گفتگوي آزاد در باره هواپيماهاي استيلث ايران...

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

Rookie Poster
Rookie Poster

پست توسط faride »

اي بابا چرا دعوا ميكنيد!ما همه چه اعتراف بكنيم چه نه اطلاعاتمون يا كمه يا اصلا اطلاعاتي نداريم.اينجا فقط دوسه نفر بحث علمي ميكنند بقيه دعوا.مسلما خود مقامات نهاجا هم از همه چيز خبر ندارند چه رسد به ما و خب واضحه كه ارائه اطلاعات غلط در تمام ارتشهاي دنيا مرسومه.ما فقط ظاهر را ميبينيم زير اين پوسته ظاهري ممكنه قدرت باشه يا ضعف.اما يكي از دوستان با نوشتن مراحل ساخت هواپيما و نيازهاي مهم ان واقعا نشان داد كه چقدر استقلال در اين زمينه براي ايران دور از دسترسي است حالا پشتيباني فني و تربيت نيروهاي ورزيده بماند.من نه اطلاعاتي ام نه خلبانم نه هيچ چيز ديگه فقط يك علاقه مندم روي حرفهام هيچ اصراري ندارم اما از شنيده ها و خوانده ها و سياستهاي رژيم اينطور برمياد كه سرمايه گذاري جدي و عظيمي روي نيروهوايي صورت نگرفته و اصولا در دستور كار نيست دليلش هم احتمالا ديربازده بودن و پرخرج بودن و سخت بودن ان براي ايران است. توان نظامي ايران به نظر ميرسد در برنامه هاي موشكي خلاصه ميشود كه باز هم بعنوان يك غيرمتخصص فكرميكنم تصميم درستي بوده و با شرايط ايران بهتر سازگار است به چندين دليل كه اينجا جاي گفتنش نيست.در جواب يكي از دوستان بايد بگم جنگهاي اخير امريكا با افغانستان و عراق بود دو كشور عقب مانده كه امريكاييها اصلا دليلي نداشت از سلاحهاي مدرنشون در اين جنگها استفاده كنند و توان اصليشون را نشان بدن پس زياد نميشه روش حساب كرد و بچگانه است اگر ما فكر كنيم توان امريكا ان بودكه در اين جنگها ديديم.در مورد سازمانهاي اطلاعاتي اسراييل كه حتي براي خود اسراييلي ها ناشناخته است_مخصوصا سازمان اطلاعات نظامي_حرف زياده.اين موضوع مورد علاقه من است كه با تاپيك ارتباطي نداره پس اينجا جاش نيست اما درمورد عملكردشون اشتباه ميكنيد اشكال جنگ با لبنان در فرماندهي بود در مورد عملكرد سيا در عراق هم زياد به گزارشات ضد جنگ گوش نديد همين بس كه در شرايطي كه همه دنيا فتح بغداد را خونين و پرتلفات ميدانست_حتي تحليلگران ايران_اعلام كرد كه فتح بغداد ساده ترين قسمت كار است و همين هم شد.حتي شنيدم كه بعضي تحليلگران سپاه را بخاطر تحليلهاي غلط دراين باره عزل كردند.در اخر به خاطر بحث غيرعلمي و كمي نامرتبط عذر ميخوام قبول دارم كه بايد بحث را به برگترها واگذار كرد!
New Member
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 10 بار

پست توسط fightingfalcon »

هادي آقازاده 2 نوشته شده:در ضمن اقاي JSF ان قدر از ايروديناميک حرف نزن خب مرکز ثقل هواپيما رو با کشوندن سکان افقي يا در واقع دم هواپيما و يا تغييراتي در بال مي تونند درست کنن يعني مهندسان اينو هم نمي دونن خب با نصب رادار گرچه مرکز ثقل به هم مي خوره ولي خب با اون چيزهايي که گفتم و با ازمايش در تونل باد يا ساير چيزها ميشه درست کرد البته منظورم از کشوندن دم هواپيما اين است که اونو کمي به عقب ببريم

