گفتگوي آزاد در باره هواپيماهاي استيلث ايران...
مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

- سپاسهای دریافتی: 4 بار
دوستان عزیز برای اینکه یکم ذهن دوستان باز شود به نکته ای اشاره می کنم؛ در ساخت هواپیمایی مثل کفیر در اسرائیل هم ابتدا از بدنه میراژ استفاده شد و موتورهاشم از جنرالز موتور گرفتن حالا به نظر شما این چه اشکالی داره؟
برای اینکه در زمان پول و نفر صرفه جویی کنی بهترین روش این است که از تجربیّات دیگران استفاده کنی نه اینکه مثل برادران رایت از اول شروع کنی.
مثلا برای ساخت خیلی از نفربرهای ایران ابتدا از نفربرهای BMP استفاده شد درسته که پایه اصلی بدنه نفربر روسی است اما با اون خیلی فرق داره در نفربرهای روسی قسمت های جنگ میکروبی و هسته ای حذف شده و به ایران داده شده بود اما نفربرهای خودمون مجهز به سیستم های ضد میکروبی هستند با سرعت و دقت بالاتر آتش.
در مورد هواپیما هم همینطور. دوستانی که به نظرات دیگران که در نهاجا خدمت می کنند نقل قول می کنند باید بگویم دوستان حتی اگر از شماها در ارتش خدمت سربازی کنید پی به بی اطلاع بودن بعضی از این عزیزان می بریدشخصی که مسئولیت هدایت جنگنده ها در زمان عملیات از روی زمین را دارا بوده وقتی با سوالی مبنی بر اینکه جنگنده اف 4 چند ماخ سرعت میرود با عدد غیر قابل باور 8 تا 9 ماخ پاسخ داد که من و برادرم از خنده روده بر شدیم این بنده خدا سرگرد نیروی هوایی بود اول فکر کردیم ما رو داره میپیچونه اما با آشنایی بیشتر فهمیدیم بابا واقعا شوت. در عین حال عزیز دیگر همافر که متخصص هواپیمای اف 14 بود چند وقت پیش می گفت ما تا چند ساله پیش بی کار بودیم که مارا باز نشسته کردند اما الان اونقدر کار زیاد شده که همه ما رو دوباره به کار فرا خوندن.فرق اولی با دومی زمین تا آسمونه چون ما خودمونو کشتیم ساده ترین اطلاعات رو ازش بگیریم جواب نمیداد و طفره میرفت.همین عزیز از این مطلب که خیلی از کارها برای همه مشخص نیست صحبت میکرد که ما از همه چیز باخبر نیستیم.
اینکه برای ساخت هواپیمای نسل 5 باید زحمت زیادی کشید بحثی نیست اما اینکه بعضی از دوستان منکر تمامی توانایی های ایران میشن واقعا مسخره و بی معنی است.
یک زمانی وقتی شیشه برای هلیکوپتر های کبرا در ایران ساخته شد با افزایش ارتفاع شیشه شکست و همه نا امید بودند امیر سرلشگر دادبین با اشاره به تلاش دوباره برای ساخت بهتر ودقت بیشتر و انجام آزمایش های بیشتر همه رو امیدوار کردند تا جایی که بعد از تولید اولین محصول اشک رو تو چشم همه می شد دید.
تلاش تو ذهن همه متخصصان ایرانی است و کسایی که واقعا ایران رو دوست دارن تا سرحد مرگ برای اعتلای ایران تلاش می کنن.
مثل زمان جنگ که یه پسر 18- 19 ساله با سرهم کردن دوتا خشاب کلاش خشاب 80 تایی ساخته بود.
دوستان طراحی هواپیما از تولید داروهای مختلف سخت تر نیست از تولید دارو ضد ام اس یا ایدز مشکل تر نیست.عزیزان سعی در مایوس کردن همدیگه نداشته باشیم واقعیت را بپذیریم که ایران ساعتی پیشرفت میکنه و اگر ما بخواهیم میتوانیم. اگه مسلمونید و به گفته پیامبر اعتماد دارید و قبول دارید پس اون علم حتی اگه در ثریّا باشه بدستش میاریم
برای اینکه در زمان پول و نفر صرفه جویی کنی بهترین روش این است که از تجربیّات دیگران استفاده کنی نه اینکه مثل برادران رایت از اول شروع کنی.
