده است اما در بلند مدت بابت این مسئله ضرر سنگینی متحمل خواهد شد.