سلام
اين مشخصات f-5هستش
Specifications
F-5A Freedom Figher F-5E Tiger II
Engines Two General Electric J85-GE-13 turbojets,
rated at 2720 lb.s.t., 4080 lb.s.t. with afterburning. Two General Electric J85-GE-21A turbojets, 5000 lb.s.t. with afterburning.
Maximum speed 925 mph (Mach 1.4) at 36,000 feet.
Maximum cruising speed: 640 mph (Mach 0.97) at 36,000 feet Maximum cruising speed without afterburning: Mach 0.98 at 36,000 feet.
Service ceiling 50,500 feet. 51,800 feet
Range with maximum fuel -- 1387 miles.
Combat radius with maximum payload -- 195 miles
Combat radius with maximum fuel and two 530-pound bombs 558 miles. with maximum fuel -- 1543 miles
Combat radius with maximum fuel and 2 Sidewinder missiles -- 656 miles.
wingspan 25 feet 3 inches, 26 feet 8 inches
length 47 feet 2 inches, 48 feet 2 inches
height 13 feet 2 inches, 13 feet 4 inches
wing area 170 square feet. 186 square feet
Weights: 8085 pounds empty,
11,477 pounds combat,
13,433 pounds gross,
20,677 pounds maximum takeoff 9683 pounds empty, 13,350 pounds combat, 15,745 pounds gross, 24,676 pounds maximum takeoff.
Armament two 20-mm cannon
in the fuselage nose. Two AIM-9 Sidewinderat the wingtips
Five pylons carry up to 6200 pounds of ordinance or fuel tanks
loads can include four air-to-air missiles, Bullpup air-to-surface missiles, bombs, up to 20 unguided rockets, or external fuel tanks. two 20-mm M39A2 cannon with 280 rpg
two AIM-9 Sidewinder missiles at wingtips
Five pylons can carry up to 7000 pounds of ordnance or fuel

General characteristics

Crew: 1
Length: 47 ft 4¾ in (14.45 m)
Wingspan: 26 ft 8 in (8.13 m)
Height: 13 ft 4½ in (4.08 m)
Wing area: 186 ft² (17.28 m²)
Airfoil: NACA 65A004.8 root, NACA 64A004.8 tip
Empty weight: 9,558 lb (4,349 kg)
Max takeoff weight: 24,664 lb (11,187 kg)
Powerplant: 2× General Electric J85-GE-21B turbojet
Dry thrust: 3,500 lbf (15.5 kN) each
Thrust with afterburner: 5,000 lbf (22.2 kN) each
* Zero-lift drag coefficient: 0.0200
Drag area: 3.4 ft² (0.32 m²)
Aspect ratio: 3.86
Internal fuel: 677 US gal (2,563 L)
External fuel: 275 US gal (1,040 L) per tank in up to 3 tanks
Performance

Maximum speed: 917 kn (1,060 mph, 1,700 km/h, mach 1.6)
Combat radius: 760 nmi (870 mi, 1,405 km)
Ferry range: 2,010 nmi (2,310 mi, 3,720 km)
Service ceiling 51,800 ft (15,800 m)
Rate of climb: 34,400 ft/min (175 m/s)
Lift-to-drag ratio: 10.0
حالاشمادوست عزيزلطف كن ونقطه ثقل اين هواپيمارودرصورتي كه دماغه هواپيمابه قول شماتوسط رادارسنگين ترشدبه كمك اين لينك محاسبه كن
[External Link Removed for Guests]
مي توني ازاين سايت هاهم براي help استفاده كني

منتظرهستيم...
مي دونين مشكل اغلب مادوستان ودرصدراون كشورايران چيه؟!!!خوب من مي گم كه شامل خودمن هم ميشه!!!!ماهاغلب بدون داشتن سوادعلمي وعملي ازچيزي وارداون كارميشيم وانتظارپيشرفت داريم همه مي خوان درموردچيزي كه حتي نديدن نظربدن،حرف بزن،درمورددولت هم همينطوره شب مي خوابن فردامي گن خصوصي سازي شديك روزمي گن چهارسال دبيرستان 3سال شديك روزمي گن نظام ترمي واحدي سالي واحدي شدميبيني مسئول وزيرراه وترابري مدرك حسابداري داره زن همسايه ازپزشكي چيزي سرش نيست نسخه تجويزمي كنه ودرنهايت تعصب بيجابه همه چي؟چون تعصب به هرچيزي چشم آدم روكورمي كنه وجلوي منطق روميگيره.واقعيت هاروقبول كنين هرچندتلخ باشه؟!
What advice do you have for anyone wanting to be a fighter pilot? Understand exactly what it means to be a fighter pilot, and then do it
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3045 بار
سپاس‌های دریافتی: 1123 بار