مثلا برای ساخت خیلی از نفربرهای ایران ابتدا از نفربرهای BMP استفاده شد درسته که پایه اصلی بدنه نفربر روسی است اما با اون خیلی فرق داره در نفربرهای روسی قسمت های جنگ میکروبی و هسته ای حذف شده و به ایران داده شده بود اما نفربرهای خودمون مجهز به سیستم های ضد میکروبی هستند با سرعت و دقت بالاتر آتش.
در مورد هواپیما هم همینطور. دوستانی که به نظرات دیگران که در نهاجا خدمت می کنند نقل قول می کنند باید بگویم دوستان حتی اگر از شماها در ارتش خدمت سربازی کنید پی به بی اطلاع بودن بعضی از این عزیزان می بریدشخصی که مسئولیت هدایت جنگنده ها در زمان عملیات از روی زمین را دارا بوده وقتی با سوالی مبنی بر اینکه جنگنده اف 4 چند ماخ سرعت میرود با عدد غیر قابل باور 8 تا 9 ماخ پاسخ داد که من و برادرم از خنده روده بر شدیم این بنده خدا سرگرد نیروی هوایی بود اول فکر کردیم ما رو داره میپیچونه اما با آشنایی بیشتر فهمیدیم بابا واقعا شوت. در عین حال عزیز دیگر همافر که متخصص هواپیمای اف 14 بود چند وقت پیش می گفت ما تا چند ساله پیش بی کار بودیم که مارا باز نشسته کردند اما الان اونقدر کار زیاد شده که همه ما رو دوباره به کار فرا خوندن.فرق اولی با دومی زمین تا آسمونه چون ما خودمونو کشتیم ساده ترین اطلاعات رو ازش بگیریم جواب نمیداد و طفره میرفت.همین عزیز از این مطلب که خیلی از کارها برای همه مشخص نیست صحبت میکرد که ما از همه چیز باخبر نیستیم.
اینکه برای ساخت هواپیمای نسل 5 باید زحمت زیادی کشید بحثی نیست اما اینکه بعضی از دوستان منکر تمامی توانایی های ایران میشن واقعا مسخره و بی معنی است.
یک زمانی وقتی شیشه برای هلیکوپتر های کبرا در ایران ساخته شد با افزایش ارتفاع شیشه شکست و همه نا امید بودند امیر سرلشگر دادبین با اشاره به تلاش دوباره برای ساخت بهتر ودقت بیشتر و انجام آزمایش های بیشتر همه رو امیدوار کردند تا جایی که بعد از تولید اولین محصول اشک رو تو چشم همه می شد دید.
تلاش تو ذهن همه متخصصان ایرانی است و کسایی که واقعا ایران رو دوست دارن تا سرحد مرگ برای اعتلای ایران تلاش می کنن.
مثل زمان جنگ که یه پسر 18- 19 ساله با سرهم کردن دوتا خشاب کلاش خشاب 80 تایی ساخته بود.
دوستان طراحی هواپیما از تولید داروهای مختلف سخت تر نیست از تولید دارو ضد ام اس یا ایدز مشکل تر نیست.عزیزان سعی در مایوس کردن همدیگه نداشته باشیم واقعیت را بپذیریم که ایران ساعتی پیشرفت میکنه و اگر ما بخواهیم میتوانیم. اگه مسلمونید و به گفته پیامبر اعتماد دارید و قبول دارید پس اون علم حتی اگه در ثریّا باشه بدستش میاریم
ز شير شتر خوردن وسوسمار عرب را بدانجا رسيدست کار
که تاج کـــيــانــــي کنـــد آرزو تفو بر تو اي چرخ گردون تفو
لازمه که درباره ي هواپيماي شفق يا هرچي شما ميگيد يه نگاهي بهش بندازيم اين شفق ابتدا قرار بود با کمک روس ها ساخته بشه که نشد و بعد دانشگاه مالک اشتر خود اين طرح رو در دست گرفت شايد بگيد استليت نيست ولي من مي گم هست چرا به اين دليل که چون ايران تونسته موشک رادار گريز يا قايق پرنده ي رادار گريز بسازه پس اينو هم مي تونه بسازه در ضمن يه تذکر دوستان مقامات ايراني رو مسخره نکنيد و بيخودي جو رو خراب نکنيد
خب اين هواپيما از مواد جاذب امواج رادار استفاده مي کنه (از من نشنيده بگيريد به گفته ي بعضي منابع ايران تونسته اين فناوري رو از امريکا بدزده چه جوريش بماند )
هادي آقازاده 2, عزيز
در مورد موشک رادار گريز هيچ فرمانده اي تا به حال چنين جسارتي نداشته که ادعاي ساخت موشک رادار گريز داشته باشه.
