ازدواج موقت در اسلام

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

Commander
Commander
سپاس‌های ارسالی: 941 بار
سپاس‌های دریافتی: 1474 بار
تماس:

پست توسط Mohsen1001 »

snipercab, شما ماشالله بد جوري داغ شدي و همه رو متهم کردي و متاسفانه عوامانه استدلال کردي. :-P
بخاطر بهم نخوردن جو سايت جواب شما در پي.ام ارسال شد.
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 176 بار
سپاس‌های دریافتی: 468 بار
تماس:

پست توسط Mehdi2224 »

اگه میخوایین بد آموزی نشه میتونین مطالب رو حذف کنین . ولی من متاسفانه باید واقعیتها رو میگفتم
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 2 بار
سپاس‌های دریافتی: 238 بار
تماس:

پست توسط Sardar »

دوستان يه هشت ساعتي که خواب بودم تايپيک منفجر شد :::P

DjBoMBoX,
کی گفته که پیامبر و معصومین صیغه نمی کردن؟!
اتفاقا....
من دارم بهت میگم که این سنت پیامبر بوده بعد تو میگی....

دوست عزيز آن ازدواج است که پيامبر فرموده است که ازدواج سنت من است و هر که از من است بايد آن را انجام دهد.
بعد در مورد حرف آقا snipercab, فکر مي کنم اختلاف در برداشت از معاني آيات هميشه در بين علما شايع بوده است.
به نظر من بهترين درک از اسلام مطالعه انفرادي کليه مذاهب است و در نهايت مقايسه. اين گونه انسان در درجه اول به اين نتيجه مي رسد که در بين مذاهب اسلام(شيعه و سني) اختلافي عمده نيست و ديگري اينکه شيعه و سني اسلام ناب محمدي را تشکيل ميدهند.دليل اين حرفم به خاطر اين است که در طول تاريخ از اين دو مذهب براي پيشبرد اهداف حکومتي نيز استفاده شده است. البته اين موضوع سر دراز دارد که جاي گفتن آن در اين تاپيک نيست.
هیهات منا الذلة
Old Moderator
Old Moderator
محل اقامت: _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_ _
سپاس‌های ارسالی: 403 بار
سپاس‌های دریافتی: 1073 بار
تماس:

پست توسط Ma3ouD »

sardar,
دوست من اگه ملت ما به صیه اعتقاد داشتند جامعه ما به این کثافت کشیده نمی شد :x
تازه صواب هم می بردند.
تصویر

تصویر
امام صادق (ع) فرمودند : روزی رسول اکرم (ص) بالای منبر رفت و پس از حمد و ثنای الهی فرمود : جبرئیل از پیشگاه الهی نزد من آمد و گفت دختران باکره مانند میوه روی درخت اند ، موقعی که می رسد اگر چیده نشود ، آفتاب فاسدش می کند و وزش باد آن را پراکنده می سازد ، همچنین دختران وقتی به حد بلوغ رسیدند و مانند زنان در خویشتن تمایل جنسی احساس کردند ، دارویی جز شوهر ندارند و اگر همسر نگیرند از فساد ایمن نیستند ، چرا که بشرند و بشر از خطا و لغزش مصون نیست .

پیامبر اکرم (ص): هرکه از حلال شرم کند خدا وی را به حرام مبتلا کند.

یـا ایها النبى لم تحرم ما احل اللّه لک تبتغى مرضات ازواجک واللّه غفور رحیم .
قد فرض اللّه لکم تحلة ایمانکم و اللّه مولاکم و هوالعلیم الحکیم 1/ 66 در شـاءن نـزول ایـن آیـه گفته اند که روزى رسول اکرم در اتاق حفصه و در غیاب او با کنیز خود مـاریـه قـبـطیه آمیزش نمود.
حفصه از راه رسید و با در بسته روبرو. شد
در زد, رسول اکرم در را گـشـود.
حفصه بامشاهده ماریه و سیماى پیامبر که عرق از آن جارى بود, همه چیز رافهمید و از این که پیامبر در اتاق او و در روزى که اختصاص به وى داشت با کنیزى آمیزش کرده است , سخت برآشفت و گفت با این کارمرا آزردى .
رسول اکرم فرمود براى خاطر تو او را بر خود حرام مى کنم و تو نیز این ماجرا کسى مگو . به
حفصه نیز پذیرفت اما به زودى قصه را به عایشه گفت.
بـا نـزول ایـن آیـات خـداونـد پیامبرش را مورد عتاب قرار مى دهد که اى پیامبر چرا چیزى را که خـداونـد حلال کرده است براى خشنودى بعضى از همسرانت بر خود حرام کردى

