نيروی دريائی جمهوری اسلامی ايران

در اين بخش مي‌توانيد در مورد سلاح و ادوات جنگي دريايي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

Commander
Commander
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 16928 بار
سپاس‌های دریافتی: 4259 بار

نيروی دريائی جمهوری اسلامی ايران

پست توسط Fariborz »

[External Link Removed for Guests]
آخرین ويرايش توسط 3 on Fariborz, ويرايش شده در 0.
Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 20 بار

پست توسط Admiral »

خيلي برام جالب بود ادامه بدي بهتره :razz:
my GF kill me if I speak with U
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 12804 بار
سپاس‌های دریافتی: 4580 بار

پست توسط كيارش »

منتظريم :-? :-? :-P :eek:
 [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]  این خسته به شمشیر تو تقدیر نبود,    
  [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]ور نه هیچ از دل بی‌رحم تو تقصیر    
Old Moderator
Old Moderator
سپاس‌های ارسالی: 117 بار
سپاس‌های دریافتی: 349 بار
تماس:

پست توسط black hawk »

با تشکر فراوان بسیار عالی بود
برای تاریخچه یه نگاهی هم میتونی به این بندازی [External Link Removed for Guests] ببخشید خود مقاله رو نمی زارم گفتم زیاده مشکل تو این صفحه ایجاد میکنه
من دنبال تصویری از ناوشکن کلاس دماوند هستم البته احتمالا باز نشسته شده ولی اگه کسی داشت بزاره ممنون میشم این ناو شکن ها در واقع ناوشکن های کلاس آرتیمیس هستند
-
سپاس‌های دریافتی: 26 بار

پست توسط JSF »

واقعا عالي بود ممنون :razz: :razz: :razz: :razz:
Commander
Commander
نمایه کاربر

پست توسط Fariborz »

black hawk عزيز چند تا عکس در اختيارم بود که برات نشان ميدهم . در ابتدا تصويری از رزمناو آرتميس [ دماوند] و در ادامه تصاويری از ناوشکنهای سنگين ببر و پلنگ . اين تصاوير اکثرأ از سايت [External Link Removed for Guests] برداشته شده . احتمال دادم که اين سايت شايد ف_ * ل*_ ت ر شده باشه. به هر حال اميدوارم مورد توجه قرار بگيره . :razz:

Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
محل اقامت: جايي درست وسط غربت شهر...انطرف تر از اب...در کنار خورشيد...
سپاس‌های دریافتی: 65 بار
تماس:

پست توسط ghalamman »

سلام
با توجه به تحريم ايا اين رزم ناو ها هنوز عملياتي هستند؟ :-(
پاسگاه مرزي گدار... سراوان
جاده زابل به زاهدان ...تاسوکي
تقاطع بلوار بزرگمهر و معلم... زاهدان
بلوار ثارلله مجتمع نسترن ...زاهدان
پاسگاه مرزي ناجا... سراوان
تاريخ هيچ کدام را از ياد نخواهد برد...
Old Moderator
Old Moderator
تماس:

پست توسط black hawk »

نه دوست عزیز اینها ناوشکن هستند یعنی destoryer و هر 3 فروند در سال 1990 بازنشسته شدند ایران سنگین ترین کشتی های رزمی کنونیش رزم ناو های توپدار میانوزن کلاس Bayandor که بیشتر جنبه ی پشتیبانی دارند تا رزمی بیشتر بار بازنشسته شدن ناوشکنها بر دوش ناوچه هاست
Commander
Commander
نمایه کاربر

پست توسط Fariborz »

