گیتار یا سنتور؟

در اين بخش مي‌توانيد در مورد موسيقي و مشاهير موسيقي به بحث و تبادل نظر بپردازيد

مدیر انجمن: شوراي نظارت

کدام یک را انتخاب میکنید؟

1.گیتار
8
33%
2.سنتور
16
67%

مجموع رای گیری: 24

Captain II
Captain II
محل اقامت: Iran
سپاس‌های ارسالی: 5189 بار
سپاس‌های دریافتی: 8626 بار

گیتار یا سنتور؟

پست توسط A3eman »

سلام به نظر شما کدوم ساز رو از بین سنتور و گیتار انتخاب کنم:گیتار یا سنتور؟با ذکر دلیل؟!

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3023 بار
سپاس‌های دریافتی: 4754 بار

Re: گیتار یا سنتور؟

پست توسط Mahdi Mahdavi »

دوست عزیز.بحث کاملا سلیقه ایه.
کسی که صدای ساز سنتی رو دوست داشته باشه میره طرف سنتور و سه تار و کسی که طرفدار موسیقی راک و پاپ و ... باشه طرف گیتار میره.
معمولا هزینه هر دو یکیه.کلاس و خرید ساز."تقریبا یکیه"
اگر به تکنوازی علاقه دارید سنتور بهتره . صدای سنتور هم بسیار گوشنواز و ملایمه.
ناگهان چقدر زود دیر میشود !
Captain II
Captain II
محل اقامت: Iran
سپاس‌های ارسالی: 5189 بار
سپاس‌های دریافتی: 8626 بار

پست توسط A3eman »

Mahdi Mahdavi نوشته شده:دوست عزیز.بحث کاملا سلیقه ایه.
کسی که صدای ساز سنتی رو دوست داشته باشه میره طرف سنتور و سه تار و کسی که طرفدار موسیقی راک و پاپ و ... باشه طرف گیتار میره.
معمولا هزینه هر دو یکیه.کلاس و خرید ساز."تقریبا یکیه"
اگر به تکنوازی علاقه دارید سنتور بهتره . صدای سنتور هم بسیار گوشنواز و ملایمه.

آخه منم به همین دلیل بین این دوتا گیر کردم چون هم به هر دوتاش علاقه دارم و از نظر قیمت هم یکیه حالا میخواستم بدونم به نظر دوستان سنتور بهتره یا گیتار؟چرا؟
Major
Major
نمایه کاربر
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 1604 بار
سپاس‌های دریافتی: 2353 بار
تماس:

پست توسط Ph.Sepehr »

دوست عزیز یادگیری گیتار راحت تره و سنتور کمی سخت تر،شما اول گیتار رو یاد بگیرید بعد میتونید سنتور رو یاد بگیرید،از آسون به سخت شروع کنید،البته بازم میل خودتونه اما من گیتار رو پیشنهاد میکنم و بهتر از همشون هم ارگ هست!! :grin:
تصمیم گیری با خودتون
انشاءالله موفق باشید :razz:
[External Link Removed for Guests]

وقتی انسان نمی تواند کلمات مناسب برای بیان احوالش بیابد چه شکنجه ای را تحمل می کند
shapooor
Major II
Major II
سپاس‌های ارسالی: 343 بار
سپاس‌های دریافتی: 478 بار

پست توسط f14tomcat »

من خودم 12ساله سنتورمی زنم.دوست من اگه به سنتورعلاقه پیداکردیدیادتون باشه که درحدود8ماه تایکسال اول(زمانی که کتاب دستورسنتورروفرامی گیرید-که البته می تونیداون روباتمرین کوتاهترش کنید-) بهتون بسیارسخت می گذره,چون درواقع دراین مدت زیادآهنگ گوش نوازی نمی شنوید(البته چندآهنگ ساده شده زیبادراواخرکتاب گنجانده شده)به نظرمن باشروع از:"دستورسنتور"مرحوم پایور همزمان کتاب "شیوه سنتورنوازی"جناب پشنگ کامکارروهم اگه تمرین کنیداین مشکل تاحدودی حل می شه ,چون ایشون تعدادزیادی اهنگ ساده شده دراختیارتون گذاشته که جدازیبا هستندوتعدادیشون روهم شنیدید.بااینحال واقعانمیشه خدمات استادالاساتید"فرامرزپایور"روکه واقعادرآموختن سنتوربه نسل جوان انقلابی ایجادکردندفراموش کرد.روح ایشون شادوراهش پررهرو!
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 5879 بار
سپاس‌های دریافتی: 12411 بار
تماس:

پست توسط Solver »

میما ... مولتی متخصص.