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند : هرکس یکبار در زندگی خود متعه کند ، درجه اش به مانند درجه حسن مجتبی (ع) خواهد بود ، و هر کس دوبار متعه کند ، درجه اش به مانند حسین سید الشهدا (ع) خواهد بود و هرکس سه بار این کار را انجام دهد ، به درجه علی مرتضی (ع) نایل می آید و هرکس چهار بار متعه بگیرد ، درجه اش همانند من خواهد بود .

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند : دو نفری که ازدواج موقت می نمایند هنگامی که با هم صحبت می کنند ، کلام آنها تسبیح خداوند است و هنگامی که دست همدیگر را گرفتند ، گناهانشان از میان انگشتانشان فرو می ریزد . هنگامی که یکی از آنان دیگری را می بوسد ، خداوند برای هر بوسه ، ثواب یک حج و عمره را می دهد و هنگامی که از هم جدا می شوند خداوند برای هردوی آنان به هر لذت و شهوتی که برده اند ، حسنه ای به بزرگی کوههای بسیار بلند در نامه عملشان می نویسد و هنگامی که بلند شده و غسل کردند ، خداوند گناهان آنها را می بخشد و آبی بر مویی از موهایشان مرور نمی کند ، مگر اینکه خداوند برای هر یک از آنها ده ثواب نوشته و ده گناه محو کرده و ده درجه بالا می برد . پس پیامبر (ص) فرمودند : و برای هرکسی که پیوند بین آنها را ایجاد کرده باشد ، همین ثواب ها خواهد بود . و در ادامه فرمودند یک درهم ( خرج برای ) متعه ، از هزار درهمی که در راه خدا خرج شود برتر است ، به خدا سوگند که متعه برتر است و آن چیزی است که قرآن درباره آن سخن گفته و سنت بر آن جاری شده است .
Old Moderator
Old Moderator
محل اقامت: _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_ _
تماس:

پست توسط Ma3ouD »

در حدیثی از امام باقر (ع) نقل شده که از حضرت سوال کردند : آیا بر کسی که ازدواج موقت میکند ثوابی هم می دهند ؟ و آن حضرت در پاسخ فرمودند :

هر گاه کسی به خاطر رضایت خدا و مخالفت با تحریم کننده آن . زنی را به عقد موقت خود درآورد . به خاطر هر کلمه ای که با آن زن سخن بگوید . برایش حسنه نوشته می شود . دستش را به سوی او دراز نمی کند مگر اینکه خداوند به خاطر آن ثوابی برای او ثبت می کند . واگر به او نزدیک شد خداوند به میمنت آن . گناهی از او می بخشد . پس اگر غسل جنابت نمود . به عدد موهای بدنش که آب غسل از روی آن جریان پیدا می کند خداوند . گناه از او می بخشد .

راوی با تعجب می پرسد : به تعداد موها؟؟؟

حضرت فرمودند : بله به تعداد موها.

کتاب هدیه آسمانی ص۱۵۱
پیامبر اعظم (ص) می فرمایند : ای جوان

ازدواج کن و زنا مکن ، زیرا زنا ایمان را از قلب

تو بیرون می برد .

آیا فرق ازدواج موقت با زنا ، فقط خواندن صیغه عقد است ؟

خیر ، بعضی از فرق های ازدواج موقت با زنا :

1 - در ازدواج موقت رضایت زن شرط اصلی است اما می توان زنی را مجبور به زنا کرد .

2 - در ازدواج موقت امکان آمیزش جنسی دسته جمعی نیست ، اما در زنا هر تعداد پسر می توانند با یک دختر آمیزش کنند و بر عکس .

3 - در ازدواج موقت اگر فرزندی متولد شود حلال زاده است در صورتی که در زنا اگر فرزندی به دنیا بیاید حرام زاده است.

4 - در ازدواج موقت پس از پایان زمان مقرر زن و مرد به هم نا محرم می شوند اما در زنا زن و مرد می توانند تا ابد به هم محرم باشند.

