انیشتین بعدی دنیا یک ایرانی است

در اين بخش مي‌توانيد در مورد تمامي مسائل مرتبط با دانش عمومي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 875
تاریخ عضویت: جمعه ۴ بهمن ۱۳۸۷, ۷:۳۶ ب.ظ
محل اقامت: شهرکرد
سپاس‌های ارسالی: 1385 بار
سپاس‌های دریافتی: 3738 بار
تماس:

انیشتین بعدی دنیا یک ایرانی است

پست توسط sayeh_roshan_1988 »

  ارکانی حامد دانشمند ۳۹ ساله ایرانی با اعلام نظریه چگونگی عملکرد جهان، قصد دارد پایه های فیزیک نظری که از زمان آلبرت انیشتن بنا شده را متحول کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، دانشمند جوان ایرانیتصویر، با تصدی بر کرسی استادی دانشگاه پرینستون- جایگاهی که پس از انیشتین در اختیار فرد دیگری قرار داده نشد- دنیا را با این سوال مواجه کرده است که آیا انیشتین بعدی، یک ایرانی خواهد بود؟
نیما ارکانی حامد در حال حاضر استاد دانشگاه هاروارد و دارای کرسی استادی در دانشگاه پرینستون است. این کرسی از سال ۱۹۳۳ تا ۱۹۵۵ در انحصار آلبرت انیشتن بوده است.پس از اعلام نظریه عملکرد جهان ارکانی، از او دعوت شده که در طرح تونل شتاب دهنده سوئیس (LHC) که با هزینه بالغ بر ۵ میلیارد دلار ساخته شده، رهبری آزمایش ها را بر عهده داشته باشد.تلاش نظریه ابر ریسمان که اخیرا اعلام شده، در این است که توضیح دهد ذرات، کوچکترین ماده تشکیل دهنده مواد نیستند بلکه حلقه های مرتعشی که ریسمان نامیده می شوند، کوچکترین بخش به حساب می آیند.دکتر ارکانی با تکمیل این نظریه عقیده دارد که این ریسمان ها در ۱۱ بعد در حال ارتعاش هستند که ما فقط ۳ بعد از آن را می توانیم مشاهده کنیم، وجود بعد دیگری هم به نام بعد زمان به اثبات رسیده و تا به امروز در مورد ۷ بعد دیگر توضیح کاملی ارائه نشده است.ارکانی به همراه دو فیزیک دان دیگر به نام های دیموپلوس (Dimopoulos) و والی(Dvali) در مورد این ابعاد نظریه ای ارائه کرده اند که می گوید این ابعاد بزرگتر از آن چیزی هستند که تاکنون تصور می شود و از آن جایی که تنها نیروی گرانش بر آنها اثر می گذارد، قابل دیدن نیستند.تئوری دکتر ارکانی که به همراه دو فیزیکدان دیگر معرفی شده به عنوان مدل ADD، (Arkani-Dvali-Dimopoulos) شناخته می شود.اکنون ارکانی و همکارانش امیدوارند بتوانند به کمک شتاب دهنده هاردن (LHC) مدل خود را اثبات کنند. اثبات این نظریه می تواند تحول بسیار بزرگی در فیزیک ذرات به وجود بیاورد. تصویر
[External Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests]

کارت پستال درخواستی اعضای سنترال
Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 440
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۲ آبان ۱۳۸۹, ۱۱:۲۸ ق.ظ
محل اقامت: کهکشان راه شیری پلاک 12
سپاس‌های ارسالی: 650 بار
سپاس‌های دریافتی: 1785 بار
تماس:

Re: انیشتین بعدی دنیا یک ایرانی است

پست توسط kalafe2006 »

فقط پدر و مادرش ایرانی هستند یا در دانشگاههای ایران درس خونده ؟ دانشگاههای ما توانایی تربیت همچین نوابغی را دارند ؟ کشور ما امکانات لازم مورد نیاز این افراد را می توانددر اختیارشان بگذارد ؟
آدمهای بزرگ، کسانیکه خود بسیارند، نیازی به هموطن ندارند.
کسانیکه خود آزادند از زندان به ستوه نمی‌آیند.

آدمهای حقیرند که به ازدحام محتاجند.

