زمان انتقال پایتخت سیاسی از تهران

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

ارسال پست
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 350 بار
سپاس‌های دریافتی: 1547 بار

زمان انتقال پایتخت سیاسی از تهران

پست توسط iran12345 »

زمان انتقال پایتخت سیاسی از تهران  زمان درنظرگرفته شده براي انتقال مركز سياسي را تا پايان برنامه‌ چشم‌انداز در سال 1404 عنوان كرد و گفت: در واقع منظور از مراكز سياسي سه قوه و ساختارهاي دولتي است. هم‌اكنون در برخي كشورها مانند پاكستان، هلند، سوييس و ساير كشورهاي اروپايي، پايتخت سياسي را از مراكز اقتصادي جدا كرده‌اند.  عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام مصوبه روز شنبه اين مجمع درباره انتقال مركز سياسي كشور از تهران تا پايان زمان اجراي سند چشم‌انداز را با توجه به وضعيت پايتخت، ضروري خواند، اما در عين حال گفت كه هنوز شهر خاصي براي اين منظور در نظر گرفته نشده است.

«محمد هاشمي» در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار كرد: با انتقال مراكز سياسي به نوعي توقف مهاجرت صورت مي‌گيرد و يا نوعي مهاجرت معكوس اتفاق مي‌افتد و اين امر موجب مي‌شود اداره‌ تهران كه امروز با افزايش جمعيت، ترافيك و مشكلات زيادي مواجه است، آسان‌تر شود.

وي با اشاره به بررسي سياست‌هاي آمايش سرزمين در مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: با توجه به وضعيت جغرافيايي و ضرورت‌هايي كه برقراري تعادل ميان مناطق مختلف ايجاب مي‌كند و نيز با توجه به استعداد مناطق مختلف كشور چه به لحاظ سوق‌الجيشي و چه منابع آمايش سرزمين، در اين باره تصميم‌گيري مي‌شود.

هاشمي با بيان اين كه «در تهران به دليل آن كه مركز فعاليت‌هاي سياسي و اقتصادي شده، خدمات بهداشتي، تحصيلي و رفاهي بيشتري نسبت به ساير نقاط كشور وجود دارد» اظهار كرد: اين عوامل جاذبه‌هاي اين شهر را نسبت به ساير مناطق بالاتر برده و موجب شده مهاجرت افزايش يابد، اما كم كم تهران به نقطه‌اي مي‌رسد كه اداره‌ي آن با وجود ترافيك و افزايش جمعيت كار سختي است.

اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه گفت: در اواخر دولت آقاي ميرحسين موسوي يا اوايل دولت آقاي هاشمي بود كه تصميم گرفته شده جاذبه‌هاي تهران كاهش يابد و يكي از مراكز سياسي يا اقتصادي به نقطه‌ ديگري از كشور منتقل شود و متناسب با آن سهمي به مراكز ديگر برسد. اين بحث اخيرا نيز مطرح شد و نهايتا پيشنهادها بر اين قرار گرفت كه پايتخت سياسي تغيير كند؛ چون انتقال مراكز اقتصادي ابزارهاي مهمي را مي‌طلبد، اما با انتقال مراكز سياسي امنيت آنها نيز بيشتر تضمين مي‌شود و در حقيقت مي‌توان گفت نوعي مهاجرت معكوس صورت مي‌گيرد.

هاشمي زمان درنظرگرفته شده براي انتقال مركز سياسي را تا پايان برنامه‌ چشم‌انداز در سال 1404 عنوان كرد و گفت: در واقع منظور از مراكز سياسي سه قوه و ساختارهاي دولتي است. هم‌اكنون در برخي كشورها مانند پاكستان، هلند، سوييس و ساير كشورهاي اروپايي، پايتخت سياسي را از مراكز اقتصادي جدا كرده‌اند.

وي در پايان در پاسخ به اين پرسش كه اين مركز قرار است به كدام‌يك از شهرهاي ايران منتقل شود نيز گفت: اين امر هنوز مشخص نشده است. كارشناسان بايد نقطه‌يابي كنند تا با توجه به ويژگي‌هايي كه در نظر گرفته مي‌شود، مراكز حكومتي به آن نقطه انتقال يابد.     [External Link Removed for Guests] 
[HIGHLIGHT=#9bbb59][HIGHLIGHT=#f79646][HIGHLIGHT=#9bbb59]تصویرچو ایران نباشد تن من مباد بدین بوم و بر زنده یک تن مبادتصویر   