5 - در ازدواج موقت مهریه باید پرداخته شود اما در زنا مرد می تواند بدون پرداخت مهریه به کار خود مشغول شود .

6 - در ازدواج موقت در صورتی که نزدیکی صورت بگیرد ، پس از تمام شدن مدت ، زن باید چهل و پنج روز و یا به اندازه دو حیض کامل ، عده نگه دارد ( از ازدواج با مردان دیگر پرهیز نماید ) اما در زنا زن پس از اتمام نزدیکی می تواند با مرد دیگری نزدیکی کند .

7 - در ازدواج موقت ، صیغه ی عقد بین زن و مرد خوانده می شود ، که نشاندهنده تسلیم بودن آنها در برابر خداوند است ، اما در زنا عشوه گری و چشم چرانی مقدمه کار است .

8 - در ازدواج موقت دختران باکره زیر 9 سال ( نابالغ ) و دختران باکره دیوانه ، نیاز به اجازه پدر یا جد پدری است ، اما در زنا دختران دیوانه و نابالغ به راحتی راضی به همبستری مخفیانه می شوند .

9 – ازدواج موقت در بعضی از موارد ، زمینه ازدواج دائم می شود ، اما یک مرد هیچ گاه حاضر نیست با زنی که زنا کرده است ، پیمان وفاداری ببندد و بر عکس .

10 – کسی که ازدواج موقت می کند ، هم ثواب می کند و هم خود را از گناه نجات می دهد ، اما کسی که زنا می کند ، زشتی گناه از چشم او می افتد و نفس او برای پذیرش گناهان دیگر نیز آماده می شود .

۱۱– اگر مردی با زنی ازدواج موقت نماید ، حتی بعد از تمام شدن مدت نمی تواند با دختر آن زن ازدواج( موقت ، دائم ) نماید ، اما در زنا یک مرد می تواند پس از همبستری با زنی از دختر آن زن نیز کام بگیرد .

12 – یک مرد نمی تواند بطور همزمان با دو خواهر ازدواج موقت نماید ، اما در زنا مرد می تواند دو خواهر را در یک آمیزش جنسی شریک قرار دهد .

13 – یک مرد نمی تواند با خواهر ، مادر، مادر بزرگ ، عمه ، خاله و ... ازدواج موقت نماید ، اما در زنا مرد می تواند با همه محارم خود آمیزش جنسی نماید .

14 – با وجود اینکه معمولا زوجین در ازدواج موقت از بچه دار شدن پیشگیری می کنند ، اما اگر فرزندی بوجود بیاید تمام حقوق فرزند حاصله از ازدواج دائم را دارا است و از پدر و مادر خود ارث می برد ، اما در زنا مرد و زن می توانند فرزند خود را بدون توجه به تکلیفی که بر دوش دارند رها نمایند .
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Sardar »

DjBoMBoX, عزيز
اولا معني کل آيه 87 مايده را از روي قرآن با دقت بخوان.

دوما معني آيه سوره نسا را نيز دوباره با دقت بخوان آن هم از روي قرآن و از قسمت عربي که هيچ نامي از صيغه موقت نيست.

معني درست آيه 1 سوره تحريم: اي پيامبر چرا براي خشنودي همسرانت . آنچه را خدا براي تو حلال گردانيده حرام ميکني؟ و خدا آمرزنده مهربان است.

ازدواج موقت در زمان پيامبر بوده ولي در جنگ خيبر (فکر کنم :-( ) گوشت الاغ و ازدواج موقت رد مي شود.(از اهل سنت)

در ظمن پيامبر اگر با کنيزي رابطه داشته است( که من فکر نميکنم صحت داشته باشد) هيچ عيبي ندارد. چون در قرآن آمده است که نزديکي با همسر و کنيز براي مومن هيچ عيبي ندارد.

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند : هرکس یکبار در زندگی خود متعه کند ، درجه اش به مانند درجه حسن مجتبی (ع) خواهد بود ، و هر کس دوبار متعه کند ، درجه اش به مانند حسین سید الشهدا (ع) خواهد بود و هرکس سه بار این کار را انجام دهد ، به درجه علی مرتضی (ع) نایل می آید و هرکس چهار بار متعه بگیرد ، درجه اش همانند من خواهد بود .