پست توسط shaman »

سلام دوستان من 1سال كه تمام مطالب ميخونم ولي فارسي نوشتن سختم واين اولين بار كه تو اين سايت مينويسم رشته تحصيلي هوا فضاست و سال دومم دوستمون راست ميگن عادت داريم راجب چيزي كه نمئ دونئم حرف بزنيم با اومدن رادار در دماغه مركز ثقل به ميخوره و ي همچين تغيري در سكان عمودي بي معناست در كل سكان عمودي برايdiractional stability وyaw هست و تغير در بالها هم فقط در center of pressure تغيز ايجاد مكنه كه در اينجا مشكل درcenter of gravity و درديرو دوا نميكنه.
-
سپاس‌های دریافتی: 26 بار

پست توسط JSF »

ما هم براي ساخت هواپيما از اف-5 شروع ميکنيم که اين خيلي خوبه. اين ميتونه يه پايه و شروع باشه. مگه چند سال از انقلاب ميگذره؟ هشت سال که جنگ بود چند سال بعد جنگ هم به جمع و جور کردن خرابي ها گذشت پس ميبينيم اين همه پيشرفت نظامي ظرف 15-20 بوده. شما چند تا کشور تو دنيا ميشناسي که بتونه همين اف-5 بسازه؟ کنسرسيوم اروپا جمع ميشن تو سر و کله همه ميزنن با کمک آمريکا موفق ميشن يه يوروفاير تايفون بسازن. چين هم که فبها. اگه روسيه نبود معلوم نميشد چي ميشد.
به هر حال گذر زمان همه چيز مشخص ميکنه. از جناب کامران هم متشکرم بابت پست هاشون.

ببين دوست عزيز هيچ اف5 در حال حاظر ساخته نشده.
مگر ساخت اف 5 به اين آسوني و يا فقط با زدن حرف هستش نه عزيز من.
فعلا به جز پروژهء جت آموزشي يا حسين.
و پروژهء مونتاژ PC-7 Turbo Trainer پروژهء ديگري را سراغ ندارم.
آخه عزيز من هر کسي که در نهاجا باشد حتي اگر راننده اتوبوس پشتيباني هم باشد ميفهمد که چه پروژه اي در جريان است چه برسد به مهندسان خود پروژه و خلبانان.

در مورد اين که قبل از سال 1378 باور ميکردم که ايران موشک شهاب 3 ميسازد.
نه عزيز من من خيلي خيلي پيش تر اين باور را داشتم چون از اون زمان که ميدانم نه شما بودي نه بسياري از دوستان سالهاي 1365 و 1367 و 1368 وقتي موشکهاي اسکاد از کرهء شمالي و سوريه و ليبي خريداري شد.
تصميم بر جنگ موشکي گرفته شد چون نيروي هوايي روز به روز در حال ضعيف شدن بود نيروي هوايي سپاه هم بر مبناي نيروي موشکي شکل گرفت و گسترش يافت.
از سالهاي 1370 و 1371 وقتي پرسنل کرهء شمالي تاسيسات ساخت سوخت شيميايي پارچين را تکميل کردند تصميم بر ابتدا مونتاژ و سپس ساخت موشکهاي فراگ کرهء شمالي و اسکاد گرفته شد که در ابتدا موشکهاي شهاب 1 و 2 ساخته شد بعدا هم طي قرارداد بزرگي بين ايران و کرهء شمالي طرح ساخت موشک تائودونگ 2 خريداري شد در ابتدا اين موشک با نام شهاب 3 ساخته شد و نمونه هاي پيشرفته تر آن با نام شهاب 3 دي ساخته شد.
عزيز من اون موقع که موشکهاي اسکاد و قطعات لازم براي ساخت اين موشکها را با بوئينگ 747 هاي نيروي هوايي به ايران مي آوردند ميدانم نه شما بودي نه دوستان.