اما در مورد قايق پرنده که دو فروند از آن ساخته شد قايق پرنده يک هواپيماي تک نفره در حد قايق تفريحي پرندهء Glass Goose هستش که از قبل از انقلاب تعدادي در ايران بود.
جنس بدنه از فايبرگلاس هستش.
داراي يک موتور 4 سيلندري هستش و فقط يک نفر سرنشين ميتواند حمل کند.
ساخت اين هواپيما از ساخت هواپيماي فجر 3 و پرندهء آبي آسان تر هستش.
ساختار بسيار ساده اي دارد کاربرد مفيد اون هم در نيروي دريايي ميتواند علاوه بر کاربردهاي تفريحي در صورت لزوم با افزودن يک موتور قوي توانايي حمل بمب و ديناميت به آن داد و از آن به عنوان يک هواپيماي انتحاري مناسب استفاده کرد.
در مورد شفق هم بايد بگويم اين طرح با کمک کمپاني MiG روسيه که يک طرح کنسل شدهء جت آموزشي پيشرفتهء روسي بود(Vityaz 2000) قرار بود در ايران تکميل شود اما پس ماجراهاي مشکلاتي که روسها در تامين قطعات سوخو 24 و ميگ 29 ها براي ما ايجاد کردند و حاضر نميشدند تا تعميرات جزئي ميگ ها و سوخو ها از سوي ايران صورت گيرد به همين خاطر از زمان به بعد کمک کم حتي راضي نشدند تا خط مونتاژ و توليد برخي قطعات موتور RD-33 در صنايع هوايي ايران راه بيندازند به همين خاطر اين پروژه هم مانند بسياري از پروژه ها به فراموشي سپرده شد.
و دانشگاه مالک اشتر به تنهايي نميتوانست بار اين پروژه را بر دوش بگيرد براي ساخت يک هواپيما حتما بايد يک کمپاني هواپيماسازي با تجربه طرح کلي را ارائه دهد که به همين خاطر بود که سال گذشته مشخص شد پروژه خيلي وقت هست کنار گذاشته شده است.
اين پرنده ميتوانست نياز نيروي هوايي به يک جت آموزشي/رزمي براي پشتيباني نزديک هوايي رفع کند.
خواستم یه چیزی بگم ولی دیدم دور از ادب هست که اینجا مطرح کنم.ممکنه بحث منحرف بشه.من که نباید مثل شما بی نزاکت باشم.در ضمن بهتره شما هر وقت ازت سوال شد پست بدی.میدونم که این پست و پست قبلی شما حذف میشه اما امیدوارم قبل از پاک شدن او رو بخونی.در ضمن پست های مثلا تخصصی که شما ازش تشکر کرده باشی معلومه از کجا میاد.
ببين esijoon, اگر از آمار بنده ناراحتي پس اون را نخوان و اصلا باور نکن براي من مشکلي نيست.
بنده اين آمار را فقط براي دوستاني گذاشته ام که واقعا از هواپيما و نيروي هوايي سر در مي آورند.
ببين دوست عزيز!!!
اينجا صحبت علمي حکم ميکند بيا مثل يک آدم عاقل بشين تا با هم بحث علمي بکنيم اگر هم نميتواني پس فقط مشاهده کن.
اين قدر هم بين پست ها اخلال ايجاد نکن پسر جان.
اگر ناراحتي خوب ناراحتي خودت را با علم و دانشت تخليه کن نه با فحاشي و بي ادبي که نشان دهندهء ضعف يک انسان هست.
به هر حال من منتظر يک پست با بحث علمي شما در اون هستم در غير اين صورت هيچ جوابي به شما نخواهم داد.
در مورد هواپیما هم همینطور. دوستانی که به نظرات دیگران که در نهاجا خدمت می کنند نقل قول می کنند باید بگویم دوستان حتی اگر از شماها در ارتش خدمت سربازی کنید پی به بی اطلاع بودن بعضی از این عزیزان می
marge bozorg, عزيز بيشتر قديمي هاي ارتش و اونهايي که در سالهاي 1360 وارد ارتش شده اند تا حدودي با ضعف اطلاعاتي مواجه بودند و برخي هم هنوز دچار ضعف اطلاعاتي هستند.
