نگرانی های سید حسن نصرالله در مصاحبه با مرتضی حیدری

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

ارسال پست
Mega Poster
Mega Poster
نمایه کاربر
پست: 827
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۰, ۱۲:۵۴ ق.ظ
محل اقامت: جبهه ی جنگ
سپاس‌های ارسالی: 3906 بار
سپاس‌های دریافتی: 2336 بار

نگرانی های سید حسن نصرالله در مصاحبه با مرتضی حیدری

پست توسط mojtabba »

به گزارش مشرق ، مرتضی حیدری مجری صداو سیما اخیرا گفت‌وگویی با سیدحسن نصرالله دبیر کل حزب الله انجام داده که قرار است این گفت‌وگو فردا ساعت 21 از شبکه 4 پخش شود. حیدری حاشیه‌های این گفت‌وگو را با فارس بیان کرده است.


در ابتدا بگویید مصاحبه با سید حسن نصرالله چگونه هماهنگ شد؟
  از حدود دو ماه پیش به این فکر افتادم که این مصاحبه را انجام بدهم و دلیلش هم این بود که «25 می» روز آزادسازی جنوب لبنان و روز مقاومت، مناسبت خیلی خوبی بود که هم سفری به لبنان داشته باشم و هم در مراسم جشن آزادسازی که در بنت الجبیل برگزار می‌شود شرکت کنم و این مصاحبه را با سیدحسن نصرالله داشته باشم. برای این مصاحبه آقای رکن‌آبادی سفیر ایران و همکارانشان زحمت زیادی متحمل شدند. 

جالب است که رژیم اسرائیل رسماً اعلام کرده که اگر سیدحسن نصرالله در هر جایی باشد حتی در یک استادیوم چند صد هزار نفری یا در هواپیمای مسافربری و یا هتل و یا هر مکان مسکونی که باشد در ترور وی درنگ نخواهد کرد و این مصداق بارز تروریسم دولتی است؛

تنها رفتید؟

بله

دوربین بردید؟

نه

خودشان فیلمبرداری کردند؟

بله دوستان در حزب‌الله خودشان فیلمبرداری کردند.



تصویر

  چرا تاکنون صداوسیما یک مصاحبه تفصیلی با سیدحسن نصرالله نداشته است؟ 

دلایلش را نمی‌دانم.

مباحث امنیتی و حافظتی به کار شما لطمه نزد؟

نه به هیچ وجه؛ آنقدر اشتیاق مصاحبه با ایشان را داشتم که خیلی لذت بخش هم بود؛ به علاوه اینکه تصور من این بود که باید خیلی این پروتکل‌ها شدیدتر از این باشد حال یا اینکه به من محبت داشتند و سبک گرفتند و یا مساله دیگری بود چرا که چنین شخصیتی که اینقدر در معرض تهدید و ترور هست باید محافظت‌های بیشتری از او می‌شد.

اولین تصویری که از نصرالله دیدید چه چیزی را به شما القاء کرد؟

سادگی و صمیمیت و نورانیت ایشان بود که این نکته را بدون مبالغه می‌گویم چون کار من ایجاب می‌کند از کلمات اغراق‌آمیز و غلو کردن پرهیز کنم ولی ایشان واقعاً بسیار باصفا و صمیمی بود و محیط زندگی‌اش بسیار بسیار ساده و فوق‌العاده خودمانی بود.
  چقدر به تصویری که از سیدحسن نصرالله داشتید نزدیک بود؟ 