نخست خدمت دوست عزیز Mahdi Mahdavi, بر خلاف تصور سنتور به هیچ وجه یک ساز سنتی نیست، اتفاقا این دو ساز بر خلاف تصور عمومی متعلق به آن جایی که به نظر میرسد نیستند.

سازنده گیتار یک ایرانی بوده که البته در اسپانیا به علت یافت نشدن میوه مناسب جهت ساخت تار و با الهام از ساختار اون اولین گیتارها را عرضه کرد که البته بعدها جایگاه خاصی در موسیقی پاپ یافت و اما در موسیقی سنتی ما شاید به ندرت بتواند خودش را جا کند.

حال ان که ساز سنتور ریشه اش از یک سازی است مربوط به سرخپوستان و البته ریشه اون در آمریکا بوده است، بعدها به دیگر کشورها منتقل شده است از جمله ایران، و این ساز نیز مانند گیتار که در پاپ جا کرد خودش را به شکل بسیار شگفت انگیزی در موسیقی سنتی ما، ترکی و البته شرق دور به خصوص چین خودش را جا کرد. در حقیقت قانون، خیموانگ و ... همگی از ریشه سنتور هستند.

اما بر خلاف گیتار که نتوانستد در موسیقی اصیل کشور سازنده خودش جا باز کند، سنتور در موسیقی راک که به نوعی ریشه در همان موسیقی سرخپوستی دارد بسیار مورد توجه قرار گرفت. بنابراین این روزها شاید بتوان گفت گیتار یک ساز سنتی است، اما سنتور یک ساز مورد استفاده در موسیقی سنتی است که در اصل ابزاریست برای نواختن در سبک راک و البته اکثر گروه های موسیقی راک ازش بهره می برند، البته گام های نواختن با این ساز قدری متفاوت است.

شما نگاه کن نامجو چطور با سه تار به نواختن در سبک راک می پردازد! یا هستند کسانی که از نی در سبک جاز بهره می گیرند.

اما پیشنهاد من برای انتخاب ساز، فرا گرفتن هنر موسیقی علاوه بر نیازمندی به استعداد و داشتن روح خلاق و نبوغ هنری متاسفانه نیازمند فیزیک مناسب نیز می باشد. نواختن هر سازی نیازمند فرم خاصی از انگشتان، توانمندی کنترل نفس (در سازهای بادی و برخی دیگر) سایز خاص انگشتان و ... است. به همین دلیل است که شاید یک استاد ویلون با تمرین بسیار اما هرگز یک ضرب نواز ماهر نشود.

پیشنهاد بنده به شما مراجعه به یک استاد موسیقی و بررسی این موضوع است. و البته همانطور که یکی از دوستان اشاره کرد، اگر قصد دارید آکادمیک پیش بروید حتما سازی را انتخاب کنید که دوست دارید چون در غیر این صورت خیلی زودتر از آن که به نتیجه مطلوب برسید خسته خواهید شد. اگر هم بخواهید مقامی کار کنید که دیگر بیشتر از حالت اکادمیک علاقه شما اهمیت دارد.

از نظر قیمت تا آنجا که بنده اطلاع دارم، قیمت سنتور به مراتب کمتر از گیتار است. البته ممکن است یک سنتور با کیفیت از یک گیتار بی کیفیت گرانتر باشد. یک راهنمایی هم در مورد انتخاب بین این دو میکنم، اگر از صدای بلوب - چیزی شبیه چکیدن قطره ای در آب - خوشتان میاد گیتار را انتخاب کنید، اما اگر از صدای باز و بسته شدن زیپ خوشتان میاد سنتور ...

اگر هم قسط تجارت دارید نه یادگیری ... سنتور بخرید چون بعدها با توجه به ساختارش و پخته تر شدن چوب گرانقیمت تر به فروش خواهد رسید در حالی که گیتار پخته تر شدن در مورد چوبش چندان مورد توجه نیست و احتمالا به خاطر رفتن رنگ و روش ارزان تر خواهد شد ... :grin:

این آخری هر چدن ته مزه شوخی داشت اما یک نکته فنی برای خرید ساز هم درش نهفته بود :-) 
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
محل اقامت: ایران
سپاس‌های ارسالی: 8769 بار
سپاس‌های دریافتی: 1710 بار
تماس:

پست توسط MASTER »

درود بر شما

MiimA, جناب مولتی متخصص عزیز اشتباه فرمودید :D

گیتار ساز ایرانی نیست بلکه ریشه ی این ساز از تار می باشد (البته برخی بر این باورند که ریشه ی گیتار از سه تار، سیتار و یا بربط می باشد)

گیتار در زبان اسپانیایی guitarra و در زبان یونانی باستان kithara بوده است

در زبان اسپانیایی cuatro به معنای 4 می باشد، تار هم 4 سیم داشته است و به همین دلیل است که ریشه ی گیتار را از تار می دانند
ولی ...