در مورد مقايسهء يوروفايتر تايفون با اف 5 نوشتي يعني مقايسهء جنگندهء پيشرفتهء نسب 5/4 با يک جنگندهء نسل 3 که اصلا در ايران ساخته نشده.
عزيز من هواپيما اسلحهء کمري نيست که بسازند و قايم کنند آن قدر بزرگ است که حتي سري ترين هم باشد در نيروي هوايي اگر يک سرباز هم آن را ببيند ديگر ممکن نيست که هيچ پرسنلي از آن بي خبر باشد.
همچون ماجراي ميگ 23 هاي زمينگير در آشيانهء هشت پاي کوشک نصرت که بعدا پس از لو رفتن به هزار زحمت آنها را به شيراز بردند.
-

پست توسط JSF »

fightingfalcon, عزيز ممنون از سايتهايي که معرفي کردي.
در سايت مورد نظر فقط مربوط به هواپيماهاي راديو کنترل هست که معمولا از چوب بالسا و مواد کامپوزيتي و... ساخته ميشوند اصولا محاسبات آنها خيلي فرق دارد با يک هواپيماي واقعي.
ولي در کل يک توضيح علمي ميدهم براي دوستان.
دوستان عزيز حذف ريل سايدويندر به خنثي کردن اثرات لرزش تيل يا Vertical yaw بسيار بسيار کمک کرده
نميدانم منظور بنده را خوب متوجه شدذه ايد و يا بنده بد بيان کرده ام حذف رادار و هوک به سبک شدن پرنده کمک ميکند علاوه بر حفظ مرکز ثقل
بنده از نزديک مانورپذيري خوب صاعقه را ديده ام که فقط و فقط به خاطر سبک بودن بدنه ميباشد.
به طور مثال با فشار 3 جي يا بيشتر توانايي بنک زدن ساده را دارد.
هنوز هيچ مانوري از آن نديده ام اما همهء اين تلاشها فقط به خاطر مانور پذير بودن اين هواپيما هست.
Major I
Major I
سپاس‌های ارسالی: 4044 بار
سپاس‌های دریافتی: 1081 بار

پست توسط Mohammad.Jafar »

سلام
من کاري ندارم کدام حرف درست و کدام حرف نادرست هست.
من فکر کنم حق با JSF عزيز هست چون واقعا اگر قرار بود به اين ترتيبي که برخي مي گويند ما هواپيما بسازيم آن هم جنگنده آن هم رادارگريز! پس چرا الان هر روز خبر شهادت خلبانان عزيز نيرو هوايي شنيده مي شه؟ نکنه مي خواهيد بگوييد که به کشتن دادن اين عزيزان هم در راه حفاظت اطلاعاته؟!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
راستي جناب JSF چرا صاعقه (دقيقا همانطور که ذکر کرديد) ارزش رزمي نداشته باشه؟
اگر چهار تا R-73 و يک مخزن سوخت زير شکم داشته باشد و رادار هم نداشته باشد و عوض آن IRST رو از روي ميگ-29 هايمان برداريم رويش نصب کنيم چي؟ فکر کنم تبديل به هواپيمای خوبی بشه که مخصوص دفاع نقطه اي از شهر و فرودگاه باشه و هنگام درگيري هم مخزن سوختش را پرتاب ميکند تا سبک شود و مانور پذيري عالي بدست بياورد.
-

پست توسط JSF »

MOHAMMAD JAFAR, عزيز علت نداشتن توان رزمي به خصوص رزم هوايي نبود ريل سايدويندر هست و ممکن نيست که اين ريل را روي آن نصب کرد چون اصلا هواپيما نميتواند پرواز کند.
مگر اينکه ريل آرچر با ريل حمل بمب در اف 5 همخواني يابد.
تبديل F-5E به صاعقه نيز با محدوديتي رو به رو هست چون در بهترين حالت 28 فروند بيشتر نميتوان ساخت چون اگر بخواهيم همهء تايگر ئي ها را به صاعقه تبديل کنيم ديگر تايگري باقي نخواهد ماند.
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 6261 بار
سپاس‌های دریافتی: 11083 بار

پست توسط yasermym »

دوست گرامي پس حتما به عقيده شما در تکنولوژي هسته اي هم ما هيچي نساختيم و دنيا هم الکي خودشو سر کار گذاشته و غربي ها هم بيخود ميگن تعليق چون تکنولوژي هسته اي بسيار پيشرفته است و تنها دست عده اي معدود از کشورهاست.
خوبه حداقل سانتريفوژهاي IR2 شبيه مال هيچ کشوري نيست و مواد کاربرديش هم ابدائي ايرانه والا اونو هم ميگفتن از X و Y گرفتيم.
پس ما براي پيشرفت در تکنولوژي هسته اي، نانوتکنولوژي، بيوتکنولوژي و .. اول بايد بريم يه ماشين سواري درست وحسابي اونم از اول بسازيم تا شما رضايت بدين که ما بريم سراغ بعديا.