black hawk عزيز با تشکر چند توضيح رو لازم ديدم .
در نيروی دريائی ايران در سال ۱۳۵۷ چهار نوع کشتی جنگی بزرگ وجود داشت . اول از همه ناوهای corvettes که از اونها چهار فروند به نامهای ميلانيان ـ کهنموئی ـ نقدی و بايندر در ايران وجود داشت . طبق نوشته سالنامه جينز ( در بالا ) ناوهای بايندر و نقدی هنوز در خدمت هستند . در تعريف ناوهای کلاس corvettes آمده است که اين نوع ناوها : شناورهای گشتی ساحلی هستند offshore patrol vessel OPV شايد ناو توپدار مناسبترين تعريف برای اين نوع شناورهاست . البته من اصطلاح دقيق فارسی اون رو نميدونم به خاطر همين تنها يک حدس ساده از طرف من است
ناوهای بعدی Frigate هستند که در فارسی به اونها ناوشکن اطلاق ميشه . از اين نوع هم چهار فروند وجود داشت که با غرق شدن سهند امروزه ۳ فروند در نداجا وجود داره .الوند ـ البرز و سبلان که در حقيقت از کلاسFrigate انگليسی Vosper MK5 هستند.
دسته سوم ناوشکنها يا همون Destroyer هستند که ببر و پلنگ در اين دسته قرار ميگيرند . متاسفانه من تا به حال لغت دقيقی که فرق بين Destroyerو Frigate رو در فارسی توضيح دهد نديدم . خاستگاه و مبدأ اين نوع کشتی جنگی در بريتانيا و ژاپن ميباشد. کشتی ژاپنی Kotaka (1887) و ناوشکن Havock (1893) جزو اولين شناورها بودند . در مورد ببر که ابتدا با نام USS Zellars و پلنگ که در ابتدا USS Stormes ناميده ميشدند بايد اضافه کنم که اصولأ ناوهای کلاس (Sumner Class) فاقد موشکهای سطح به سطح استاندارد بودند و در هنگام خدمت در ايران مجهز به اين نوع سلاحهای مخرب شدند.
اما ناو آرتميس يا همون دماوند که قبلأ با نام HMS Solebay در نيروی دريائی انگلستان خدمت ميکرد در سال ۱۹۴۴ ميلادی به آب انداخته شد و سالها بعد پس از يک برنامه کامل مدرنيزه کردن به ايران تحويل شد . اما نکته مهم تعريف اين کشتی جنگی است . اين کشتی رو در زبان انگليسی Battle class مينامند که در بعضی از صفحات هم از اون بعنوان Battle class destroyer نام برده شده است . اما در زبان آلمانی به Destroyer لغت Zerstörer اطلاق ميگردد و ناوهای cruiser به نام Kreuzer شناخته ميشوند . مرجع من در مورد ناو آرتميس يک کتاب قديمی آلمانی زبان در مورد ناو معروف Bismarck بود . در اين کتاب ضمن شرح تاريخچه اين ناو به ناوهای انگليسی کلاس Armada که خواهر آرتميس محسوب ميشه اشاره شده بود و از اون بعنوان Schlachtkreuzer نام برده شده بود . من زمان ترجمه از لغت رزمناو استفاده کردم تا مفهوم cruiser رو در بر داشته باشه . به هر حال من شخصأ به لغات فنی رايج در فارسی آشنائی کامل ندارم و نميتونم مترجم خوبی باشم . اگر توضيحی در باره نامهائی که در بالا گفتم بدی ممنون ميشم . با تشکر . :razz: :razz: :razz:
آخرین ويرايش توسط 1 on Fariborz, ويرايش شده در 0.
Old Moderator
Old Moderator
تماس:

پست توسط black hawk »

