حسادت امارات و تحلیل خنده آور از پرتاب ماهواره ایران

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3096 بار
سپاس‌های دریافتی: 11996 بار

حسادت امارات و تحلیل خنده آور از پرتاب ماهواره ایران

پست توسط Mil@d »

سرويس بين‌الملل «تابناک» ـ تنها چند ساعت پس از پرتاب موفقيت‌آميز ماهواره مخابراتي ايران و قرار گرفتن اين سامانه فضايي در مدار زمين، رسانه‌هاي عربي همچون گذشته، به نقد و بررسي اين موفقيت جمهوري اسلامي ايران پرداخته و با مطرح نمودن ابهاماتي ـ كه خود از درك آن عاجزند ـ اين پيشرفت‌ها را زير سؤال بردند.

«البيان»، چاپ امارات نوشت: كاملا مشخص است كه وسيله پرتاب شده، مونتاژ كشورهايي است كه با ايران روابط نظامي گسترده و البته مخفي داشته و اين کشور را با اين كار در برنامه‌هاي خود شريك كرده‌اند.

اين روزنامه اماراتي سپس به طرح چند پرسش پرداخته و مي‌نويسد: اين ماهواره 24 كيلويي چگونه مي‌تواند در 24 ساعت دوازده بار به دور زمين بچرخد، در حالي كه ماهواره‌هايي در اين حجم براي حركت به دور زمين، صرفا از نيروي گردش مداري زمين استفاده كرده و در روز تنها مي‌توانند يك بار به دور زمين بچرخند! زيرا توانايي تأمين سوخت مورد نياز خود را ندارند(!) و نكته ديگر آن كه حوزه مأموريت اين موشك، صرفا «مخابراتي» تعيين شده و اين در حالي است كه ايران اعلام كرده اهداف غير نظامي در اين سامانه تعريف شده است.

از اين نظر، مي‌توان به راحتي به اهداف نظامي اين ماهواره پي برد، به ويژه اين‌كه وزير دفاع ايران از چند روز پيش، خبر پرتاب اين موشك را داده بود و در لحظه پرتاب نيز در كنار رئيس‌جمهور احمدي‌نژاد بود. نكته اين جمله اين است كه در ادبيات اعراب، «سيستم مخابراتي» به سيستم‌هاي امنيتي اطلاق مي‌شود و در مواردي كه قصد بيان موضوع مخابرات را دارند، از واژه مواصلاتي و اتصالات استفاده مي‌كنند. به همين دليل، برداشتشان از «مخابرات» با برداشت مصطلح در فارسي تفاوت بسياري دارد.

البته به نظر مي‌رسد اين تحليل به نوعي به سيستم اطلاع‌رساني رسانه‌هاي داخلي هم مربوط مي‌شود، زيرا اطلاع‌رساني در اين زمينه بسيار محدود بوده و برخلاف پيشرفت‌هاي ديگر نظير ساخت روبات، داروهاي نانو و موفقيت‌هاي سلول‌هاي بنيادي، اطلاع‌رساني گسترده‌اي درباره سامانه مخابراتي فضايي كشور ارايه نشده است.
این در حالی است که محققین ناسا ضمن ابراز شگفتی از موفقیت ایران در پیوستن به باشگاه فضایی که تا کنون در انحصار چند کشور خاص جهان بود ،دستیابی موفقیت آمیز ایران به این فناوری را تایید کرده اند.
  بی  
Captain
Captain
نمایه کاربر

Re: حسادت امارات و تحلیل خنده آور از پرتاب ماهواره ایران

پست توسط Mil@d »

دوستان قبلا فکر میکردم اعراب نسبت به ایران فقط حسودند و چشم دیدن ایران را ندارند ولی گویا سطح سواد علمی آنها نیز به طرز وحشتناکی داغون است.
به قسمتی که Bold کرده ام توجه کنید.! :-O یک تز علمی داده است. ::ns ..فکر کنم با سواد فیزیک دبیرستان هم بتوان این نظریه رو رد کرد.!!این عربه اصلا نمیفهمه خلا چیه؟آقا جان در خلا هوا نیست که اصطکاک ایجاد کنه...نابغه هستند به خداتصویر
اون تیکه سوخت ماهواره هم که منو ترکوند از خنده..یارو فکر کرده تو فضا پمپ بنزین هست بنزین میزنند...وای خدا چکار کنیم از جهل این اعراب...
حضرت علی از دست این ها چه کشید؟..تازه 1400 سال گذشته به این سطح رسیدن اون موقع چی بودن :AA:
  بی  
Colonel I
Colonel I
سپاس‌های ارسالی: 300 بار
سپاس‌های دریافتی: 1161 بار

پست توسط Frogfoot »

این عربه اصلا نمیفهمه خلا چیه؟آقا جان در خلا هوا نیست که اصطکاک ایجاد کنه...