[HIGHLIGHT=#f79646][HIGHLIGHT=#f79646][HIGHLIGHT=#9bbb59]تصویرهمه روی یکسر، به جنگ آوریم جهان بر بداندیش تنگ آوریمتصویر
تصویرهمه سر به سر تن به کشتن دهیم به از آنکه کشور به دشمن دهیمتصویر
تصویراگر کُشت خواهد تو را روزگار، چه نیکو تر از مرگ در کارزارتصویر

Captain
Captain
نمایه کاربر
محل اقامت: جمهوری اسلامی ایران
سپاس‌های ارسالی: 4180 بار
سپاس‌های دریافتی: 22794 بار
تماس:

Re: زمان انتقال پایتخت سیاسی از تهران

پست توسط Sami 1993 »

نمی خوام حرف را سیاسی کنم . ولی فکر کنم به خاطر حوادث اخیر باشه. اگر در روز 13 آبان اتفاقی خلاف عرف این روز (گفتن شعارهای انحرافی به جای مرگ بر آمریکا و....)بیافته باید منتظر خبرهای بیشتری در این باره باشیم . من درباره این موضوع یک نظر سنجی میدهم .

((ما توانستیم باز هم میتوانیم)) دکتر محمود احمدی نژاد
Major II
Major II
نمایه کاربر
محل اقامت: خانه همیشه سبزم!!!
سپاس‌های ارسالی: 1410 بار
سپاس‌های دریافتی: 4783 بار
تماس:

پست توسط Parsa84 »

درودتصویر
نمی خوام حرف را سیاسی کنم . ولی فکر کنم به خاطر حوادث اخیر باشه. اگر در روز 13 آبان اتفاقی خلاف عرف این روز (گفتن شعارهای انحرافی به جای مرگ بر آمریکا و....)بیافته باید منتظر خبرهای بیشتری در این باره باشیم . من درباره این موضوع یک نظر سنجی میدهم .

صحبت های شما دوست گرامی بیشتر به یک لطیفه شباهت دارد !!تصویر
بحث انتقال پایتخت سال ها مطرح می باشد ولی بدون هیچ طرح مدون و جامع!!تصویر
پس از اتحاد دو المان و تصویب انتقال پایتخت از بن به برلین بیش از 100 میلیارد دلار از سال 1990_2000 هزینه شد(پول ان زمان) و پس از 10 سال مداوم ساخت و ساز در سال 2000 برلین رسما پایتخت المان واحد شد.اکنون در سال 2009 پس از حدود 20 سال تازه برلین شبیه به یک پایتخت منسجم و واقعی است!!ان هم با برنامه ریزی و تکنولوژی المانی!!
حالا بیاییم و این را به کشور خود تعمیم دهیم بدون حب و غرض!!تصویر
ایا واقعا این طرح شدنی است!!تصویر
من بعید می دانم.از دید من تنها و تنها یک زلزله هولناک (خدا ان روز را نیاورد)است که منجر به تعطیل شدن دائمی تهران از نظر شهری و پایتختی میشود!!تصویر
[External Link Removed for Guests]

شور و عشق و شاديم را از خدايم هديه دارم**** هرچه هستم هرچه باشم چشمه ام پاکم زلالم 
تصویر
Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

پست توسط misam5526 »

حالا خوبه این طرح رو مجمع تشخیص مصوب کرده! اگه پیشنهاد دولت بود الان بعضی ها هرچی از دهنشون در میومد نثار دولت میکردند!!
ولی عجیب به به و چه چه میگن به این طرح بعضی از سیاسیون!!
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 350 بار
سپاس‌های دریافتی: 1547 بار

پست توسط iran12345 »

ای بابا یعنی چی؟ مگه قرار نبود بحث های سیاسی مطرح نشه؟تصویر انگار خیلی دوست دارید تایپک فقل بشه آره؟
بحث سیاسی ممنوع
[HIGHLIGHT=#9bbb59][HIGHLIGHT=#f79646][HIGHLIGHT=#9bbb59]تصویرچو ایران نباشد تن من مباد بدین بوم و بر زنده یک تن مبادتصویر   

[HIGHLIGHT=#f79646][HIGHLIGHT=#f79646][HIGHLIGHT=#9bbb59]تصویرهمه روی یکسر، به جنگ آوریم جهان بر بداندیش تنگ آوریمتصویر
تصویرهمه سر به سر تن به کشتن دهیم به از آنکه کشور به دشمن دهیمتصویر
تصویراگر کُشت خواهد تو را روزگار، چه نیکو تر از مرگ در کارزارتصویر

Junior Poster
Junior Poster
سپاس‌های دریافتی: 40 بار

پست توسط پارس3000 »

بنا ها را محکم بسازید از زلزله نترسید
Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

پست توسط misam5526 »

مشکل ترافیک،آلودگی هوا ،کمبود فضای شهری، مشکل حمل و نقل، بافت نامناسب شهری و...... رو باید چیکار کرد؟
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]
Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1938 بار
سپاس‌های دریافتی: 1909 بار

پست توسط pedmehr »

saman azizi نوشته شده:نمی خوام حرف را سیاسی کنم . ولی فکر کنم به خاطر حوادث اخیر باشه. اگر در روز 13 آبان اتفاقی خلاف عرف این روز (گفتن شعارهای انحرافی به جای مرگ بر آمریکا و....)بیافته باید منتظر خبرهای بیشتری در این باره باشیم . من درباره این موضوع یک نظر سنجی میدهم .