پس از انقلاب در سالهاي 1370 سعي شد تا کتابخانه هاي نيروي هوايي از مجلات روز دنيا بهره ببرند تا دانش خلبانان بالا برود کتابخانهء دانشکده هاي مختلف از ستادو فرماندهي تا ستاري و... داراي مجلات جديد شده بودند البته در حال حاضر چند مجله اي در ماه با اشتراک دريافت ميکنند.
همچنين قابليت دسترسي به اينترنت چند سالي ميشود که فراهم شده.
ولي با اين وجود عدم داشتن ساعت مطالعه مفيد از سوي برخي پرسنل باعث همين مشکلات ميشود به خصوص در نيروي زميني که خيلي وضعيت مطالعه خراب است.
.عزیزان سعی در مایوس کردن همدیگه نداشته باشیم واقعیت را بپذیریم که ایران ساعتی پیشرفت میکنه و اگر ما بخواهیم میتوانیم. اگه مسلمونید و به گفته پیامبر اعتماد دارید و قبول دارید پس اون علم حتی اگه در ثریّا باشه بدستش میاریم
در اين مورد هم کاملا موافقم.
در مورد پيشرفت در طراحي جت آموزشي تذرو يک نقطه عطف در صنايع هوافضاي ايران هست که فعلا به دست فراموشي سپرده شده و در هيچ جا هيچ سخني از آن بيان نميشود.
ولي در عوض ديديم که در قبال ساخت آذرخش که وجود خارجي نداشت چه قدر بزرگنمايي شد.
دو سکانه کردن صاعقه
طرح ارتقا کابين خلبان و کانپي 8 فروند از کبراهاي نيروي هوايي سپاه تحت پروژهء تيزتک 2091
و....
از طرح هاي مفيد در ايران هست که هيچ سخني در حال حاضر در مورد آنها بيان نميشود.

-
- سپاسهای ارسالی: 11 بار
- سپاسهای دریافتی: 22 بار
سلام
سلام دوستان چیزی که من دستگیرم شده دو طیف در این سایت اظهار نظر میکنند که دائم برای هم اوقات تلخی راه انداخته انداما از همه گذشته اگر مسئولین ما در
بحث نظامی بیکار نشسته واقدامی نکرده باشند این واقعا عجیب است و غیر قابل باور و وای به حال و روز ما که به امید این مجموعه نظامی نشسته ایم وداریم با
خیال راحت زندگی میکنیم خودتان تصدیق می کنید که این امر محال است و از طرفی مملکت ما امکانات فوق العاده ای ندارد که طرحهای نظامی سطح بالا را در مدت
کمی اجرایی کند خواهشا واقع بین باشید و اطلاعات علمی خود را برای استفاده دیگران عرضه فرمایید اما من در اخر کار بگویم که به عقل ودرایت وهمت ایرانی
اعتقاد دارم ما هنوز جانفشانی جوانان غیرتمند ایرانی را از یاد نبرده ایم وشخصا ارادتمند همه نظامیهای این مملکت که با جان برای این مرز وبوم تلاش میکنند
هستم عزت زیاد
بحث نظامی بیکار نشسته واقدامی نکرده باشند این واقعا عجیب است و غیر قابل باور و وای به حال و روز ما که به امید این مجموعه نظامی نشسته ایم وداریم با
خیال راحت زندگی میکنیم خودتان تصدیق می کنید که این امر محال است و از طرفی مملکت ما امکانات فوق العاده ای ندارد که طرحهای نظامی سطح بالا را در مدت
کمی اجرایی کند خواهشا واقع بین باشید و اطلاعات علمی خود را برای استفاده دیگران عرضه فرمایید اما من در اخر کار بگویم که به عقل ودرایت وهمت ایرانی
اعتقاد دارم ما هنوز جانفشانی جوانان غیرتمند ایرانی را از یاد نبرده ایم وشخصا ارادتمند همه نظامیهای این مملکت که با جان برای این مرز وبوم تلاش میکنند
هستم عزت زیاد

- محل اقامت: تهران
- سپاسهای ارسالی: 1197 بار
- سپاسهای دریافتی: 2065 بار
- تماس:
jsf عزيز خاهشا يه کم از بدبيني خودتون بکاهيد اين که شما از اين حکومت خوشتون نمياد دليل بر اين نميشه که دست اوردهايي که توسط جوانان همين مملکت به دست اومده مسخره کنيد دوست من حالا اين پروژه که اصلا رونمايي نشده ولي شما حتي پروژه هاي موفقي مثل پروژه سجيل رو هم مسخره ميکنيد
در ضمن دوست من به نظر شما اين بحث علميه که بگيم قايق پرنده يه قايق تفريحيه؟ اخه وسيله ي تفريحي به چه درد يه سازمان نظامي ميخوره؟ اصلا هدف از ساختش چي بوده؟
در ضمن موشک رادار گريز در جريان رزمايش پيامبر اعظم 1 به نمايش در امد که گفته شد که کلاهک اون توانايي حمله به چند هدف رو داره
در ضمن دوست من به نظر شما اين بحث علميه که بگيم قايق پرنده يه قايق تفريحيه؟ اخه وسيله ي تفريحي به چه درد يه سازمان نظامي ميخوره؟ اصلا هدف از ساختش چي بوده؟
در ضمن موشک رادار گريز در جريان رزمايش پيامبر اعظم 1 به نمايش در امد که گفته شد که کلاهک اون توانايي حمله به چند هدف رو داره

- محل اقامت: کرج پلاک 43!