آخر خودتان قضاوت کنيد که آيا تمام درجه يک پيامبر به چهار بار صيغه است!؟؟ پيامبر فرموده است که ازدواج سنت دين من است. ازدواج نيمي از ايمان است.
با اين دو حديث بسيار معتبر مي توان دريافت که ازدواج دايم نيمي از ايمان است.اگر قرار باشد در ديني که برطرف کردن خواسته هاس جنسي انسان را به حد پيامبر برساند خداوند بر امتش رحم کند. حتي در حديثي که گفته مي شود ازدواج نيمي از ايمان است فقط مسايل جنسي و حيطه آن نيست بلکه بسيار فراتر از آن که عشق . پاکدامني و احساس مسوليت و تربيت جامعه و غيره... است. که در صيغه هيچ گاه تحقق نمي يابد.

در ظمن دليلي ندارد که تمامي احاديث صحيح باشد در طول تاريخ بسيار مورد سو استفاده حکام قرار گرفته است.
وهنوز هم سوالات من:
1.چرا پيامبران و معصومين اين کار را انجام نداده اند؟
2.آيا خودتان حاضر به ازدواج دايم با دختراني که قبلا صيغه اي بوده اند هستيد؟(با صداقت و صداي قلب خودتان)
هیهات منا الذلة
Old Moderator
Old Moderator
تماس:

پست توسط Ma3ouD »

sardar,
مسئله ازدواج من با یک دختری که 10 بار صیغه کرده نیست.بحث ما در مورد ثواب فراوان این کاره :x
رئیس كمیسیون اجتماعی مجلس هفتم گفت: ازدواج موقت، راهكاری مؤثر در رفع بحران ازدواج در بین جوانان امروز جامعه ماست.
عبدالرضا مصری در گفت‌وگو با ایلنا گفت: برای بحرانه‌ای اجتماعی و نیازهای جامعه دو اهرم قانون و مذهب وجود دارد كه در هر بخشی می‌‏توان از اهرم مؤثر آن استفاده كرد.

وی افزود: باید قبول كرد كه ازدواج موقت در اسلام حلال است و نمی‌‏توان آن را منكر شد، اگرچه شرایط ایده‌‏آل ما از ازدواج، پیوندی پایدار است و پایداری ازدواج برای ما اصل است.
مصری ادامه داد: اما اگر در جامعه‌‏ای برای امر مقدس ازدواج دائم شرایط وجود نداشت، نباید به ‏نیاز طبیعی كه خداوند خالق برخلقت همه چه زن و چه مرد قرار داده است، پشت پا زد و آن را سركوب كرد.
رئیس كمیسیون اجتماعی مجلس هفتم افزود: سركوب كردن نیازهای غریزی زنان و مردان به دلیل نبود شرایط ازدواج دائم، فقط موجب رواج فعل حرام در جامعه می‌‏شود و این موضوع در مورد زن و مرد هر دو صادق است، اگرچه بیشتر در مورد مردان مشهودتر است.

وی افزود: وقتی جوانی قادر نیست مسكن تهیه كند و یا اشتغال و درآمدزایی داشته باشد، نباید تمام راه‌های رفع نیازهای عاطفی را بر روی خود ببندد، مخصوصا اینكه در دین ما هم برای آن راهكار اندیشیده شده است.
نماینده كرمانشاه در مجلس هفتم افزود: ازدواج موقت راه حل موقتی و موثر برای رفع بحرانهای اجتماعی از نظر سن ازدواج، كاهش نرخ ازدواج و... است.

وی با تأكید بر لزوم فرهنگ‌سازی انجام ازدواج موقت بین جوانان گفت: متأسفانه در جامعه ما مشاهده می‌‏شود غالب افرادی كه به این نوع ازدواج تمایل دارند، به جای جوانان افراد پولدار، متمول و زن دار است كه برای برخورداری از لذات بیشتر ازدواج موقت گرایش دارند.
وی افزود: چرا وقتی اسلام راهكاری حلال و مناسب را برای رفع نیاز عاطفی مرد و زن قرار داده است، جوانانی كه امكان ازدواج ندارند از آن بهره‌‏مند نشوند.
مصری ادامه داد: البته از طرفی نیز باید با كنترل این بحث اجازه ندهیم افرادی كه نیازی به این نوع ازدواج ندارند، بتوانند به راحتی از این روش استفاده كنند.