اينکه بگيد ما نمي تونيم که کاري نداره. مدرک هم که نمي خواهد فقط ميگيد چون اين کارا رو بايد کرد وسخته ما هم نمي تونيم.
اشکال نداره بالاخره يکي زود باوره يکي دير باور و يکي هم هيچ وقت باور نميکنه.
دانستني که تو را اصلاح نکند گمراهي است. حضرت علي (ع)

تصویر

[FONT=tahoma, Verdana, Helvetica, Arial, sans-serif][COLOR=#444444]==================================
دانلود مقاله در
انجمن علمي تامين رايگان مقالات گيگا پيپر
==================================    
Major I
Major I
سپاس‌های ارسالی: 4044 بار
سپاس‌های دریافتی: 1081 بار

پست توسط Mohammad.Jafar »

JSF نوشته شده:MOHAMMAD JAFAR, عزيز علت نداشتن توان رزمي به خصوص رزم هوايي نبود ريل سايدويندر هست و ممکن نيست که اين ريل را روي آن نصب کرد چون اصلا هواپيما نميتواند پرواز کند.
مگر اينکه ريل آرچر با ريل حمل بمب در اف 5 همخواني يابد.
تبديل F-5E به صاعقه نيز با محدوديتي رو به رو هست چون در بهترين حالت 28 فروند بيشتر نميتوان ساخت چون اگر بخواهيم همهء تايگر ئي ها را به صاعقه تبديل کنيم ديگر تايگري باقي نخواهد ماند.

سلام
JSF عزیز منظور من هم دقیقا همین بود یعنی یه جوری ریل آرچر رو روی مقرهای بمب نصب کنند.و به نظر من بهتره که پایلونها و نقطه اتصال پایلونها به بدنه را از نو طراحی و تنظیم کنند تا مشکلی در ایرودینامیک هواپیما ایجاد نشود.
- - - - - - - - - -
آیا می توانید درباره مسایل فنی نصب سیستم IRST روی صاعقه صحبت کنید.آیا اصلا در ایران IRST سالم تو ایران داریم؟ ساخت این سیستم با مهندسی معکوس از روی میگ-29 هایمان امکانپذیر هست؟
- - - - - - - - - -
وضعیت نیرو هوایی در ساخت قطعات سازه و ساخت آلیاژ ها چه طور هست؟ یعنی می توانیم قطعات سازه مستهلک را با قطعات ساخت داخل تعویض کنیم؟
- - - - - - - - - -
مانور پذیری صاعقه بهتر است یا میگ-29(میگهای خودمان را می گم) ؟
امنیت هواپیما چی؟

شرمنده که سوالهایم زیاد شد.خداحافظ.
Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 361 بار
سپاس‌های دریافتی: 837 بار

پست توسط renger »

جناب JSF, من کي اف-5 با يوروفاير تايفون مقايسه کردم؟ من گفتم سه تا از کشورهاي ابرقدرت دنيا، انگليس، فرانسه و المان جمع شدن تونستن يه هواپيما بسازن. ميخواستم بگم همين صاعقه هم براي ما کلي غنيمت. اين کشورها چيزي نزديک به يک قرن سابقه هوانوردي دارن و در دو جنگ جهاني به صورت گسترده از هواپيما استفاده کردن ولي ما چي؟
از اون زمان که ميدانم نه شما بودي نه بسياري از دوستان سالهاي 1365 و 1367 و 1368 وقتي موشکهاي اسکاد از کرهء شمالي و سوريه و ليبي خريداري شد.