- سپاسهای ارسالی: 6735 بار
- سپاسهای دریافتی: 12115 بار
- تماس:
JSF نوشته شده:esijoon, عزيز![]()
![]()
براي ادامهء تاپيک مجبورم به شما پاسخ ندهم.
از دوستان هم همين درخواست را دارم.
تا همین جاش هم جواب دادی خودتو خسته کردی !
آقا بهتر این تایپیک رو همینجا تموم کنیم ! شما فکر کنید چیزایی که گفتید درسته زمان همه چیز رو روشن میکنه کجان اونایی که ادعا می کردن شفق سال 2008 عملیاتی میشه سال 2008 هم افتاده توی سرازیری که تموم بشه حالا شفق کجاست خدا میدونه شاید شبها پرواز میکنه !
دوستان توانایی های فعلی ما خیلی بیشتر از اینی هست که الان می بینید ولی متاسفانه بنا به بسیار از دلایل از مغزها و توانایی ها استفاده نمی شه !
صحبتهای شما از روی عشق به ایران و اینه که دوست دارید کشور قوی باشه ولی متاسفانه همیشه اونی که ما فکر می کنیم اتفاق نمی افته ...
به همه سياستمداران مشکوک باش.
جکسون براون
جکسون براون
مخفف کلمه رادار
"radar" is acronym standing for RAdio Detection And Ranging
رديابي امواج رادیویی و برد،
میخشید دوستان ولی بگذارید اینرا تکرار کنم که استیلث یا رادار گریز به این معنی نیست که اشعات رادار را کاملا جذب میکند و هیچی منعکس نمیشود. هر شکل هندسی طبق فرمول سطح مقطع راداری دارد.
Pintercepted = A x Pincident
«A» سطح مقطع راداری
«Pintercepted» قدرت یا توان برگشته از هدف
«Pincident» قدرت یا توان منشاء
بازتاب پذيري یا «Reflectivity» فرمولش است
Reflectivity = A x Pincident / Pscatter
«Pscatter» قدرت یا توان پراکنده شده بخاطر زاویه های مخصوص هندسی
در هر صورت هیچ شکل یا جسمی نیست که بازتاب پذيري کسر بالا صفر یا بینهایت باشه.
اگر متخصصان نهاجا این سطح مقطع راداری را نسبت به فبل بیش از ۲۰ درصد هم کاهش داده باشند کار فوق العاده ای هم از لحاظ علمی و هم از لحاظ نظامی کردند.
دمشون گرم.
"radar" is acronym standing for RAdio Detection And Ranging
رديابي امواج رادیویی و برد،
میخشید دوستان ولی بگذارید اینرا تکرار کنم که استیلث یا رادار گریز به این معنی نیست که اشعات رادار را کاملا جذب میکند و هیچی منعکس نمیشود. هر شکل هندسی طبق فرمول سطح مقطع راداری دارد.
Pintercepted = A x Pincident
«A» سطح مقطع راداری
«Pintercepted» قدرت یا توان برگشته از هدف
«Pincident» قدرت یا توان منشاء
بازتاب پذيري یا «Reflectivity» فرمولش است
Reflectivity = A x Pincident / Pscatter
«Pscatter» قدرت یا توان پراکنده شده بخاطر زاویه های مخصوص هندسی
در هر صورت هیچ شکل یا جسمی نیست که بازتاب پذيري کسر بالا صفر یا بینهایت باشه.