وی افزود: اگر این راهكار در جامعه عملی نشود و وضعیت همین منوال ادامه یابد كه هر دختری دارای 20 دوست پسر و هر پسری دارای 50 دوست دختر باشد، قطعا گناه در جامعه به صورت یك عادت درآمده و قبح آن از بین می‌‏رود.
رئیس كمیسیون اجتماعی مجلس هفتم افزود: ازدواج موقت، حد و مرزها را در ارتباطات تعریف كرده و قالب مشروع به آن می‌‏دهد و اجازه نمی‌‏دهد، ارتباطات به صورتی نامشروع و خلاف عرف اسلام در جامعه عادی شود.

وی ادامه داد: بحث ازدواج موقت به عنوان راهكاری برای بحران ازدواج جوانان می‌‏تواند در كمیسیون فرهنگی پرداخته شود و زمینه‌های فرهنگ‌سازی آن در جامعه ایجاد شود.

در همین حال، مخبر كمیسیون اجتماعی مجلس هفتم گفت: ازدواج موقت در حقیقت سرپوش گذاشتن روی ارتباطات نامشروع و غیرشرعی است.
محمدعلی مقینان افزود: بحث ازدواج موقت نه تنها در رفع مشكل ازدواج جوانان كارساز نیست بلكه شیرازه بسیاری از خانوادهای اجتماعی را از هم خواهد پاشید.

وی افزود: بحث ازدواج موقت نمی‌‏تواند نه در كوتاه‌‏مدت و نه در بلندمدت مشكلی از جوانان رفع كند و به جای آن‌كه برخی بر این مسئله دامن بزنند و موجب نگرانی خانواده‌ها و نگرانی در جامعه شوند، به فكر راهكارهای اصولی باشند.
مخبر كمسیون اجتماعی مجلس هفتم ادامه داد: راهكار ایده‌‏آل برای رفع مشكل ازدواج جوانان، حركت اصولی در ایجاد زمینه های ازدواج دائم است و تصویب آن قطعا در امر ازدواج جوانان تا حد زیادی موثر خواهد بود.
وی افزود: ازدواج امری شوخی‌‏بردار نیست و نباید مفهوم ازدواج را با هوس‌بازی اشتباه گرفت.

نماینده بیجار در مجلس هفتم افزود: به فرض آنكه با صیغه‌‏ای بتوان به نیاز غریزی جوانان در قالب شرعی پاسخ داد، با هزار و یك مشكل دیگری كه به دنبال ازدواج‌‏موقت ایجاد می‌‏شود، چه می‌‏كنیم؟ به عنوان نمونه با بچه‌های حاصل از این ازدواج‌‏ها چه باید كرد.
عضو كمیسیون اجتماعی افزود: نمی‌‏توان به زندگی حاصل از ازدواج موقت امیدی داشت و قطعا در غالب مواد منجر به جدایی می‌شود و در طول زندگی نیز رابطه‌‏ای مناسب بین زوجین وجود نخواهد داشت زیرا مرد و منافع خود رادر نظر دارند، به این ترتیب كه مرد در خرج كردن برای زن موقت، خساست می‌‏كند و زن نیز همواره تلاش دارد دیناری بیشتر از زندگی فرد را سهم خود كند.

وی طرح ازدواج موقت را اصلا قابل طرح ندانست و گفت: اگرچه بحث ازدواج موقت را اسلام رد نكرده است ولی دارای شرایطی است كه در جامعه ما اصلا قابل رعایت كردن نیست و نمی‌‏توان به سادگی شرایط مطرح شدن در اسلام را در این باب رعایت كرد.
مقنیان با تاكید بر ترغیب جوانان به ازدواج دائم و ایجاد زندگی هایی با پایه‌‏ریزی محكم گفت: ازدواج موقت نمی‌‏تواند راهكاری مناسب برای بحران ازدواج جوانان باشد و معایب آن بسیار بیشتر از مزایای آن است.
در ضمن من تمامی منابع حدیث ها را بیان کردم میتونید برید ببینید.
Old Moderator
Old Moderator
تماس:

پست توسط Ma3ouD »

آیه ۲۴ سوره نسا ( معروف به آیه ازدواج موقت )

در کافى به سند خود از ابى بصیر روایت کرده که گفت: من از امام ابى جعفر(ع)از مساله متعه پرسیدم، فرمود: بله در قرآن این مساله نازل شده، و فرموده:"فما استمتعتم به منهن فاتوهن اجورهن فریضة و لا جناح علیکم فیما تراضیتم به من بعد الفریضة" (1) .