من احساس می‌کردم که چنین شخصیتی که تقریباً تمام عمرش را مبارزه کرده و 20 سال است که هدایت جنبشی مثل حزب‌الله را برعهده دارد و پیروزی پشت پیروزی و موفقیت پشت موفقیت ورق زده باید از جهات گوناگون شخصیت خاصی داشته باشد. شخصیت خاص داشت اما این خاص بودن دقیقاً یعنی صمیمی بودن، دقیقاً دوست داشتنی بودن دقیقاً نورانی بودن و دقیقاً با صفا بودن بود و شاید این ویژگی‌ رهبران مذهبی باشد که در عین داشتن پایگاه و جایگاه سیاسی و قدرت سیاسی به دلیل اینکه از موضع مذهب و دین فعالیت سیاسی‌شان را می‌کنند فوق‌العاده خصایص انسانی در آنها بارز است و آن تبختر و تفرعن و .... که در رهبران سیاسی غیر دینی می‌بینند، مطلقاً در این آدم و محدوده‌اش نبود؛ البته من تا حدود زیادی این انتظار را داشتم اما نه کاملاً آنچه که دیدم.
  یعنی بیشتر از انتظار بود؟ 
  بله؛ خیلی ساده و صمیمی، دفتر بسیار ساده، اطرافیان بسیار صمیمی و دوست داشتنی داشتند و خودشان هم فوق‌العاده بر مسائل مسلط بود. 
  نه از من پرسید که چه می‌خواهی بپرسی و نه محدودیتی در پاسخ دادن به سؤالات داشت که حتی اگرچه جاهایی سؤالات من قدری تیز بود اما خیلی صمیمی و راحت پاسخ دادند و اعتماد به نفس خیلی خوبی احساس کردم که طبیعتاً این انتظار را داشتم. 
  از هوش نصرالله بعنوان یک ویژگی خاص وی زیاد صحبت می‌شود. استنباط شما هم همین بود؟ 
  حتماً همینطور است؛ به‌خصوص قسمت انتهای مصاحبه ـ که توصیه می‌کنم بینندگان ببینند ـ من کلمات و واژگانی را پشت سر هم پرسیدم و خواستم در حد یک جمله به کلمات من جواب بدهند که شامل شخصیت‌ها مفاهیم سیاسی موقعیت‌های جغرافیایی و مانند آن بود که به راحتی در پاسخ به آن سؤال‌ها شما حضور ذهن و هوش و درایت سیدحسن نصرالله را می‌توانید بینید؛ چون کمتر کسی است که در معرض کلمه‌ای قرار می‌گیرد که بلافاصله باید یک جمله در توصیف آن بگوید و بتواند از عهده همه آنها برآید و ایشان به خوبی از عهده آن برآمد. 
  سید حسن نصرالله به فارسی مسلط است. مصاحبه چرا به فارسی انجام نشد؟ 
  ایشان فارسی را کاملاً متوجه می‌شوند اما در صحبت کردن طبیعتاً لهجه عربی دارند. 



تصویر

  عمدی داشتید که مصاحبه عربی باشد؟ 

من عمدی نداشتم و حتی از سیدحسن نصرالله خواهش کردم به فارسی صحبت کنند؛ او گفت که مشکلی ندارم اما به دلیل اینکه ممکن است نتوانم منظورم را به فارسی به خوبی بیان کنم و مفاهیم مصاحبه ممکن است مفاهیم ثقیلی باشد که تسلط من به فارسی تسلط کافی نیست؛ ترجیح می‌دهم که عربی صحبت کنم و گفتند که طبیعی است که وقتی من به یک زبان دیگری بخواهم مکنونات قلبی و ذهنی‌ام را بگویم چون به غیر زبان مادری تسلط کافی ندارم ممکن است بعضی پاسخ‌هایم ناقص باشد.
  گپ خصوصی هم با سیدحسن نصرالله داشتید؟ 
  خب طبیعتاً قبل و بعد از مصاحبه بله؛ و نکته جالب این بود که بسیاری از دوستان من در ایران که می‌دانستند من دارم می‌روم و خیلی‌ها که متوجه شده بودند من آنجا در انتظار مصاحبه با سیدحسن نصرالله هستم تماس می‌گرفتند و می‌گفتند از قول ما سلام مخصوص برسان و مراتب ارادت ما را به ایشان برسان و بگو چقدر دوستش داریم. 

خیلی جالب بود که مثلاً یکی از دوستانم که دو سال از او خبر نداشتم جزو کسانی بود که با من تماس گرفت و پیغام ارادت داد.
  این افراد که با شما تماس می‌گرفتند از مقامات بودند یا افراد عادی؟ 
  همه مدل بودند از مقامات، از دوستان و از آشنایان اما مهمتر همان دوستم بود که حتی نمی‌دانم چطور از این مطلب مطلع شده بود و جالب این بود که سیدحسن نصرالله چقدر از لحاظ معنوی در جامعه ایران نفوذ دارد. 
 تصویر 
 