((ما توانستیم باز هم میتوانیم)) دکتر محمود احمدی نژاد

مثل اینکه تازگی بین بعضی روال شده با اضافه کردن یه " نمیخوام بحث رو سیاسی کنم " به اول جمله شروع کنند به اظهار فضل کردن و تفسیر استراتژیشون و از طرف دیگر هم گویا از نظر مدیران پستشون از سیاسی بودن مبرا میشه !
خب اگر نمیخواید بحث رو سیاسی کنید پس لطفا خیلی فکر نکنید یا لااقل نگهش دارید برا خودتون !
در روح و جان من میمانی ای وطن
Major II
Major II
نمایه کاربر
محل اقامت: خانه همیشه سبزم!!!
سپاس‌های ارسالی: 1410 بار
سپاس‌های دریافتی: 4783 بار
تماس:

پست توسط Parsa84 »

بررسی طرح خارج کردن پایتخت از تهران

حاکمان ایران درحال بررسی طرح هایی برای جابجایی پایتخت از تهران هستند. به گفته آنها تهران در معرض خطر یک زلزله قوی قرار دارد. اما آیا حرکت دادن پایتخت از این شهر چقدر عملی است و کجا ممکن است انتقال یابد؟ پنی اسپیلر گزارش می دهد. تصویر 
تهران با حدود 12 میلیون نفر جمعیت بزرگترین شهر در خاور میانه است

تهران یک کلان شهر با حاشیه های رو به گسترش در دامنه رشته کوه های البرز است. حدود 12 میلیون نفر در آن زندگی می کنند و این بزرگترین شهر در خاور میانه است.

تهران نه تنها قلب سیاسی و اقتصادی کشور است، بلکه با موزه ها، گالری های هنری، پارک ها و دانشگاه هایش حال و هوای یک شهر مدرن را دارد. تهران از 1795 پایتخت ایران بوده است.

اما اکنون یک نهاد قدرتمند حکومتی به نام مجمع تشخیص مصلحت، طرح های آیت الله خامنه ای رهبر ایران را برای پایان دادن به نقش این شهر به عنوان پایتخت تصویب کرده است.

البته این طرح ها تازگی ندارد و بخشی از یک استراتژی بلندمدت برای حرکت دادن پایتخت تا سال 2025 است و پیش از اجرا نیازمند تصویب بسیاری از نهادهای دیگر دولتی خواهد بود.

گفته می شود این طرح ها واکنش دولت به هشدارهای زلزله شناسان ایرانی است که از دیرباز گفته اند تهران به روی دست کم 100 گسله قرار گرفته و در یک زلزله عمده خسارات گسترده خواهد دید.

زلزله ویرانگر سال 2003 در شهر بم در جنوب ایران که باعث مرگ حدود 40 هزار نفر شد مسلما باعث توجه بیشتر به این مساله شده است.

اما دومینیک دودلی، معاون سردبیر "میدل ایست اکونومیک دایجست" که در لندن مستقر است می گوید زمان این تصمیم - یعنی چند ماه پس از بدترین ناآرامی های ضددولتی در تهران پس از انقلاب - جالب توجه است.

او می گوید که تهران تا حدود زیادی یک جزیره لیبرال در ایران است و همین لیبرال ها بودند که پس از اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه با اعتراض به تقلب به خیابان ها ریختند.

آقای دودلی به بی بی سی گفت: "آدم وسوسه می شود هر چیزی که این روزها در ایران اتفاق می افتد را از منظر آن مناقشه ببیند. مسلما دولت ضرر نمی کند اگر از این مرکز بزرگ تظاهرات لیبرال و مخالفان دور شود."

اما پایتخت کجا باید منتقل شود؟

پروفسور بهرام عکاشه زلزله شناس ایرانی به روزنامه گاردین گفت که یک پایتخت تازه باید بین قم و دلیجان در استان مرکزی ساخته شود.

او گفت این ناحیه ای است که طی دو هزار سال هیچ زلزله ای به خود ندیده است.

