محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران گفته است که اگر آمریکا، یکی دو گام مثبت دیگر بردارد، راه برای تعامل با آن کشور باز خواهد شد.
آقای احمدی نژاد، امروز سه شنبه، بیستم آذر در یک کنفرانس خبری با خبرنگاران در تهران، انتشار گزارش اطلاعاتی آمریکا درباره برنامه هسته ای ایران را "یک گام مثبت و رو به جلو" دانست و افزود که با یکی دو گام دیگر، شرایط کامل خواهد شد و پیچیدگی ها از میان خواهد رفت و راه برای تعامل میان طرفین باز خواهد شد."
در پس سخنان آقای احمدی نژاد، گوردون جانرو سخنگوی کاخ سفید گفت: "ما کاملا با رئیس جمهور ایران همعقیده ایم که باید یکی دو گام دیگر برای حل مسائل موجود برداشته شود. چطور است با غنی سازی اورانیوم از سوی ایران شروع کنیم؟"
رئیس جمهور ایران در این کنفرانس خبری همچنین تاکید کرد که پیشنهاد وی برای گفتگوی بدون پیش شرط و رو در رو با جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا در برابر رسانه ها کماکان پابرجاست.
وی در عین حال خاطرنشان کرد که مناقشه هسته ای، تنها مساله موجود میان ایران و آمریکا نیست. دو کشور بر سر مسایلی چون عراق، افغانستان و مناقشه خاورمیانه اختلاف نظر دارند.
ایران و آمریکا روابط دیپلماتیک ندارند و از زمان انقلاب سال پنجاه و هفت و اشغال سفارت آمریکا در تهران، روابط دو طرف همواره با تنش همراه بوده است.
پیشنهاد پوتین
آقای احمدی نژاد در ادامه کنفرانس مطبوعاتی خود در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد پیشنهاد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به رهبر ایران گفت که در این مورد، نمی خواهد توضیحی دهد.
مساله ارائه پیشنهادی از سوی رئیس جمهور روسیه به آیت الله خامنه ای درباره برنامه هسته ای ایران، به موضوعی داغ در عرصه سیاسی ایران تبدیل شده است.
ارائه چنین پیشنهادی در ابتدا به صورت کامل از سوی دولت ایران رد شد اما اظهارنظرهای برخی سیاستمداران ایرانی، از وجود چنین پیشنهادی حکایت می کند و برخی حتی استعفای علی لاریجانی از دبیری شورای عالی امنیت ملی را با این مساله مرتبط می دانند.
مناقشه هسته ای
آقای احمدی نژاد، در مورد برنامه هسته ای ایران گفت که جمهوری اسلامی آماده است تا با همه طرف های درگیر وارد گفتگو شود تا ابهام های موجود را برطرف کند.
ایران که از سوی برخی کشورهای غربی و اسرائیل متهم به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای است، این اتهام را رد می کند و می گوید که خواهان دستیابی به انرژی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز است.
تا کنون شورای امنیت سازمان ملل دو قطعنامه 1737 و 1747 را علیه ایران صادر کرده و خواهان آن شده که این کشور فعالیت های غنی سازی خود را به حالت تعلیق در آورد. این شورا همچنین تحریم هایی را علیه ایران وضع کرده و آمریکا در تلاش است تا تحریم های جدیدی را از سوی این شورا علیه ایران وضع کند.
آقای احمدی نژاد در کنفرانس خبری خود گفت که با توجه به گزارش جدید، فکر نمی کند که تهدید و یا قطعنامه جدیدی در راه باشد.
اما جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا، ساعاتی بعد از کنفرانس خبری آقای احمدی نژاد گفت ایران کماکان 'خطرناک' است.
آقای بوش که بعد از دیدار با جورجیو ناپولیتانو، همتای ایتالیایی خود در واشنگتن سخن می گفت، افزود: "ایران خطرناک است و آنها اگر یاد بگیرند که چطور اورانیوم را غنی کنند خطرناک تر هم می شوند."
این در حالی است که طبق اعلام رسمی دولت ایران، آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان های اطلاعاتی آمریکا، ایران به دانش غنی سازی اورانیوم دست یافته و در حال حاضر این کار را انجام می دهد.
آقای بوش همچنین از ایران خواست درباره فعالیت های هسته ای خود که به گفته او تسلیحاتی بوده و در سال 2003 متوقف شده، به جامعه جهانی توضیح دهد.
bbc