و در همان کتاب به سند خود از ابن ابى عمیر از شخصى که نامش فراموش شده، و یا از نسخه افتاده از امام صادق(ع)روایت کرده که فرمود: آیه اینطور نازل شده بود:" فما استمتعتم به منهن الى اجل مسمى، فاتوهن اجورهن"(از زنان آن کسانى که شما از آنان براى مدتى معین تمتع مى‏برید واجب است اجرتشان را بدهید" (2) .

مؤلف قدس سره: این قرائت را عیاشى نیز از ابى جعفر(ع)نقل کرده، جمهور - یعنى علماى اهل سنت - نیز آن را به چند طریق از ابى بن کعب و عبد الله بن عباس روایت کرده‏اند، که انشاء الله روایاتش خواهد آمد، و شاید منظور از امثال این روایات این باشد که بفهمانند مراد آیه این است، نه اینکه بخواهند بفهمانند آیه اینطور نازل شده بوده، و آن چند کلمه از آیه افتاده است.

و در همان کتاب به سند خود از زراره روایت کرده که گفت: عبد الله بن عمیر لیثى به حضور امام ابى جعفر باقر(ع)آمد، و عرضه داشت: در باره متعه زنان چه مى‏گوئى؟.

امام فرمود، خداوند هم در کتابش آن را حلال کرده، و هم بر زبان پیغمبرش، پس متعه تا روز قیامت‏حلال است، عبد الله عرضه داشت: اى ابى جعفر آیا مثل تو کسى چنین فتوا مى‏دهد، با اینکه عمر آن را حرام کرد و از آن نهى نمود؟.

حضرت فرمود: هر چند که عمر تحریم کرده باشد، عرضه داشت: من تو را به خدا پناه مى‏دهم از اینکه حلال کنى چیزى را که عمر آن را حرام کرده.

زراره مى‏گوید: امام باقر(ع)در جوابش فرمود: خیلى خوب، تو بر عقیده صاحبت ‏باش، من هم به عقیده رسول خدا(ص)باقى مى‏مانم حال بیا تا با تو بر سر این مساله ملاعنه و مباهله کنم(یعنى بر این که قول رسول خدا(ص)حق، و قول صاحب تو عمر باطل است) عبد الله عمیر رو به آن حضرت کرد و گفت آیا دوست مى‏دارى زنان و دختران و خواهران و دختر عمه‏هاى تو متعه شوند؟حضرت وقتى شنید که او نام زنان و دختر عموهاى آن جناب را برد روى از او برگردانید (3) .

و در همان کتاب به سند خود از عبد الرحمان بن ابى عبد الله روایت کرده که گفت: من از ابو حنیفه شنیدم که داشت از امام صادق(ع)از مساله متعه سؤال مى‏کرد، حضرت پرسید.از کدام متعه مى‏پرسى - از متعه زنان، و یا متعه حج - عرضه داشت منظورم متعه حج‏بود، ولى فعلا مرا خبر ده از مساله متعه زنان، آیا این عمل حق است؟حضرت فرمود: سبحان الله مگر کتاب خدا را نخواندى که مى‏فرماید: "فما استمتعتم به منهن فاتوهن اجورهن فریضة" عرضه داشت: به خدا سوگند مثل اینکه این آیه‏اى است که تاکنون آنرا نخوانده‏ام (4) .

و در تفسیر عیاشى از محمد بن مسلم از امام باقر(ع)روایت کرده که فرمود:جابر بن عبد الله از سیره رسول خدا(ص)سخن مى‏گفت: از آن جمله گفت: من و یارانم با رسول خدا(ص)به جنگ مى‏رفتیم، رسول خدا(ص) عمل متعه را برایمان حلال کرد، و تا زنده بود حرامش نکرد، و على(ع)بارها مى‏فرمود: اگر پسر خطاب یعنى عمر قبل از من خلافت را به دست نمى‏گرفت، و از دست من نمى‏ربود، احدى جز شقى مرتکب زنا نمى‏شد(در نسخه‏اى دیگر به جاى شقى کلمه اشقى - یعنى شقى‏ترین مردم - آمده)، و ابن عباس در تفسیر آیه: "فما استمتعتم به منهن الى اجل مسمى فاتوهن اجورهن فریضة"مى‏گفت: این مردم یعنى دستگاه خلافت - به این آیه کفر ورزیدند، ولى رسول خدا(ص)آن را حلال کرد، و تا زنده بود تحریمش نفرمود (5) .

