
درمرکز اطلاع رسانی بنگاه چاپ و نشر "کامسامولسکایا پراودا" در مسکو میزگردی با موضوع "حمله احتمالی آمریکا به ایران: پیآمدها و موضع روسیه" برگزار شد.
"ویکتور بارانتس" مفسر نظامی روزنامه "کامسامولسکایا پراودا" اعلام کرد طبق اطلاعات غیر رسمی دریافتی توسط او، نیروهای مسلح ایران به حالت آماده باش نظامی در آمده اند. اوهمچنین یاد آور شد مقامات سازمان اطلاعات نظامی آمریکا "باراک اوباما" را به "وارد نشدن به یک ماجراجویی نظامی تازه" فرا خوانده و قبل ازآن "فیدل کاسترو"رهبر کوبا درباره ناگزیر بودن پیآمدهای فاجعه بار به پا شدن جنگ بر ضد ایران به رئیس جمهور آمریکا هشدار داده بود.
"رجب صفروف" مدیر کل مرکز مطالعه ایران معاصر ادعا می کند در حال حاضر جهان در مرز یک مناقشه بزرگ قرار دارد و این وضع بدون کمک روسیه بوجود نیامده است. طبق گفته او " ایران غربگرا و هوادار آمریکا برای روسیه خطرناک تر از ایران هسته ای است". " پس از حمله بسیار محتمل آمریکا به ایران ، اوضاع بطور بنیادی اما نه به نفع روسیه تغییر خواهد کرد. از عامل اسلام برای بر هم زدن بیشتر ثبات در قفقاز استفاده خواهد شد". صفروف معتقد است ایران در نتیجه تغییر رژیم یا پس از نابودی فیزیکی رهبر این کشور، هوادار غرب خواهد شد.
به اعتقادوی، برنامه هسته ای ایران فقط دستاویزی برای ایجاد انشعاب و ورشکست کردن ایران است: " اما این کشور برای روبرو شدن با حمله و ملت ایران برای وحدت با رهبر خود آماده است. ایران از امکان پاسخ دادن به آمریکا برخوردار است. 6 روش برای محاصره کردن و بستن خلیج فارس تدوین شده است. اگر غیر از این بود آمریکا مدتها پیش ایران را از صفحه زمین محو می کرد".
"روسلان پوخوف" مدیر مرکز بررسی استراتژی و فناوری ها معتقد است حمایت از تحریم های اقتصادی از جانب روسیه اشتباه بزرگی بود. اما او مسئله اصلی را "تنهایی استراتژیکی" فدراسیون روسیه می داند و می گوید: "هیچکس دوست ما نیست".
پوخوف می گوید:" اگر در ایران تحت تأثیر نیروهای خارجی و داخلی "انقلاب نارنجی" رخ دهد، ریسک و خطر بروز یک کشور غربگرای دیگر به وجود خواهد آمد. از سوی دیگر این امر باعث بالا رفتن بهای نفت خواهد شد و این حتی به نفع ماست". اما بنظر وی بخشی از مقامات روسیه "هنگام رأی دادن به تحریم ها بر ضد ایران" همانا از این ملاحظات پیروی کرده که "تجلی نزدیک بینی سیاسی بود".
طبق پیش بینی های کارشناسان مرکز بررسی استراتژی و فناوری ها، آمریکایی ها و متحدان آنها در جریان عملیات جنگی احتمالی بر ضد ایران مجبور خواهند شد از "تمام زرادخانه نیروی هوایی اسرائیل" استفاده کنند و از عربستان سعودی به عنوان تکیه گاهی برای این حمله استفاده خواهد شد. به نظر پوخوف شدت حمله چنان خواهد بود که هرج و مرج در ایران آغاز شده و این کشور مجبور خواهد شد برای یک مدت طولانی و شاید همیشه برنامه هسته ای خود را فراموش کند. وی می گوید:" کشورهای متحد غربی حداکثر 2 تا 4 هواپیما را از دست خواهند داد چون ایران عملاً دارای سیستم پدافند هوایی نیست".
"ماکسیم کالاشنیکوف" روزنامه نگار و نویسنده معتقد است "بحران بزرگ ـ 2 " در جهان ادامه دارد. به اعتقاد وی، آمریکا از تمام امکانات ممکن برای برون رفت از بحران اقتصادی استفاده کرده اما هیچکدام ازآنها کارگر واقع نشده است. وی می گوید: "آمریکا خود را سرگرم کرده بود و متوجه نشد چگونه مرکز ثقل در جهان دارد به شرق منتقل می شود. حالا یگانه راه برون رفت در این مرحله برای آمریکا، جنگ است."
کالاشنیکوف اشاره می کند که آمریکا دارای دلایل زیادی برای جنگ است: "انحراف توجه از بحران، جداکردن چین و هند از نفت و گاز ایران، تصرف سواحل خزر، حمل و نقل مستقیم نفت و گاز از جمهوری آذربایجان و ترکمنستان".
نویسنده روسی می گوید روسیه ایران را به عنوان یک بازار فروش و امکان تقویت محور خوش آتیه مسکو ـ تهران را از دست داده است.
"ولادیمیر خومریکی" رئیس اتحادیه های ملی روسیه معتقد است آمریکا در صورت پیروزی نظامی بر ایران " پایگاه غنی مواد خام را بدست آورده و نفوذ خود را به عنوان ژاندارم جهانی تقویت خواهد کرد". خومریکی می گوید روسیه در صورت مناقشه، بدون توجه به فرجام آن، هیچ نفعی نبرده و فقط ضرر خواهد کرد. این تحلیل گر در پایان می گوید: "روسیه از جمله قفقاز جنوبی را بطور قطعی و نهایی از دست خواهد داد".
"میخائیل دلیاگین" مدیر انسیتوی مسائل روند جهانی شدن اعلام کرد تحریم های سمبولیک شورای امنیت سازمان ملل متحد بر ضد ایران توجیه و اساسی برای " برقراری ناگهانی تحریم های فوق العاده شدید از سوی آمریکا و سپس اتحادیه اروپا شده است که در ماهیت امر به منزله اعلان جنگ اقتصادی به ایران است". این مسئله باعث شده که پروفسور دلیاگین احساس کند که جنگ معمولی در آستانه شرف است.
مدیر انسیتوی مسائل روند جهانی شدن می گوید:"استقلال مطلق ایران در مقابل آمریکا، این کشور را برای غرب بیگانه، غیر قابل درک و وحشتناک می سازد و در نتیجه حتی اندیشه ظاهر شدن بمب اتمی در این کشور احساس ترس و وحشت را بوجود می آورد".
او می افزاید، منافع تنگ نظرانه سیاسی علاوه بر طرح های استراتژیک، آمریکا را بسوی ایران سوق می دهد. وی می گوید:"اوباما برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 باید در انتخابات میان دوره ای ماه نوامبر امسال پیروز شود. نشان دادن نیروی خرد کننده آمریکا روش مناسبی برای نیل به این هدف است".
دلیاگین معتقد است در اینصورت باراک اوباما نظر مساعد لابی هوادار اسرائیل را نیز جلب می کند که "به خاطر مغازله او با مسلمانان رنجیده است". وی می گوید:" این امر تاریخ حمله به ایران را دقیق تر می کند: تا آخر سپتامبر استفاده از سلاح بسیار دقیق بخاطر گرما مؤثرو ثمربخش نیست و به این دلیل سه هفته اول ماه اکتبر محتمل ترین دوره برای حمله به ایران است".
خبرگزاری «ریانووستی» روسیه، 22 مردادماه