  در صحبت خصوصی نکته ویژه‌ای مطرح نشد؟ 
  نه. البته سیدحسن نصرالله به شدت نگران حال 12 لبنانی ربوده شده در سوریه بود. ببینید شاید برخی از لحاظ سیاسی نگران حال شهروندانشان باشند چرا که زیر سؤال رسانه‌ها هستند اما نگرانی سیدحسن نصرالله به نوعی نگرانی دلی و شخصی بود و این نکته جالب بود که از لحاظ شخصی بسیار متأثر بود که انسانهایی در بند هستند و سرنوشت نامعلوم دارند. 
  اگر قرار باشد دوباره بخواهید این مصاحبه را تکرار کنید چه ملاحظاتی را در نظر می‌گیرید؟ 
  طبیعتاً با آمادگی بیشتری می‌روم؛ الان، هم شناختم از سیدحسن نصرالله و هم شناختم از لبنان و حزب‌الله خیلی بیشتر است و طبیعتاً می‌توانم سؤالات بیشتری مطرح کنم؛‌ فضاهای جدیدتری را خلق کنم. 

این را هم بگویم که جالب است که در هفته‌ای که من آنجا بود دیدم که واقعاً مردم بیروت از قشرهای مختلف سیدحسن نصرالله را خیلی دوست دارند.
  حتی در مناطق سنی‌نشین و مسیحی‌نشین عکس‌های ایشان را می‌بینید و با مردم هم که در جاهای مختلف صحبت می‌کردیم همه سیدحسن نصرالله را دوست دارند خود آقای نصرالله هم شخصیتی بروز یافته که در مصاحبه‌اش هم آن را به طور واضح می‌بینید. 
  مثلاً یکی از سؤالات من این بود که شما دوست دارید حزب‌الله نماد چه جیزی باشد؟ شیعیان لبنان، شیعیان جهان، مسلمانان آزادی‌خواهان، اعراب و پاسخ خوبی می‌دهد و به نظر من سیدحسن نصرالله شخصیتی فراملی و فرامنطقه‌ای است. 
  سؤالهایی که درباره مسائل خصوصی پرسیدید موجب ناراحتی وی نشد؟ 
  نه خیلی صمیمی پاسخ داد و ان‌شاءالله در مصاحبه خواهید دید. 
  خاطره جالبی که از این مصاحبه دارید؟ 
  من در مصاحبه بسیار اصرار داشتم که ببینیم ایشان نسبت به فرزند شهید خودش چه حسی دارد. برای من جالب بود که خیلی واقع‌بینانه با این مسئله برخورد کرد. اولاً گفت من به هر حال پدر هستم و طبیعی است که حس پدرانه من نسبت به پسرم وجود دارد اما این یک چیز کاملاً شخصی است؛ محمدهادی برای من با بقیه شهدای لبنان و حزب‌الله هیچ تفاوتی نمی‌کند. 

حتی به او گفتم که هیچ شده که در عملیات‌هایی که طراحی میکنید نیت شما انتقام‌جویی از خون محمدهادی باشد که خیلی چهره او برگشت و گفت ما اصلاً به دنبال انتقام نیستیم و انتقام در قاموس ما جایی ندارد؛ گفتم ولی شما گفتید که من پاسخ شهادت عماد مغنیه را به طور مناسب خواهم داد آن چی؟ که البته جواب را نمی‌گویم تا در مصاحبه ببینید.


 





[External Link Removed for Guests]
در اخر الزمان که مجال نظاره نیست - جز راه پاک علی راه و چاره نیست
باید سر عدویه سید علی را برید و گفت - در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست

ما همان نسل جوانیم که ثابت کردیم - در ره عشق جگر دار تر از 100 مردی
هر زمان شور خمینی به سر افتد مارا - دور سید علی خامنه ای می گردیم

امیرا تو میری و فر مان دهی - سر بی سران را تو سامان دههی
عصای تو ام اژدها کن مرا - به اذن ولایت رها کن مرا
رها کن مرا تا خروشان شوم - بلا بر سر دین فروشان شوم
و پ س
Mega Poster
Mega Poster
نمایه کاربر
پست: 827
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۰, ۱۲:۵۴ ق.ظ
محل اقامت: جبهه ی جنگ
سپاس‌های ارسالی: 3906 بار
سپاس‌های دریافتی: 2336 بار

Re: نگرانی های سید حسن نرالله در مصاحبه با مرتضی حیدری

پست توسط mojtabba »