و در همان کتاب است که ابى بصیر از امام باقر(ع)نقل کرد که در باب متعه و در معناى آیه شریفه: "فما استمتعتم به منهن فاتوهن اجورهن فریضة و لا جناح علیکم فیما تراضیتم به من بعد الفریضة"فرمود: یعنى اگر مدت متعه سر آمد، مى‏توانى تو پیشنهاد تمدید مدت دهى، و او نیز مى‏تواند مدت را بیشتر کند، در صورتى که زن راضى باشد، مرد مى‏گوید: "استحللتک باجل آخر - یعنى ترا حلال مى‏کنم براى مدتى دیگر"که در این صورت این زن براى غیر تو حلال نیست، تا آنکه عده‏اش سر آید، و عده زن متعه دو حیض است (6) .

و از شیبانى روایت کرده که گفت امام باقر و امام صادق(علیهما السلام)در تفسیر جمله: "و لا جناح علیکم فیما تراضیتم به من بعد الفریضة"، فرموده‏اند: تراضى به این است که مرد اجرت زن را زیاد کند و زن مدت عقد را (7) .

مؤلف قدس سره: روایات در باره مطالب گذشته به طور تواتر و حداقل به طور استفاضه از ائمه اهل بیت(علیهم السلام)رسیده، و آنچه ما نقل کردیم نمونه‏اى از آنها بود، و اگر کسى بخواهد به همه آنها آگاه شود، باید به جوامع حدیث - از قبیل: کافى و من لا یحضره الفقیه و استبصار و تهذیب و امثال آن - مراجعه نماید.
Old Moderator
Old Moderator
تماس:

پست توسط Ma3ouD »

لثالی الاخبار ج3 ص 243

پیامبر اکرم (ص) : کلام آنها تسبیح خداوند است

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند : دو نفری که ازدواج موقت می نمایند هنگامی که با هم صحبت می کنند ، کلام آنها تسبیح خداوند است و هنگامی که دست همدیگر را گرفتند ، گناهانشان از میان انگشتانشان فرو می ریزد . هنگامی که یکی از آنان دیگری را می بوسد ، خداوند برای هر بوسه ، ثواب یک حج و عمره را می دهد و هنگامی که از هم جدا می شوند خداوند برای هردوی آنان به هر لذت و شهوتی که برده اند ، حسنه ای به بزرگی کوههای بسیار بلند در نامه عملشان می نویسد و هنگامی که بلند شده و غسل کردند ، خداوند گناهان آنها را می بخشد و آبی بر مویی از موهایشان مرور نمی کند ، مگر اینکه خداوند برای هر یک از آنها ده ثواب نوشته و ده گناه محو کرده و ده درجه بالا می برد . پس پیامبر (ص) فرمودند : و برای هرکسی که پیوند بین آنها را ایجاد کرده باشد ، همین ثواب ها خواهد بود . و در ادامه فرمودند یک درهم ( خرج برای ) متعه ، از هزار درهمی که در راه خدا خرج شود برتر است ، به خدا سوگند که متعه برتر است و آن چیزی است که قرآن درباره آن سخن گفته و سنت بر آن جاری شده است .

لثانی اللخبار ج1 ص 244

[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]
اینم از مدرک.دیگه چی میخوای؟
ببینم ای مسلمون مگه شما کلا با صیغه مخالفین؟
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Sardar »

دوست من DjBoMBoX, شما منابع را اعلام کرديد من هم جوابش را دادم.
من نيز اين مقاله را در ايران ديده بودم و البته در يک نشريه زرد.