گیتار را هم از نظر جنس و تعداد سیم و هم جنس بدنه و فرمش تغییر دادند و این ساز هیچ ارتباطی به موسیقی سنتی ما نمی تواند داشته باشد ... چرا ؟!

به دلیل نداشتن ربع پرده که یک اصل است در دستگاههای ایرانی

پس این موضوع که گیتار سازیست ایرانی اشتباه است ...

------------------------------------------------------------------------

سنتور سازیست کاملن ایرانی وسنتی و مخصوص دستگاه های ایرانی

سازیست که سازهای دیگر سنتی ایرانی باید در اجرا با آن کوک شوند

...

در مورد پیدایش واژه سنتور دو نظریه وجود دارد :

1- تبدیل واژه سانتیر به سنتیر و سنتیر به سنتور ( سانتیر به معنی خواندن در مورد خداوند است ).

2- آمدن کلمه سنتور از کلمه سنت ( یعنی 100 سیم دارد ) در مورد پیدایش و تاریخچه حرکت این ساز در پهنه گیتی ابداع سنتور را به فارابی نسبت داده اند اما نام این ساز بارها در کتب قدیمی تر از دوره حیات فارابی آمده است .

سنتور سازي کاملا ايراني است که مانند بربط، ساز ديگر ايراني بعدها به خارج برده شد، سنتور سازي جعبه اي به شکل ذوذنقه است که به روي سطح آن دو رديف خرک تعبيه شده و از زوي هر خرک 4 رشته سيم هم کوک عبور داده شده است.

سنتور يا شاهان تور از جمله سازهاي کاملا شرقي است. شکل سنتور اقتباسي از کشتي است و سيم هاي آن برگرفته از تور ماهيگيري و صدا، صداي برخورد امواج دريا به صخره هاست.

---
سنتور در طي ساليان و در پي مهاجرتها و رفت و آمدهاي فرهنگي به کشورهاي ديگر برده شد .از آن جهت گروهي بر اين عقيده اند که سازهايي چون ارگ و پيانو که از نظر صدادهي صدايي چون سنتور دارند الگوهايي کامل شده از اين سازسنتي ايراني هستند و در طي ساليان و قرون متمادي دوره تکامل خود را پيموده و امروزه خود به سازهاي مستقلي تبديل گشته اند اما برخلاف اين سازها که در مسير تکامل گام برداشته بودند.

---

معادل نصف عمر تمرين سنتور نوازان به کوک کردن آن مي گذرد چون ضربه هاي مداوم مضراب روي سيم ها و تاثير گذاري رطوبت و حرارت روي چوب و سيم ها کوک را به هم مي زند و 72 سيم بايد مرتب کوک يا هم خوان شود از اين رو سنتور سازي شناخته مي شود که در عين زيبايي بسياري از عوارض طبيعي مي وتند روي صدا و کوک ان تاثير بگذارد و حتي نوازنده هاي باتجربه را براي يک کوک دلخواه ناکام مي گذارد.
نقل شده است که حبيب سماعي نوازنده سرشناس سنتور روزي در مجلسي گفته است که کوک سنتور مرا پير کرده است

------------------------------

کهن ترین آثار بجا مانده از این ساز در سنگ تراشیهای آشور و بابلیان ( 559 سال پیش از میلاد مسیح ) و یا در آثاره تاریخی شوش بوده است. سنتور در زمانهای بسیار دور حرکت خویش را از ابتدا از ایران به سوی کشورهای آسیایی و سپس به دیگر نقاط جهان آغاز نمود. سنتور با اندک تفاوتی در شکل ظاهر و با نام های مختلف در شرق و غرب عالم وجود دارد

-----------------------------

, در پایان به شما دوست عزیزی که در انتخاب ساز به مشکل برخوردید باید اعلام کنم این دو ساز کاملن متفاوت هستن
از نظر آوا، تکنیک، دستگاه و ...

پیشنهاد:

اگر حوصله دردسرهای دستگاه های پیچیده ی ایرانی را ندارید سراغ سنتور نروید چون برای رفتن به هر دستگاه مجبورید کوک سیم ها را تغییر دهید یا خرک ها را جابه جا کنید

گیتار هم بسیار سخت است ولی میتوانید لا اقل با آن پاپ کار کنید آکورد بزنید و با آن زمزمه کنید

با سپاس
شاد زی مهر افزون ...
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 5879 بار
سپاس‌های دریافتی: 12411 بار
تماس:

پست توسط Solver »

MASTER, \

بنده پیش تر این مطالب را نیز خواندم، اما برآیند تحقیقات من پیرامون موسیقی آن بود که عرض کردم. بنابراین با توجه به نبود منابع قطعی در این زمینه و عدم وجود اتفاق نظر حتی در بین اساتید موسیقی در این زمینه ادامه بحث جایز نیست.ضمن این که در انتخاب ایشان آنقدرها تفاوت ندارد اصالت این سازها به کجا بازگشت دارد و مهم این است این روزها گیتار در موسیقی سنتی جایگاه قابل توجهی ندارد، اما سنتور ضمن داشتن جایگاه ویژه در موسیقی سنتی در دیگر موسیقی ها از جمله همین پاپ، جاز و راک نیز به شکل گسترده مورد استفاده است.