تکرار این گفتو گو
همین الان از شبکه ی چهار سیما در حال پخش می باشد
در اخر الزمان که مجال نظاره نیست - جز راه پاک علی راه و چاره نیست
باید سر عدویه سید علی را برید و گفت - در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست

ما همان نسل جوانیم که ثابت کردیم - در ره عشق جگر دار تر از 100 مردی
هر زمان شور خمینی به سر افتد مارا - دور سید علی خامنه ای می گردیم

امیرا تو میری و فر مان دهی - سر بی سران را تو سامان دههی
عصای تو ام اژدها کن مرا - به اذن ولایت رها کن مرا
رها کن مرا تا خروشان شوم - بلا بر سر دین فروشان شوم
و پ س
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3805
تاریخ عضویت: شنبه ۷ شهریور ۱۳۸۸, ۳:۲۶ ق.ظ
محل اقامت: جمهوری اسلامی ایران
سپاس‌های ارسالی: 4180 بار
سپاس‌های دریافتی: 22794 بار
تماس:

Re: نگرانی های سید حسن نصرالله در مصاحبه با مرتضی حیدری

پست توسط Sami 1993 »

[External Link Removed for Guests]

نصرالله در مصاحبه تفصیلی با صدا و سیما:
[External Link Removed for Guests]
دبیر کل حزب الله لبنان با بیان اینکه موشک‌های حزب‌الله هر هدفی در فلسطین اشغالی را هدف قرار می‌دهند، گفت: مقامات رژیم صهیونیستی گفته‌اند که قدرت موشکی حزب‌الله را 90 درصد از کشورها ندارند.