بهترين راهکار براي سلامت جامعه پايين آمدن سن ازدواج دايم در افراد است. که با اختصاص مسکن و شغل به زوج هاي جوان مي توان اين مشکلات را حل نمود.نه اينکه با رواج ازدواج موقت باعث بوجود آوردن بسياري از مشکلات روحي و رواني در افراد شد. زيرا هيچ پسر جواني حاضر به ازدواج با دختري که قبلا صيغه اي بوده است نيست.ازدواج موقت اگر يک سود دارد صد زيان و مشکل ديگر بوجود مي آيند که نمونه اي از آن را نماينده بيجار و عضو کميسيون اجتماعي در مقاله خودتان بيان کرده اند.
در همین حال، مخبر كمیسیون اجتماعی مجلس هفتم گفت: ازدواج موقت در حقیقت سرپوش گذاشتن روی ارتباطات نامشروع و غیرشرعی است.
محمدعلی مقینان افزود: بحث ازدواج موقت نه تنها در رفع مشكل ازدواج جوانان كارساز نیست بلكه شیرازه بسیاری از خانوادهای اجتماعی را از هم خواهد پاشید.

وی افزود: بحث ازدواج موقت نمی‌‏تواند نه در كوتاه‌‏مدت و نه در بلندمدت مشكلی از جوانان رفع كند و به جای آن‌كه برخی بر این مسئله دامن بزنند و موجب نگرانی خانواده‌ها و نگرانی در جامعه شوند، به فكر راهكارهای اصولی باشند.
مخبر كمسیون اجتماعی مجلس هفتم ادامه داد: راهكار ایده‌‏آل برای رفع مشكل ازدواج جوانان، حركت اصولی در ایجاد زمینه های ازدواج دائم است و تصویب آن قطعا در امر ازدواج جوانان تا حد زیادی موثر خواهد بود.
وی افزود: ازدواج امری شوخی‌‏بردار نیست و نباید مفهوم ازدواج را با هوس‌بازی اشتباه گرفت.

نماینده بیجار در مجلس هفتم افزود: به فرض آنكه با صیغه‌‏ای بتوان به نیاز غریزی جوانان در قالب شرعی پاسخ داد، با هزار و یك مشكل دیگری كه به دنبال ازدواج‌‏موقت ایجاد می‌‏شود، چه می‌‏كنیم؟ به عنوان نمونه با بچه‌های حاصل از این ازدواج‌‏ها چه باید كرد.
عضو كمیسیون اجتماعی افزود: نمی‌‏توان به زندگی حاصل از ازدواج موقت امیدی داشت و قطعا در غالب مواد منجر به جدایی می‌شود و در طول زندگی نیز رابطه‌‏ای مناسب بین زوجین وجود نخواهد داشت زیرا مرد و منافع خود رادر نظر دارند، به این ترتیب كه مرد در خرج كردن برای زن موقت، خساست می‌‏كند و زن نیز همواره تلاش دارد دیناری بیشتر از زندگی فرد را سهم خود كند.

وی طرح ازدواج موقت را اصلا قابل طرح ندانست و گفت: اگرچه بحث ازدواج موقت را اسلام رد نكرده است ولی دارای شرایطی است كه در جامعه ما اصلا قابل رعایت كردن نیست و نمی‌‏توان به سادگی شرایط مطرح شدن در اسلام را در این باب رعایت كرد.
مقنیان با تاكید بر ترغیب جوانان به ازدواج دائم و ایجاد زندگی هایی با پایه‌‏ریزی محكم گفت: ازدواج موقت نمی‌‏تواند راهكاری مناسب برای بحران ازدواج جوانان باشد و معایب آن بسیار بیشتر از مزایای آن است.
در ضمن من تمامی منابع حدیث ها را بیان کردم میتونید برید ببینید
هیهات منا الذلة
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Sardar »

دوست عزيز خودتان معني آيه را خوانديد :-x آيه نظرات مرا با دقت خوانديد
نيازي به نوشتن مجدد آيات و احاديث نيست. در حال بحث هستيم. :?
هیهات منا الذلة
Old Moderator
Old Moderator
تماس:

پست توسط Ma3ouD »

sardar,
یعنی می گی نعوذبالله خدا و پیامبر بی راه گفتن.به حکمت اعتقاد نداری؟همه ی اینها یک حکمتی داره که منو تو نمی دونیم.ولی من اعتقاد دارم.تو رو نمی دونم.
قفل شده

بازگشت به “ساير گفتگوها”