اگر متخصصان نهاجا این سطح مقطع راداری را نسبت به فبل بیش از ۲۰ درصد هم کاهش داده باشند کار فوق العاده ای هم از لحاظ علمی و هم از لحاظ نظامی کردند.
دمشون گرم.

- محل اقامت: تهران
- سپاسهای ارسالی: 1197 بار
- سپاسهای دریافتی: 2065 بار
- تماس:
mohammad 1985 دوست من توجه کن سال 2008 هنوز تموم نشده و ارتش هم قراره به زودي رزمايش هوايي برگزار کنه و همچنين قراره به زودي يه هواپيماي رادار گريز معرفي بشه پس هنوز فرصت هست حالا شما بگو کجان اونا که ميگفتند تعداد تامکت هاي عملياتي ما به 5-10 تا ميرسه؟
kpars از شما هم به خاطر پست علميتون تشکر ميکنم
kpars از شما هم به خاطر پست علميتون تشکر ميکنم

- محل اقامت: کرج پلاک 43!
- سپاسهای ارسالی: 6735 بار
- سپاسهای دریافتی: 12115 بار
- تماس:
navid missle گفتم که که به دلیل این که هیچ کس حرف دیگری رو قبول نمی کنه پس قضاوت رو به گذشت زمان واگذار می کنیم . نظر شخصی من اینه که چنین چیزی وجود ندارد من 95 درصد با حرفهای جناب JSF, موافقم چون که یه چیزایی دیدم ! البته من ادعا نمی کنم از چیزی خبر دارم در حد معلومات اندک خودم نظر میدم فقط زمان مشخص خواهد کرد .
به همه سياستمداران مشکوک باش.
جکسون براون
جکسون براون

- سپاسهای دریافتی: 4 بار
استیلث یا رادار گریز به این معنی نیست که اشعات رادار را کاملا جذب میکند و هیچی منعکس نمیشود. هر شکل هندسی طبق فرمول سطح مقطع راداری دارد.
دوستان در يک مقاله خوندم که پوشش ساخت ايران به دليل داشتن موادي که در اون ملکولها يا سلولهاي سازنده آن شکل مخروط لوزي شکلي را دارند پس از برخورد امواج راديويي باز جذب و انعکاس در خود سلول ادامه مي يابد و به سمت بيرون منتقل نمي شود. اگه تونستم تو اون هفته مقاله رو ميارم ميزارم اينجا الان در دسترسم نيست.
از جناب ghalamman, هم متشکرم بدليل حذف بعضي موارد و از همه دوستان ميخوام که آستانه تحمل پذيريشونو ببرن بالا تا در زندگي هم تحمل شنيدن نداي مخالف رو داشته باشن شايد هم حق با بعضي صداي مخالف باشه انجمن ديکتاتوري که نداريم پس همه با هم بگيم «زنده باد مخالف من»

ز شير شتر خوردن وسوسمار عرب را بدانجا رسيدست کار
میخشید دوستان ولی بگذارید اینرا تکرار کنم که استیلث یا رادار گریز به این معنی نیست که اشعات رادار را کاملا جذب میکند و هیچی منعکس نمیشود.
kpars, جان بله درست ميگويي به طور مثال F-35 هم در طراحي داراي برخي از خصوصيت هاي طراحي بدنهء رادار گريز هست ولي نام استليث بر روي آن نگذاشته اند.
منظور فرماندهء نهاجا از استليث چيزي مثل اف 117 بوده همون چيزي که خبرگذاري ها اعلام کردند.
اين دليل نميشود که يک تغييري در ظاهر فانتوم ايجاد کنند و بگويند استليث!!!!

- سپاسهای ارسالی: 11143 بار
- سپاسهای دریافتی: 14954 بار
JSF نوشته شده:kpars, جان بله درست ميگويي به طور مثال F-35 هم در طراحي داراي برخي از خصوصيت هاي طراحي بدنهء رادار گريز هست ولي نام استليث بر روي آن نگذاشته اند.
منظور فرماندهء نهاجا از استليث چيزي مثل اف 117 بوده همون چيزي که خبرگذاري ها اعلام کردند.
اين دليل نميشود که يک تغييري در ظاهر فانتوم ايجاد کنند و بگويند استليث!!!!
شاید من منظور شما رو درست متوجه نشده باشم- اما در سایت رسمی F-35 بارها به استیلت بودن آن اشاره شده.
[External Link Removed for Guests]
يا علي گفتيم و عشق آغاز شد..