البته در بی فکری و غرض ورزی اون نویسنده اماراتی بحثی نیست، ولی این نکته ایی که شما بهش اشاره کردید هم درست نیست. این ماهواره ها در فاصله نزدیکی از زمین حرکت می کنند، پس بسیار تحت تاثیر جاذبه زمین قرار می گیرند، برای همین هم به تدریج ارتفاعشان کاهش پیدا میکنه، و اینها باید هر چند وقت یک بار مدار خودشان را با استفاده از موتور اصلاح کنند.
Novice Poster
Novice Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 9 بار
سپاس‌های دریافتی: 48 بار

پست توسط jumong »

من هم با نظر فراگفوت موافقم
هر چقدر ماهواره به لايه هاي مياني جو نزديكتر باشه احتياج به نيروي بيشتري براي غلبه بر جاذبه زمين داره شايد پرتاب ماهواره اميد ازمايشي براي امادگي بيشتر براي پرتاب و كنترل ماهواره زهره باشه
 درد من حصار بركه نيست!درد زيستن با ماهياني است كه فكر دريا به ذهنشان خطور نكرده است! 
Novice Poster
Novice Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 2 بار
سپاس‌های دریافتی: 9 بار

پست توسط marilyn_manson »

سوالی که برای من مطرح شد این است ! ایرانی ها(البته مردم عادی) که برای سوخت خودروشون الان 2 ساله بنزین رو جیره ای مصرف میکنن و کلی فشار و بدبختی سوختی رو تحمل میکنن ، چطور میتونن از عهده سوخت یک ماهواره فضایی که احتمالا مصرف فوق العاده ای داره بر بیان ؟! نکنه باز هم میخوان .... ^:)^
I never really hated from the one true GOD
but the god of the people I hated

کسي را که خوابيده ميتوان بيدار کرد ولي کسي را که خود را به خواب زده هرگز.
Fast Poster
Fast Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 120 بار
سپاس‌های دریافتی: 580 بار

پست توسط nima20 »

سلام دریاسالار جون

قبلا هم چند مورد دوستان بهت گفتن و من هم اینجا تکرار می کننم توباید در امور دریایی و زیر دریایی اظهار نظر کنی نه هوایی و فضایی ! :grin: :D :razz:

جهت اطلاع شما و بقیه دوستان به عرض میرسونم که در کتاب علوم چهارم یا پنجم دبستان ما خوندیم که ارتفاع جو از سطح زمین 1000 کلومتر هست البته این درسته که در لایه های بالای جو رقیقتر از سطح زمین هست اما برای ماهوارهای که در ارتفاع بین 250 تا 500 کیلومتری از سطح زمین در پرواز هست پر واضحه که با جو اصطکاک هم خواهد داشت :)
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط Mil@d »

فیزیک را با 10 پاس کردم :-o ...پس فکر کنم بی تقصیر باشم!

حالا البته چون خودم هم زیاد از بین پست های بقیه مورد درآوردم طبیعی است یک بار هم خودم گیر بیفتم :::P

البته در مصاحبه 22:45 دیشب شبکه 2 اعلام کرد که گویا ماهواره امید عمر زیادی ندارد و پس از طی ماموریت کوتاه با برخورد به جو از بین خواهد رفت.
شايد پرتاب ماهواره اميد ازمايشي براي امادگي بيشتر براي پرتاب و كنترل ماهواره زهره باشه

در حد اطلاعاتی که این چند روز کسب کردم ماهواره امید 25 کیلو است و موشک سفیر 26 تن!
ماهواره زهره چند کیلو و ماهواره بر چند تن؟در کوتاه مدت کمی بعید است :-) فعلا تمرکز رفته روی مصباح(به نقل از مصاحبه وزیر دفاع با خبرگزاری برنا)
قبلا هم چند مورد دوستان بهت گفتن و من هم اینجا تکرار می کننم توباید در امور دریایی و زیر دریایی اظهار نظر کنی نه هوایی و فضایی

همه ما رو زیر نظر دارن.کارم دراومد... :AA: آی دی رو عوض میکنم!در مورد امور هوافضا هم قبلا به نقص اطلاعاتی که دارم اعتراف کردم...مگه قراره از همه چیز حالیم باشه.بچه های هوافضا اینجا اینقدر کم گو و گزیده گو هستند که در برخی تاپیک ها تا بیش از 20 تز علمی بیرون می آید!!! و در آخر می آیند و می گویند آقا این اینجوریه دوستان اشتباه نکنند...اینکه اصلا اظهار نظر نکنم دیگه دیکتاتوری محض است.خیلی ها در این سایت از ترس اینکه حرفشان سریع زیر سوال رود جرات ندارند چیزی بگویند.ولی به هر حال آدم باید چند بار ضایع بشه تا علمش بره بالاتر.اینجا هم از ملغمه دانش ناقصی که داشتم گفتم فضا خلا دارد..دیگر به کیلومتر آن دقت نکردم.

