آدامس هاي با بسته بندي شبيه سيگار درستاد کشوري کنترل دخانيات

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 1863
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۸۸, ۳:۴۲ ب.ظ
محل اقامت: کرمان/رفسنجان
سپاس‌های ارسالی: 10774 بار
سپاس‌های دریافتی: 12391 بار
تماس:

آدامس هاي با بسته بندي شبيه سيگار درستاد کشوري کنترل دخانيات

پست توسط AGeNiS1 »

دکتر " مرضيه وحيد دستجردي ‌" روز شنبه اين موضوع را در پاسخ به سوال خبرنگار اجتماعي ايرنا و پس از رويت يک بسته آدامس با پاکتي شبيه به سيگار که بر روي آن يک برند معروف سيگار تبليغ شده بود، عنوان کرد .
پاکت اين آدامس معروف که در زمان حاضر در بازار کشور عرضه مي شود ، نه تنها شبيه پاکت هاي سيگار است بلکه بر روي بسته بندي اين آدامس ، نام تجاري يک نوع سيگار خارجي نيز تبليغ شده است .
به گزارش ايرنا بر روي پاکت شبيه به سيگار اين آدامس وارداتي ، شماره مجوز واردات از سوي وزارت بهداشت ،‌درمان و آموزش پزشکي نيز درج شده است .
براساس ماده 3 قانون جامعه کنترل و مبارزه ملي با دخانيات مصوب پنجم مهر سال 85 ، هر نوع تبليغ ، حمايت ، تشويق مستقيم و غير مستقيم و يا تحريک افراد به استعمال دخانيات اکيدا ممنوع است .
همچنين بر اساس ماده 15 اين قانون ، ثبت هر گونه علامت تجاري و نام خاص فرآورده هاي دخاني براي محصولات غير دخاني و بالعکس ممنوع است .
دکتر "مصطفي غفاري"‌ رييس سابق دبيرخانه ستاد کشوري کنترل و مبارزه با دخانيات، نيز در اين خصوص به خبرنگار ايرنا گفت : اين نوع آدامس در دبيرخانه ستاد کنترل و مبارزه با دخانيات بررسي شده و در صورت اثبات هر گونه تخلف ، دبيرخانه ستاد نيز به معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت ، نامه اي مبني بر صدور لغو مجوز واردات ارسال مي کند .
براساس ماده 10 قانون جامع کنترل و مبارزه ملي با دخانيات، دادگاه مکلف است علاوه بر مجازات ، دستور جمع آوري محصولات مورد تبليغ را صادر نمايد و ميزان مجازات هاي ياد شده بر اساس نرخ تورم ( هر سه سال يکبار ) بنا بر اعلام بانک مرکزي جمهوي اسلامي ايران و تاييد هيات وزيران قابل افزايش است .
دکتر " محمد رضا مسجدي ‌" در خصوص اين آدامس ها در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا به جمع آوري هر چه سريعتر آنها از بازار تاکيد کرد .
وي گفت:‌ آدامس هاي با بسته بندي شبيه سيگار در گرايش افراد به ويژه کودکان به استعمال دخانيات موثر است ، اگر يک کودک دو ساله از اين آدامس ها استفاده کند هنگامي که کمي بزرگ تر شد متوجه پاکت هاي سيگار که شبيه اين آدامس ها مي شود.
وي با بيان اينکه زمينه انحراف در 10 درصد مردم يک جامعه وجود دارد ، گفت ‌:لازم نيست صد در صد مردم براي استعمال دخانيات با ترفند هاي مختلف شرکت هاي سازنده سيگار ، اغوا شوند زيرا براي اين شرکت ها اغوا شدن 10 درصد مردم کافي است.
وي افزود: به عنوان نمونه 10 درصد يک جمعيت 70 ميليوني همچون ايران هفت ميليون نفر است و وجود يک جمعيت هفت ميليوني براي اين شرکت ها کافي است .
به گزارش ايرنا برخي شکلات ها نيز در بازار عرضه مي شود که بسته بندي آنها به طرز ماهرانه اي شبيه فندک سيگار است و در وهله نخست بيننده، اين شکلات ها را با فندک سيگار اشتباه مي گيرد.

[External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”