هرچند همانطور که فرمودید کوک سنتور دشوار است اما در بین سازهای سنتی فراگیری اون تقریبا جزو راحت ترین سازها است. اما خوب راستش قیاس اون با گیتار یک کم سخت هست و واقعا نمیتاون گفت مثلا سنتور سخت تر است یا گیتار ! آنچه روشن است به نوعی این 2 ساز هر دو جزو سازهای نه چندان دشوار در سبک موسیقی سنتی و پاپ به حساب می ایند و از این نظر شاید بتوان دشواری فراگیری اونها را در یک سطح دانست.

راستی MASTER, در سنتور الزامی باید برای تغییر دستگاه تغییر کوک اعمال کرد یا کوک مشقی میتوان با یک کوک چند در چند دستگاه نواخت؟ من قطعاتی از تکنوازی سنتور شنیدم که همراه با آواز بوده و در آن مثلا از ماهور به شور تغییر دستگاه داده شده است.
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
محل اقامت: ایران
سپاس‌های ارسالی: 8769 بار
سپاس‌های دریافتی: 1710 بار
تماس:

پست توسط MASTER »

MiimA, عزیز درود بر شما

تا آنجا که بنده آگاهی دارم در یک کوک خاص سنتور را قرار می دهند و می توانند با جابه جا کردن خرک به گوشه ها و دستگاههای دیگر بروند البته در برخی دستگاه ها محدودیت وجود دارد

به زودی مقاله ای در مورد کوک سنتور در تاپیکی جداگانه قرار خواهد گرفت

با سپاس :razz:
شاد زی مهر افزون ...
Major II
Major II
سپاس‌های ارسالی: 343 بار
سپاس‌های دریافتی: 478 بار

پست توسط f14tomcat »

درحین اموزش سنتوردردستگاه شورکوک می شود.درسه گاه خرک جابجامی شودامادردستگاهی مانندهمایون کلاکوکهاتغییرات زیادی دارن.کلاسنتورسازی است که تغییرکوک دران امری عادی والبته اجباری است.البته توضیح کامل ان دراین نوشتارنمی گنجد.فقط جهت اطلاع دوستان گفتم.
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1360 بار
سپاس‌های دریافتی: 1358 بار

پست توسط mj_piremard »

با سلام
اولا" هر سازی سختیه خودشو داره ولی سنتور خیلی سخته دوما" اگه کسی بخواد فقط به صرفه اینکه یه سازی رو یاد بگیره و بزنه اون وقت سلیقه ای میشه ولی اگه کسی بخواد موسیقی رو دنبال کنه اولا" به عنوان یه ایرانی باید اول موسیقی خودش رو یاد بگیره بعدشم هیچ موسیقی در دنیا غنای موسیقی سنتی ایرانی رو نداره کسی که سنتی کار میکنه اگه بعدش بخواد سراغ سبک های دیگه بره بهتر از بقیه پیشرفت میکنه اگه کسی تسلط کافی رو موسیقی سنتی داشته باشه و همه گوشه های اونو یاد بگیره تو سبک های دیگه نت ها رو بهتر میگیره مثلا" اگه یه نوازنده سنتور بخواد یه ساز دیگه بزنه اغلب اساتید بهش میگن برو سراغ پیانو اون وقت اونجا نت هایی رو میگیره که دیگران نمی گیرن یعنی سرعت پیشرفتش از بقیه که سنتی کار نکردن بیشتره
از کسایی که موسیقی سنتی کار کردن و بعد دنبال سبک های دیگری رفتن و بسیار موفق بودن میشه از
بیژن مرتضوی شادمهر عقیلی یا هومن خلعتبری .... اسم برد که خیلی موفق بودن
 چه خوب خوند حرف دلمو 

[FONT=Arial,sans-serif]  سهم من از دنیا همینه که تو تنهایی شبهام کسی اشکامو نبینه کسی اشکامو نبینه.

Fast Poster
Fast Poster
سپاس‌های ارسالی: 375 بار
سپاس‌های دریافتی: 550 بار

پست توسط panda64 »

هر گل یه بویی داره!!!
ارسال پست

بازگشت به “موسيقي”