بله شما حق دارين اون زمان من و خيلي هاي ديگه نبودن ولي غربي ها همين هم باور نميکردن که روزي ايران هم به جمع کشورهاي سازنده موشک بالستيک بپيوند. در مورد هواپيما سازي قبول دارم که صنعت پيشرفته و پيچيده اي ولي ميخوام بدونم کشورهاي پيشرو در اين زمينه از کجا و چطوري شروع کردن؟ اولين هواپيما در اروپا ساخته شد ولي چطور شد که آمريکا و روسيه در اين زمينه از اروپا پيشي گرفتن؟ بالاخره بايد از يه جايي شروع و هيچ وقت دير نيست. در مورد صنعت هواپيما سازي هم همينطوره من کاري ندارم که صاعقه و اذرخش اف-5 رنگ شده هستن يا نه و انتظار ندارم اولين هواپيما ساخته شده ايران در حد اف-22 باشه ولي ميگم اين اولين قدم هاست مثل بچه اي که ميخواد راه بره بايد دستش گرفت و تاتي تاتي اونو راه برد نه اينکه اون هل داد گفت بشين. در مورد سقوط هواپيما خب اين اتفاق فقط در ايران نميافته حتي در خود آمريکا هم همچيم اتفاقاتي ميافته و پارسال يه بي-2 سقوط کرد پس اين دليل بر عدم توان هوايي اون کشوره؟ اين که هواپيمايي در ايران سقوط ميکنه الزاما نميتونه به خاطر فرسودگي باشه ممکنه اشتباه تکنسين ها و يا خلبان باشه.
به هر حال گذر زمان همه چيز مشخص ميکنه. منتظر رزمايش هستيم.
-

پست توسط JSF »

JSF عزیز منظور من هم دقیقا همین بود یعنی یه جوری ریل آرچر رو روی مقرهای بمب نصب کنند.و به نظر من بهتره که پایلونها و نقطه اتصال پایلونها به بدنه را از نو طراحی و تنظیم کنند تا مشکلی در ایرودینامیک هواپیما ایجاد نشود

MOHAMMAD JAFAR, جان نصب و همخواني ريل يک موشک بر روي تايگرها تنها يک بار صورت گرفت آن هم يک موشک PL-7 بر روي ريل سادويندر يک تايگر با هزار زحمت بسته شد و بعدا هم باز شد به علت بي فايده بودن اين طرح!!!!
در مورد سيستم Infra Red به نظر من از ميگ 29 نميتوان هيچ چيز کم کرد چون ما به شدت در تامين قطعات ميگ 29 ها دچار مشکل هستيم.
چند ميگ 29 زمينگير داريم!!!! در مقايسه با وضعيت قطعات پرنده هاي آمريکايي برخي قطعات ميگ 29 را اصلا روسها به ما نميدهند .
محال است که روسها حتي حاظر شوند تا يک پيچ ميگ 29 هايشان در ايران توليد شود چه برسد به IRST
اما در مورد قطعات جنگنده هاي آمريکا: هم اکنون بيش از 20 الي 40 درصد قطعات بدنه و غير ابکترونيکي در ايران طراحي ميشود!!!
البته اگر جنس آنها آلياژ ويژه اي نباشد.
چند مثال ميزنم اگر نياز به پلاستيک و کامپوزيت و آلومنيوم باشد مثلا در ساخت سيستم هيدورليک فانتوم و يا واشر هاي اين سيستم و لوله کشي هاي آن از قطعات داخلي استفاده ميشود.
اما عمر قطعات داخلي بسيار بسيار پايين هست.
به طور مثال يک F-4E براي يک پرواز 1 ساعته ممکن است بيش از 20 قطعهء حياتي هيدروليک و ارابه هاي فرود و.... را از دست بدهد بدين خاطر براي يک سورتي پرواز بيش از 50 الي 70 ساعت کار تعميرات و تعويض قطعه انجام ميگيرد و هرچه ساعت پروازي پس از اورهال بالا رود ممکن است براي يک پرواز يک ساعته يک فانتوم بيش از 100 الي 200 نفر ساعت کار تعميرات و تعويض قطعه و چک بدنه صورت گيرد.

اما با توجه به جوان تر بودن ميگ 29 ها و 10 فروند سوخو 24 خريداري شده از روسيه که باقيمانده اند اين چک ها و تعويض قطعه ها و تعميرات به مراتب بسيار کمتر از پرنده هايي چون تامکت و فانتوم هست.