ارتفاع جو از سطح زمین 1000 کیلومتر

یک وقت 999 کیلومتر نیست؟ :-o کی اندازه گرفته دقیق این عدد در اومده؟
  بی  
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 1197 بار
سپاس‌های دریافتی: 2065 بار
تماس:

پست توسط N@VID »

چطور میتونن از عهده سوخت یک ماهواره فضایی که احتمالا مصرف فوق العاده ای داره بر بیان

موتورهایی که برای تصحیح مسیر این ماهواره تعبیه شده با نیروی الکتریکی کار میکنند و منبع این نیرو هم یک باتری است که درون ماهواره تعبیه شده و بیشتر وزن ماهواره رو شامل میشه. اینکه میگن عمر ماهواره 2 ماهه هم در حقیقت مدت زمانیه که طی اون باتری تموم میشه.
Novice Poster
Novice Poster
سپاس‌های ارسالی: 2 بار
سپاس‌های دریافتی: 57 بار

پست توسط mahde35 »

فكر كنم هرچه ماهواره به سطح زمين نزديكتر باشد سرعت گردشش هم بيشطر است؟
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1043 بار
سپاس‌های دریافتی: 3151 بار

پست توسط Mardaviz »

درود

شاید قبول کنیم ایراداتی داره ،تازی ها نیز بروند یکی نمونه اش را بسازند.تا ما هم پس از قرن ها نبوغی از اینان ببینیم.

برخی از افراد نیز که فیزیک خوانده اند ،بشتابند به سوی یاری .
Work hard in silence
Let your success
Be your noise
Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 28 بار

پست توسط jupiter_2xl »

حرکت یک ماهواره به دور زمین شبیه حرکت یک سیاره به دور خورشید است
وقتی می خواهیم ماهواره ای به دور زمین گردش کند ابتدا باید محل چرخش آن را مشخص کنیم یعنی باید شعاع دوران ماهواره یا فاصله اش تا مرکز زمین را مشخص نمود سپس باید حساب نمود ماهوارهچه سرعتی باید داشته باشد تا نیروی جاذبه زمین بر ماهواره به اندازه نیروی جانب مرکز لازم جهت دوران روی دایره با شعاع مورد نظر شود سپس ماهواره را با موشک به محل مورد نظر برده و سرعت ماهواره را به اندازه محاسبه شده میرسانند از این پس ماهواره به طور یکنواخت د ر مدار خود گردش میکند تا زمانی که عوامل خارجی سرعت ماهواره را تغییر ندهند.
سرهت مورد نیاز از رابطه روبرو محاسبه میشود ( V=Re* sqrt(g0/r که Reشعاع کره زمین و g0شتاب گرانشی زمین و r فاصله ماهواره از مرکز زمین است
همانطور که مشاهده میکنید سرعت هیچ رابطه ای با وزن ماهواره ندارد
و هرچه ماهواره به زمین نزدیکتر باشد دارای سرعت بیشتری است
برای مثال ماهواره ای در فاصله 250 کیلومتری از سطح زمین دارای سرعتی معادل 7850 متر بر ثانیه و ماهواره ای ای در فاصله 3600 کیلومتری از سطح زمین دارای سرعتی معادل 6400 متر بر ثانیه است
و برای ماهواره ای که در مدار 36000 کیلومتری از سطح زمین گردش میکند دوره تناوب برابر T=2Πr/V=23.8hour تقریبا برابر 24 ساعت است
آخرین ويرايش توسط 2 on jupiter_2xl, ويرايش شده در 0.
منم «كـورش»، شاه جهان، شاه بزرگ، شاه توانمند، شاه بابل، شاه سومر و اَكَّـد، شاه چهار گوشه‌ي جهان(بخشي از فرمان كورش بزرگ)
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط Mil@d »

,

از اطلاعات مفیدت خیلی ممنون...

عوامل خارجی سرعت ماهواره را تغییر ندهند

فرمودید عوامل...غیر از جاذبه موراد دیگر را تیتروار به ما بگویید؟ :-(
ضمنا مدارهای مختلفی هست این مدار که دقیقا فکر میکنم لئو نام دارد طبیعتا با مدار 36000 کیلومتر متفاوت است از نظر مولفه های مختلف.
این مواردی که فرمودید در آن مدار چقدر تغییر می کنند.
گویا ایران در برنامه 5 ساله با کپسول فضایی قصد ارسال انسان دارد و در برنامه 10 ساله رفتن به مدار 36000 کیلومتر و در برنامه 20 ساله کره ماه...
  بی  
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”