با تشکر فراوان از توضیحاتتون Fariborz جان :smile: لازم میدونم چند نکته رو بگم
Patrol Craft یا قایق های گشتی موشک انداز این قایق ها سبک بوده و بسیار سریع هستند بجز گشت دریایی و ساحلی ماموریت حمله به شناور های بزرگ را نیز دارند بطور مثال رزم ناو اسرائیلی Eilat توسط این قایق ها غرق شد
ایران مجموعان بیش از 24 قایق گشتی از کلاس های مختلف داشته البته این آمار سال 1979 است
سپاه در سالها اخیر تعداد زیادی از این مدل از روسیه چین و اوکراین خریداری نموده است
اول اینکه Frigate همان ناوچه های اسکورت هستند (ناو محافظ) ناوچه های موشک انداز میانوزن که در واقع نقش آنها حمله به رزم ناوها و ناوهای بزرگ و با نقش ضمنی محافظت و اسکورت است که توان مانور کمتری دارند ایران مجموعا 7 فروند از این مدل ها سفارش داده بود البته فقط 4 فروند تحویل شد توجه ناوچه های در خدمت ایران دقیقا از light patrol frigates هستند یعنی ناوچه های گشتی سبک
(ناوچه ها بزرگترین نقش آفرینان حمله های دریایی در جریان رزم های دریایی جنگ جهانی و بعد از آن هستند متاسفانه در ایران(عام مردم) قایق های گشتی یا همان Patrol را بعنوان ناوچه میشناسند
اما destroyer یا همان رزم ناو (در برخی موراد در فارسی عنوان ناوشکن نیز برای این نوع استفاده شده)(در زبان ما متاسفانه تفاوتی میان رزم ناو و ناوشکن قائل نشدیم) این ناوها ناوهای بزرگ محافظ و در واقع ضد ناوچه ها و قایق های گشتی و زیر دریاییها و هر نوع تهدید تعریف شده ی دریایی هستند حتی معمولا عرشه هلیکوپتر نیز دارند(همانند ناو های کلاس DDG-51 ARLEIGH BURKE یا DDG-37 Farragut )
اما corvette رزم ناوهایی که تنها به یک ردیف توپ مسلح هستند گفته میشود این رزم ناوها بیشتر لژستیکی و برای پشتیبانی و جابجایی نیرو استفاده میشوند یا اینکه مدیریت بر میادین نبرد در خود میادین معمولا بجز توپ به هیچ سلاح دیگری مسلح نیستند چرا که وضیفه ی آنها بیشتر گشت دریاییست در واقع تنها بازماندگان جنگ جهانی میتوان همین کروت ها باشند البته در این تقسیم بندی تقییراتی در حال پدید امدن است مدل های در خدمت ایران بسیار قدیمی هستند و در عرف بین المللی از رده خارج
اما cruiser یا نبرد ناو یا ناو شکن های سنگین(Battle cruiser) این ناوها بزرگترین کلاس ناوهای جنگی بجز ناوهواپیمابر محسوب میشوند معموریت آنها از پرتاب موشک های کروز تا دریا به درسا تا آتش پشتیبانی زمینی مدیریت بر میادین نبرد و همگونه رزمی را پوشش میدهد با این تفاوت که در مقابل شناور های سبک آسیب پذیرند به همین دلیل همواره توسط یک رزم ناو وچند ناوچه محافظت می شوند همانند ناو وینسنس تقریبا سنگین ترین سلاح ها را دارا هستند زمانی این کلاس ناو ها به توپ های 450 میلیمتری با بیش از 150 کیلومتر برد مجهز بودند (البته آمریکا چند فروند را با بهینه سازی از جنگ جهانی نگاه داشته) و زره مقاوم شده و چند لایه مقاوم در برابر توپه و اژدر های سبک
اینجا توضیح بدم که در واقع cruiser از نظر معموریتی با Battle cruiser کمی متفاوت بوده اند اما اکنون به یک عنوع کشتی اطلاق می شوند
(در جریان نیرد پرل هاربر ژاپنی ها برای نابود کردن این نبرد ناو ها هوش بسیاری بکار بردند)
همانطور که گفتم تغییراتی بزرگی در تقسیم بندی شناورهای رزمی در حال پدید آمدن است با ورود نسل جدید رزم ناو های نیروی دریایی آمریکا وظایف محوله برای چندمین باز در حال تقییر است نیاز به ناوشکن های سنگین یا همان cruiser رو به کاهش است همانند رزم ناو های DD-21 Zumwalt رزم ناو های ضد رادار میانوزن و کوچک و بسیار خطرناک با قابلیت و برد زیاد که می توانند هر نقشی از نقش ناوچه ها تا رزم ناو ها را بهده بگیرند
ناوشکن کلاس دماوند بسیار قدیمی و از رده خارج است اما این ناو به چند ردیف توپ سنگین و موشک های دفاع هوایی اگ کت و موشک های دریا به دریا(البته گفته میشود امکان پرتاب هارپون هم داشته) با وجودی که گفته میشود باز نشسته شده هنوز صحبت هایی در باره ی بازسازس آن در جریان است که شامل یک دوره ی کامل بازسازی تسلیحاتیست البته فقط حرف است بعید است دوباره بازسازی گردد
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 4507 بار
سپاس‌های دریافتی: 4337 بار
تماس:

پست توسط Reza6662 »

از همهء دوستان خيلي متشکرم. من هيچگونه اطلاعاتي از شناورهاي دريايي نداشتم. اين عکس رو تو آرشيوم داشتم. دوستان مي تونن توضيح بدن که چه مدل شناوري هست: :)
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
محل اقامت: جايي درست وسط غربت شهر...انطرف تر از اب...در کنار خورشيد...
سپاس‌های دریافتی: 65 بار
تماس:

پست توسط ghalamman »

Fariborz, black hawk, Saeid12345,
از تمامي دوستان ممنونم...بيش از حد زيبا و کامل بود... :)
پاسگاه مرزي گدار... سراوان
جاده زابل به زاهدان ...تاسوکي
تقاطع بلوار بزرگمهر و معلم... زاهدان
بلوار ثارلله مجتمع نسترن ...زاهدان
پاسگاه مرزي ناجا... سراوان
تاريخ هيچ کدام را از ياد نخواهد برد...
ارسال پست

بازگشت به “ادوات دريايي”