بله شما حق دارين اون زمان من و خيلي هاي ديگه نبودن ولي غربي ها همين هم باور نميکردن که روزي ايران هم به جمع کشورهاي سازنده موشک بالستيک بپيوند. در مورد هواپيما سازي قبول دارم که صنعت پيشرفته و پيچيده اي ولي ميخوام بدونم کشورهاي پيشرو در اين زمينه از کجا و چطوري شروع کردن؟ اولين هواپيما در اروپا ساخته شد ولي چطور شد که آمريکا و روسيه در اين زمينه از اروپا پيشي گرفتن؟ بالاخره بايد از يه جايي شروع و هيچ وقت دير نيست. در مورد صنعت هواپيما سازي هم همينطوره من کاري ندارم که صاعقه و اذرخش اف-5 رنگ شده هستن يا نه و انتظار ندارم اولين هواپيما ساخته شده ايران در حد اف-22 باشه ولي ميگم اين اولين قدم هاست مثل بچه اي که ميخواد راه بره بايد دستش گرفت و تاتي تاتي اونو راه برد نه اينکه اون هل داد گفت بشين. در مورد سقوط هواپيما خب اين اتفاق فقط در ايران نميافته حتي در خود آمريکا هم همچيم اتفاقاتي ميافته و پارسال يه بي-2 سقوط کرد پس اين دليل بر عدم توان هوايي اون کشوره؟ اين که هواپيمايي در ايران سقوط ميکنه الزاما نميتونه به خاطر فرسودگي باشه ممکنه اشتباه تکنسين ها و يا خلبان باشه.
به هر حال گذر زمان همه چيز مشخص ميکنه. منتظر رزمايش هستيم.

renger, عزيز کا ملا درست ميگويي بالاخره بايد از يک جايي شروع بکنيم ولي همين دستآوردهايي را هم که داريم با بزرگنمايي بيش از حد فرماندهان نهاجا و ارتش ارزش خود را از دشت ميدهند.
ساخت جت آموزشي تذرو گوشه اي از تلاش 20 سالهء نهاجا براي ساخت يک جت آموزشي بود.
دو سکانه کردن اف 5 ئي نيز همين طور.

اما در مورد سقوط هواپيما اصلا موافق نيستم
چون آن قدر پرسنل از بدو آماده سازي تا خزش بر روي باند مراقب هواپيمناها هستند و آن قدر خلبانان با احتياط رفتار ميکنند که درصد هرگونه اشتباهي کاهش ميابد.
طي همين ماه سه سانحهء نقص فني داشتيم.
بعلاوهء چنيدين فرود اضطراري.

طي همين ماه يک فروند FT-7M پايگاه اميديه به علت نقص فني سقوط کرد چند ساعت پس از آن يک F-4E فانتوم سقوط کرد و مجموعا چهار خلبان شهيد شدند.
فرود اضطراري PC-6 آموزشي نيروي هوايي در مرودشت به علت نقص فني.
فرود اضطراري تنها بوئينگ 707 سوخترسان باقيمانده نهاجا در اصفهان که البته در حال حاظر حالش خوب هست.
از کار افتادن موتور شماره يک سي 130 8507-5 در دوشنبهء گذشته در مهرآباد.
نقص فني ايليوشين نيروي هوايي در ابتداي اين ماه و سوختگي موتور آن.
فرود اضطراري يکي از صاعقه ها سه هفتهء گذشته با شماره 7368-3 که البته حالش خوب شد.
و......
تمامي اين حوادث در تير ماه اتفاق افتاده است.
که در هيچ کدام اشتباه خلبان و پرسنل زميني مشاهده نشد.

و در مورد گذر زمان هم بنده موافقم.
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 1197 بار
سپاس‌های دریافتی: 2065 بار
تماس:

پست توسط N@VID »

فکر ميکنم زمان همه چيز را مشخص خواهد کرد دوست من توجه کنيد طرح هاي هواپيماسازي ما توسط خودمون طراحي نشده که بخايم 10 -15 سال وقت براشون صرف کنيم طرح هاي ما بر پايه ي هواپيماهاي ديگره
راستي جناب jsf يه سوال داشتم: اگر صاعقه مانورپذيري خوب داره ولي قدرت رزمي پايين هدف از توليدش چي بوده؟
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”