اما آقای دودلی می گوید از آنجا که قم پایگاه معنوی حکومت سنتی ایران است، حرکت دادن پایتخت به نزدیکی قم می تواند نشانه تلاش محافظه کاران برای تثبیت حاکمیت خود تلقی شود.

اندرو جونز از بخش مهندسی، برنامه ریزی و طراحی معماری شرکت "AECOM" می گوید که پایتخت به هر کجا منتقل شود، و این کار به هر دلیلی انجام شود، اگر دولت بخواهد پایتختی را از نو بسازد باید ملاحظات مهم دیگری را در نظر بگیرد.

جابجا کردن ساختمان ها و کارمندان دولت یک چیز، اما اگر شهر حیات فرهنگی نداشته باشد و اقتصاد آن فقط به فعالیت های دولتی وابستگی داشته باشد، تلاش برای ایجاد پایتخت تازه دچار لغزش خواهد شد.

او به بی بی سی گفت: "به طور کلی، شهرهای پایتخت نیروگاه های اقتصادی و در کنار آن محل استقرار دولت هستند. ایجاد چنین چیزی خیلی وقت می برد."

"ساختن یک شهر تازه معمولا 10 تا 20 سال زمان می برد و یک قرن یا بیشتر می خواهد تا جا بیافتد و به مکانی جذاب و خودکفا بدل شود."

یک نمونه

برازیلیا، پایتخت برزیل، ممکن است نمونه جالبی برای مقام های ایران باشد.

علت ساخت آن این بود که موقعیت ساحلی پایگاه سابق قدرت، یعنی ریو دو ژانیرو، بسیار دور از بخش های گسترده ای از کشور محسوب می شد.

به این ترتیب پایتخت تازه در سال 1961 در یک نقطه دورافتاده بخش مرکزی برزیل بنا نهاده شد.

کلودیو دی ماگالاس، استاد ارشد طراحی و بازسازی شهری در دانشگاه کالج لندن، گفت این موقعیت تازه مناسب دولت نظامی بود که سه سال بعد به قدرت رسید.

او گفت: "یکی از جنبه های یک پایتخت تازه این است که معمولا دولت را در برابر فشارها و نفوذهای شهر بزرگ مصون می کند."

"دولت نظامی دور ماندن طبقه سیاسی از شهر را خیلی مناسب یافت. در چنین شهری هرگز پشت در دفتر یک مقام دولتی تظاهرات روی نمی دهد. بستن فرودگاه و دسترسی به شهر هر گاه حکومت مناسب دید خیلی راحت است، که در سال های نخست دولت (آن زمان برزیل) روی داد."

برازیلیا در آغاز اغلب محل زندگی کسانی بود که تنها راه امرار معاش آنها از طریق دولت بود.

اما در طول سالیان بزرگ و بزرگتر شد و از انتظارات طراحان پیشتر رفت.

آقای ماگالاس به بی بی سی گفت: "آنچه هیچ کس پیش بینی اش را نمی کرد رشد شهرک های اقماری اطراف شهر بود. اینها محل سکونت کارگران ساختمانی، نظافت چی هایی که ساختمان های دولتی را تمیز می کردند و مکانیک هایی که اتومبیل های دولتی را تعمیر می کردند بود."

آقای ماگالاس معتقد است که هزینه انتقال پایتخت برزیل از ریو به برازیلیا چنان بالاست که هرگز به درستی حساب نشده است.

به گفته او حتی 20 سال پس از ایجاد برازیلیا، دولت هنوز مجبور بود برای راضی کردن مردم برای نقل مکان به آنجا پول های هنگفت بپردازد.

به علاوه ریو نیز به شدت تحت تاثیر از دست دادن عنوان پایتخت قرار گرفت به خصوص که اقتصاد آن قبلا تحت تاثیر مهاجرت کسب و کارها به سائو پائولو آسیب دیده بود.

آقای ماگالاس گفت: "فعالیت های سیاسی در این شهر به شدت افت کرد و دستخوش روابط سیاستمداران با سرکرده های قاچاقچیان قرار گرفت."

اندرو جونز معتقد است که تهران نیز در صورت از دست دادن عنوان پایتخت دوره سختی پیش رو خواهد داشت.

او گفت: "هرچند هویت زیربنایی شهر باقی خواهد ماند، اما آن جنبه های اضافی که به خاطر پایتخت بودن می آید را از دست خواهد داد. به تدریج موسسات فرهنگی و برخی دیگر از عناصری که آن را به مکانی قدرتمند بدل می کند از دست می دهد."

شور و عشق و شاديم را از خدايم هديه دارم**** هرچه هستم هرچه باشم چشمه ام پاکم زلالم 
تصویر
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”