دکتر علی شریعتی
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 556
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۵ آذر ۱۳۸۵, ۱۲:۲۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1602 بار
سپاس‌های دریافتی: 3486 بار

Re: انیشتین بعدی دنیا یک ایرانی است

پست توسط HASAN BARATY »

ممکنه در مورد تئوری این دانشمند ایرانی بیشتر توضیح بدین .ایا یک تئوری صرف است مثل تئوری های مربوط به چگونگی ایجاد جهان یا در صورت اثبات از نظر عملی هم می تونه در زندگی تاثیر بگزاره مثل لیزر که ریشش توی همین تئوری های فیزیک بود ولی الان کاملا کاربردی است و قطعا اینده رو متحول می کننه مثلا اگه بتونند باهاش جرم جابه جا کنند
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 875
تاریخ عضویت: جمعه ۴ بهمن ۱۳۸۷, ۷:۳۶ ب.ظ
محل اقامت: شهرکرد
سپاس‌های ارسالی: 1385 بار
سپاس‌های دریافتی: 3738 بار
تماس:

Re: انیشتین بعدی دنیا یک ایرانی است

پست توسط sayeh_roshan_1988 »

 دید کلی
در مطالعات مرسوم در مدرن‌ترین فیزیک ، کوانتومی ‌نسبیتی ، ذرات بنیادی را به صورت نقاط ریاضی و بدون گستردگی فضایی در نظر می‌گیرند. این رهیافت موفقیت‌های بسیار چشمگیری داشته است، ولی در انرژیهای خیلی خیلی زیاد یا فاصله‌های بسیار بسیار کوتاه که شدت بین همه نیروها با هم قابل مقایسه می‌شود، این رهیافت با شکست روبرو می‌شود. در سال 1974 ژوئل شرک و جان شوارتز به منظور غلبه بر این مشکل ، توصیف وحدت یافته‌ای از ذرات بنیادی را بر اساس منحنی‌های یک‌بعدی بنیادی ، به نام (نظریه ریسمان|ریسمان)) ، مطرح کردند که به نظر می‌رسد که از هر نوع ناسازگاری موجود در سایه نظریه‌های وحدت نیروها مبرا است. نظریه‌های ابرریسمان با بهره‌گیری از نوعی تقارن به نام ابرتقارن ، بیشترین امیدواری را برای ارائه نتایج واقع‌بینانه پدید آورده‌اند.
گرانش و نظریه ابر ریسمان
تعداد نظریه‌های کوانتومی‌ مربوط به ذرات نقطه‌ای که از سازگاری ریاضی برخوردارند، زیاد است، ولی هیچ یک از آنها شامل گرانش نمی‌شود. در مورد ریسمانها ، که تک‌ بعدی هستند، سازگاری و انسجام نظریه ، مستلزم منظور کردن گرانش است. از آنجا که نظریه ریسمان نیاز به گرانش دارد، دینامیک آن هندسه فضا_زمان (و از جمله ابعاد آن) را به صورت بخشی از ویژگی خلا تعیین می‌کند. در واقع برای هر تعداد بعد فضایی تا نه بعد (و خود نه بعد) به اضافه یک بعد زمانی ، جوابهای اختلالی از سازگاری بیشتری برخوردار می‌شوند. بنابراین بعد فضا_زمان خاصیتی از جواب است و نه خاصیتی از خود نظریه. تعداد زیادی از جوابهای شناخته شده در فضا_زمان چهار بعدی ، در واقع یک بس لایه فضا_زمان ده بعدی را توصیف می‌کنند که شش بعد فضایی آن در فضای بسیار بسیار کوچک در هم فشرده می‌شوند و در انرژیهای معمولی نامرئی هستند.
برهمکنشهای نظریه ریسمان
یکی از روشهای استاندارد مطالعه نظریه‌های کوانتومی‌ ، استفاده از بسط سری توانی بر حسب ثابت پلانک است. در این رهیافت اختلالی ، نمودارهای فاینمن که از شبکه‌‌هایی از خطوط تشکیل می‌شوند، نشان‌ دهنده برهمکنشهای ذرات نقطه‌ای هستند. نمودارهای فاینمن برهمکنشها را به کمک اتصال یا انشعاب جهان خطها به نمایش می‌گذارند. حاصل جمع مشارکتهای وابسته به تمام نمودارهای مجاز فاینمن دامنه کامل برهمکنش را مشخص می‌کند و مربع آن احتمال برهمکنش را بدست می‌دهد.
برهمکنش‌های نظریه ریسمان به صورت مشابه آنچه که در بالا ذکر شد، فرمول‌بندی شده‌اند. مسیر فضا_زمانی هر ریسمان ، رویه‌ای دو بعدی است که به آن جهان برگ ریسمان می‌گویند. یک بار دیگر در اینجا طبقه ‌بندی توپولوژیکی نمودارهای فاینمن مطرح می‌شوند، که اکنون رویه‌های دو بعدی هستند.
