معني شعر حافظ (در خواست)

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 12804 بار
سپاس‌های دریافتی: 4580 بار

معني شعر حافظ (در خواست)

پست توسط كيارش »

دوستان كسي مي تونه معني زير رو بگه ؟‌

دل می‌رود ز دستم صاحب دلان خدا را دردا که راز پنهان خواهد شد آشکارا
کشتی شکستگانیم ای باد شرطه برخیز باشد که بازبینیم دیدار آشنا را
ده روزه مهر گردون افسانه است و افسون نیکی به جای یاران فرصت شمار یارا
در حلقه گل و مل خوش خواند دوش بلبل هات الصبوح هبوا یا ایها السکارا
ای صاحب کرامت شکرانه سلامت روزی تفقدی کن درویش بی‌نوا را
آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است با دوستان مروت با دشمنان مدارا
در کوی نیک نامی ما را گذر ندادند گر تو نمی‌پسندی تغییر کن قضا را
آن تلخ وش که صوفی ام الخبائثش خواند اشهی لنا و احلی من قبله العذارا
هنگام تنگدستی در عیش کوش و مستی کاین کیمیای هستی قارون کند گدا را
سرکش مشو که چون شمع از غیرتت بسوزد دلبر که در کف او موم است سنگ خارا
آیینه سکندر جام می است بنگر تا بر تو عرضه دارد احوال ملک دارا
خوبان پارسی گو بخشندگان عمرند ساقی بده بشارت رندان پارسا را
حافظ به خود نپوشید این خرقه می آلود ای شیخ پاکدامن معذور دار ما را
 [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]  این خسته به شمشیر تو تقدیر نبود,    
  [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]ور نه هیچ از دل بی‌رحم تو تقصیر    
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 12804 بار
سپاس‌های دریافتی: 4580 بار

پست توسط كيارش »

دوستان خوبه زبان اصلي مون فارسي !!! :grin:
 [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]  این خسته به شمشیر تو تقدیر نبود,    
  [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]ور نه هیچ از دل بی‌رحم تو تقصیر    
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 19718 بار
سپاس‌های دریافتی: 21369 بار

پست توسط SAMAN »

سلام دوست عزیز :)
من دیشب خواستم سریعا جواب پستتون رو بدم که شبکه اینجا قطع شد متاسفانه!

من به علت اینکه میشه گفت دستی در شعر و شاعری دارم (بر خلاف رشته ام) ولی سعی میکنم معنی شعر حافظ رو به طور ساده براتون بگم.

حافظ میگوید:

ای صاحبان دل های عاشق و خدا شناس من هم دارم مثل شما می شوم می ترسم که این عشق به یار (خداوند) روزی آشکار شود.
ای بادی که از جانب (شاید شرق ) می وزی, بیا که کشتی ما عاشقان در این دریایی تنهایی مانده -بباد که شاید یارمان را باز هم ببینیم.

ای چند روزه عمر چیزی برای ما باقی نخواهد گذاشت جز نیکی و محبتی که در حق یاران و دلدادگانمان(دوستان) به جای می آوریم پس زندگیت را این گونه به پایان ببر
معنی این رو نمیدونم ..... :o

ای کسی که توانمندی و چون میتوانی از آنچه که داری ( علم ثروت یا هر چیز دیگر) بی نوا ها و فقیران را کرم بده و حمایت کن.
آسایش و راحتی وجدان و روح فقط در این جمله ختم میشود که با دوستان دوستی پاینده داشته باش و با دشمنانت همیشه مدارا کن.

حافظ میگوید که من می خواستم که این گونه باشم (ای خداوند بزرگ) ولی عارفان و وارستگان نپذیرفتند! ای خدا تو این احوال را تغییر بده.
معنی رو درک نمییکنم!! :o

در هنگام تندگدستی دیگر به خودت فشار نیاور و نگو که چرا اینگونه هست سعی کن که دلت خوش باشد .اگر این روش را پیش گرفتی خداوند نیز حمایت خواهد کرد و ابن برای یک انسان بی چیز به اندازه ثروث قارون ارزشمند است.

هیچ وقت در زندگیت سرکش نشو چون دقیقا زندگی مغرور مثل شمع است و دلبر که خداوند باشد صاحب قدرت است و میتواند هر کاری کند مثل نابود کردن سنگ خارا مثل موم.

دنیا را خوب ببین تا خوبیش را به تو نشان دهد.
شاعران فارسی گو امید به انسان میدهند پس ای ساقی پرهیزکاران را بشارت بده.
حافظ هم مثل پرهیزکاران خواهد بود (سعی اش بر این است) پس این خرقه دو رویی و ریا را نخواهد پوشید ای کسی که اینگونه ایی , حافظ را معذور دار.

باید بگوییم که اکثر ابیاتی که حافظ بزرگ سروده است آیات قرآن هستند چون من آیاتی که (بعضی مواقع میخونم) همه اینها در آن هست البته جای تعجب هم نیست چون حافظ حافظ ريالران بود و در واقع ملقب به حافظ بود.

اگر اشتباهی هم در معنی شده ببخشید و اصلاح کنند دوستان :) :o
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”