نمودار شلواری
نظریه‌ پردازان ریسمان ، جهان برگهای ریسمانی را با استفاده از روشهای ریاضی مربوط به تحلیل کمیتهای مختلط ، بصورت رویه‌های ریمانی توصیف می‌کنند. نظریه‌های مربوط به ریسمانهای بسته جهت ‌یافته (حلقه‌ها) فقط دارای یک نوع برهمکنش بنیادی هستند، که آن را با استفاده از نموداری با توپولوژی پاچه‌های شلوار توصیف می‌کنند. وقتی که یک صفحه (که لحظه‌ای از زمان را نشان می‌دهد) پاچه‌های نموداری شلواری را قطع کند، دو ریسمان بسته حاصل می‌شود. اگر این صفحه شلوار را در نزدیکی کمر قطع کند، تنها با یک ریسمان بسته روبرو می‌شویم. واضح است که در زمانهای بینابینی دو ریسمان بسته به هم نزدیکتر می‌شوند، با هم در تماس قرار می‌گیرند و به همدیگر ملحق می‌شوند.
آیا نظریه ریسمان قابل آزمودن است؟
بعضی‌ها در این زمینه ابراز بدبینی می‌کنند، زیرا بارزترین جنبه‌های نظریه ریسمان در گستره انرژی پلانک ظاهر می‌شود که به لحاظ تحقیق تجربی بسیار دورتر از دسترسی است. با این همه ، با چند امکان امیدوار کننده نیز روبرو هستند. به جز آشتی بین گرانش و مکانیک کوانتومی ، هیچ رهیافتی برای انجام این کار به نظر نمی‌رسد.
خواص ذرات بنیادی و ریسمان
از نظریه ابرریسمان برای استخراج خواص ذرات بنیادی نیز می‌توان استفاده کرد. دسته‌های بزرگ از جوابهای معادلات ریسمان ویژگیهای واقع بینانه‌ای دارند. هر یک از این جوابها نیازمند وجود ذرات ابرتقارنی است که جرم آنها خیلی بیشتر از محدودیتهای تجربی کنونی نیست. بنابراین اگر نظریه ریسمان درست باشد، کشف ذرات ابرتقارن در اوایل قرن بیست و یکم امکان‌ پذیر است. این موضوع یک دلگرمی ‌برای نظریه ‌پردازان نظریه ریسمان نیست. احتمالا در انفجار بزرگ تعدادی ذره با جرم پلانک بوجود آمده‌‌اند و به عنوان موجودات پایدار تا عصر حاضر دوام آورده‌اند.
احتمال دیگر اینکه شناخت موفقیت ‌آمیز کیهان شناسی عالم در آغاز پیدایش مستلزم قبول جنبه‌های مشخصه نظریه ابرریسمان است. برای مثال نظریه ریسمان بطور طبیعی تعدادی از جالب‌ترین موارد ماده تاریک نامرئی و مرموز را ، که قسمت اعظم جرم عالم به آن نسبت داده می‌شود ، در بر می‌گیرد. این موارد ، ذرات ابرتقارنی معینی به نام نوترالینو و همچنین نوترینوها و آکسیونهای پرجرم را شامل می‌شود.
نظریه نسبیت عام و نظریه ابر ریسمان
تاریخچه نظریه ریسمان بطور در خور توجهی با تاریخچه نسبیت عام تفاوت دارد. در مورد نسبیت عام ، انیشتین اقدام به فرمول‌بندی اصول فراگیر معینی (اصل هم‌ارزی و هم‌وردائی عام) کرد و آنگاه به کمک دیگران تجسم ریاضی مناسب آنها را به زبان هندسه ریمانی یافت. این موضوع منجر به یافتن معادلات دینامیکی و پیش‌‌بینی‌های تجربی موفقیت‌آمیز شد.
در نظریه ریسمان ، اصول بنیادی که بتوان آنها را تعمیم اصل هم‌ارزی و ناوردایی مختصات عام در نظر گرفت، هنوز شناسایی نشده‌اند. گرچه این تعمیم‌ها مطمئنا باید وجود داشته باشند، زیرا نسبیت عام تقریبی از نظریه ریسمان در انرژی کم (برد بلند) است. این اصول ، هرچه که باشند، احتمالا به نوع جدیدی هندسه نیاز دارند.
پیامدهای احتمالی درست بودن نظریه ریسمان
پس از فرمول‌بندی صحیح هندسی که در بر گیرنده اصول بنیادی نظریه ریسمان بصورتی قابل درک باشد، مطالعه این موضوع که نظریه ریسمان چگونه می‌تواند نسبیت عام کلاسیک را در فواصل کوتاه اصلاح کند، جالب توجه خواهد بود. مطالعه کاربرد نظریه ریسمان بویژه در مورد خواص سیاهچاله‌ها ، علاقه‌مندان فراوانی دارد. «استفن هاوکینگ» اظهار کرده است که وجود سیاهچاله‌ها حاکی از نقص مکانیک کوانتومی ‌است، اما نشانه‌هایی وجود دارد که در نظریه ریسمان چنین وضعیتی برقرار نیست.

[External Link Removed for Guests]


 تصویر 
  تصویرتصویر پروفسور ارکانی تصویر 




 
[External Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests]

کارت پستال درخواستی اعضای سنترال
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 1929
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۸۹, ۹:۰۱ ب.ظ
محل اقامت: IRAN
سپاس‌های ارسالی: 2144 بار
سپاس‌های دریافتی: 7631 بار
تماس:

Re: انیشتین بعدی دنیا یک ایرانی است

پست توسط HORLIKAN »

kalafe2006 نوشته شده:فقط پدر و مادرش ایرانی هستند یا در دانشگاههای ایران درس خونده ؟ دانشگاههای ما توانایی تربیت همچین نوابغی را دارند ؟ کشور ما امکانات لازم مورد نیاز این افراد را می توانددر اختیارشان بگذارد ؟




برادر حرفي ميزني ها

طرف داره انيشتن 2 ميشه.
ميخاي تو ايران بند بشه؟

مگه خود انيشتن الماني نبود؟
پس امريكا چي كار ميكرد؟

كلا ميگم:

ايران اولين كشور در صنعت فرار مغز ها و غير مغز هاست.

چون بودجه علمي پژوهشيش هر ساله كثيري بودجه داره.
بزرگ ترين گناه ترس است .

امام علي (عليه السلام)

________________________



 
 
Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
پست: 179
تاریخ عضویت: دوشنبه ۲۳ دی ۱۳۸۷, ۱۲:۱۵ ق.ظ
محل اقامت: البرز
سپاس‌های ارسالی: 732 بار
سپاس‌های دریافتی: 494 بار
تماس:

Re: انیشتین بعدی دنیا یک ایرانی است

پست توسط Abdoll@h »

HORLIKAN جان.پروفسور حسابی بهترین شاگرد آینشتاین بود و میتونست جای اونو بگیره ولی به کشورش برگشت و از هیچ کاری برای پیشرفت کشورش دریغ نکرد
و در نهایت در ایران دار فانی رو وداع گفت. (روحش شاد)
مطمئن باش پروفسور ارکانی هم اگه بخواد میتونه از همون آمریکا تمام تجربیاتشو در اختیار دانشمندای هموطنش قرار بده.
[FONT=Impact]آدمهای پاک خطا نمی کنند ، سادگی می کنند . و امروز سادگی ، پاکترین خطای دنیاست. 
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3805
تاریخ عضویت: شنبه ۷ شهریور ۱۳۸۸, ۳:۲۶ ق.ظ
محل اقامت: جمهوری اسلامی ایران
سپاس‌های ارسالی: 4180 بار
سپاس‌های دریافتی: 22794 بار
تماس:

Re: انیشتین بعدی دنیا یک ایرانی است

پست توسط Sami 1993 »

HORLIKAN عزیز ، اگر واقعا به گفته شما ایران در فرار مغزها اول باشه ، پس این همه پیشرفت از هوا اومده ؟ رشد چند برابری کشور در رشد علمی نسبت به متوسط جهانی همین طوریه ؟
بله در ایران مثل تمامی کشورها فرار مغزها وجود داره ولی توسط غرب به شدت بزرگنمایی و اغراق شده . (البته همین تعداد هم برای کشورما خیلی ضرر آفرینه)
هم اکنون همون کشورهایی در فرار مغزها اول هستند که ادعا میکنند فرار مغزها در ایران به شدت بالاست و درحال رشد است.
در انگلستان فرار مغزها از نوع پزشک اونقدر بالا رفته که تو چند دهه اخیر بی سابقه بوده . (فکر کنم از دهه 50 به اینطرف)
در اصل ادعای بالا بودن فرار مغزها در ایران توسط غرب یکی از پروژه های همیشگی و تکراریه . اگر هم سند و مدرکی میخوان بدن مربوط به ابتدای دهه 80 شمسی است .
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
پست: 4376
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۸۴, ۱:۱۴ ب.ظ
محل اقامت: کرج پلاک 43!
سپاس‌های ارسالی: 6702 بار
سپاس‌های دریافتی: 12096 بار
تماس:

Re: انیشتین بعدی دنیا یک ایرانی است

پست توسط Mohammad 1985 »

هند و بعدش چین رتبه های اول و دوم فرار مغزها رو دارن منتها ایران اگه به نسبت جمعیت در نظر بگیریم از اونها بالاتره
به همه سياستمداران مشکوک باش.
جکسون براون
ارسال پست

بازگشت به “دانش عمومی”