به گزارش مشرق ؛ سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در مصاحبه با صدا و سیما که از برنامه فراسو از شبکه چهار سیما پخش شد، به موضوعات مختلف داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی اشاره کرد. مشروح این گفت‌وگو به نقل از فارس از نظر خوانندگان می‌گذرد.
جوهره اصلی مقاومت هیچگاه تغییر نمی‌کند
سوال: رسالت جنبش حزب‌الله در دوره کنونی چه می‌دانید و آیا نسبت به گذشته تغییر کرده است؟
نصرالله: راه اصلی حزب الله در این سالها تغییر نکرده است. حزب‌الله در سال 1982 به دلیل اشغال لبنان و برای مقابله با این اشغالگری تاسیس شد و از آن سال با توطئه‌های اسرائیلی و آمریکایی روبرو شد که می‌خواهد بر منطقه مسلط شود.
پس از سال 2000 مستقیم با اشغالگران روبرو بودیم و توانستیم بیرونشان کنیم، اما لبنان امروز در معرض تهدیدات است. رژیم صهیونیستی فلسطین را اشغال کرده و تلاش دارد بر منطقه چیره شود. در صورتیکه وضعیت سیاسی تغییر کند ممکن است شکل مبارزات را تغییر دهیم اما جوهره اصلی همان است.حزب الله از امت منطقه دفاع می‌کند و نه فقط از شیعیان
سوال: با وجودی که عملاً رژیم صهیونیستی در لبنان نیست، آیا حزب‌الله همچنان به مشی خود را ادامه می‌دهد؟
نصرالله: رژیم صهیونیستی هر روز لبنان را به وسیله جنگ تهدید می‌کند و هر روز از نیاز به آبهای لبنان صحبت می‌کند و ما باید هر روز آماده باشیم. علت آرامش بنت جبیل مقاومت است که دشمن نمی‌تواند به آن تجاوز کند. امروز عملیات جنگی در لبنان وجود ندارد اما حزب‌الله آمادگی مقابله با آن را دارد.
فارس: آیا آنگونه که ادعا می‌شود، حزب‌الله شیعه گری را دنبال می‌کند؟
نصرالله: حزب‌الله یک جنبش اسلامی و ملتزم به اسلام است. حزب‌الله متشکل از عده‌ای مردم است که به مکتب اهل بیت ایمان دارند آنها شیعیان هستند اما عملکرد این جریان برای تمام لبنان اعم از مسلمانان و مسیحیان است.
حزب‌الله از امت و ملت‌های منطقه دفاع می‌کند، این اتهام یک اتهام نادرست است چرا که حزب الله در تاریخ خود حامی امت اسلامی است.
سوال: آیا به طور عملیاتی همه مردم لبنان اعم از مسیحی و دیگر ادیان در حزب‌الله مشارکت و حضور دارند یا اجازه فعالیت در این حزب را ندارند؟
نصرالله: حزب‌الله در لبنان دارای یک سازماندهی و جریان است. در درون سازمان حزب الله جز شیعه وجود ندارد چرا که این یک حزب عقیدتی است. در سازماندهی حزب‌الله این قاعده استوار شد که اعضای آن شیعه باشند، اما سازمان‌های دیگری وجود دارند که حزب‌الله با آنها همکاری دارد. توافق بر سر اینکه اسرائیل دشمن ماست در تشکل‌های گوناگون وجود دارد که با آنها یک جبهه را تشکیل می‌دهیم.
قدرت نظامی حزب الله فقط علیه اسرائیل است و نه دولت لبنان
سوال: می‌خواهید حزب‌الله نماد چه چیزی باشد و آن را نمایندگی کند؟
نصرالله: حزب الله می‌خواهد نماینده همه مردم لبنان، شیعیان، مسلمانان و آزادی خواهان باشد. حزب الله به دنبال ارائه سمبلی خوب و پیشرفته از یک جنبش اسلامی است، پس چهره مقاومت اسلامی و جهادی و پایبند به مبادی و ضوابط اسلامی و مبانی امت و اخلاقیات اسلامی است.
سوال: حزب الله فعالیت‌های اجتماعی و سازندگی در لبنان دارد آیا مفهوم این تحرکات، تشکیل یک دولت در دولت در لبنان نبوده و موازی کاری نیست؟
نصرالله: اوضاع در لبنان با دیگر جاها متفاوت است. بجز مسائل نظامی، تمام گرایش‌های دیگر می‌توانند به طور قانونی عمل کرده و فعالیت‌های اجتماعی داشته باشند که علت آن گوناگونی اقوام است و دیگر اینکه دولت همه این فعالیت‌ها را انجام نمی‌دهد. پس این امر مخصوص حزب الله نیست و اتفاقاً حزب الله قدری دیرتر این کار را انجام داد. قدرت نظامی ما در مسائل داخلی درگیر نیست و هیچگاه با ارتش و سازمان امنیتی لبنان مقابله نمی‌کند. در جنوب لبنان کسی را با سلاح مشاهده نمی‌کنید چراکه نیروی حزب الله مخفی است و تا زمانی که رژیم صهیونیستی حمله نکند این جنبش نیروی نظامی خود را آشکار نمی‌کند.
حزب الله همواره منافع ملی لبنان را منافع حزبی ترجیح داده است
سوال: آیا این موضوع تشکیل دولت-ملت در لبنان را با مشکل روبرو نمی‌کند؟
نصرالله: مشکل در این است که مقاومت سعی می‌کند کمبود موجود را پر کند. از شروع مقاومت در سال 1982 از دولت می‌خواستیم وظایف خود را انجام دهد و از کشور دفاع کند، اما این کار را نکرد، پس بخشی از مردم مسلح شدند تا این کار را انجام دهند.
سوال: اگر زمانی منافع حزب الله با منافع ملت و دولت لبنان در تضاد باشد کدام را ترجیح می‌دهید؟
نصرالله: ما همواره منافع ملی را بر منافع خود ترجیح می‌دهیم که طی 30 سال گذشته این طور بوده است.


تصویر

سوال: آیا علی‌رغم همه مسائل از دولت فعلی لبنان حمایت می‌کنید؟
نصرالله: حکومت دولت ملی عامل ثبات در کشور است. حکومت فعلی مانع از بروز فتنه است و به ثبات و امنیت کمک می‌کند. حکومت دیگری نمی‌تواند این کار را انجام دهد. البته در حکومت اختلافاتی در مورد موضوع سوریه وجود دارد، ولی ما از آن حمایت می‌کنیم.
سوال: آیا در حکومت به اندازه درصد شیعیان به سهم خود قائلید؟
نصرالله: تقسیمات کنونی درصدهای موجود را رعایت نمی‌کند.
همه قبول دارند که نسبت مسلمانان بیشتر از مسیحیان است، اما در توافقنامه طائف این است که مناصب نصف نصف باشد و ما نیز فعلا بر این موضوع هستیم تا شرایط تغییر کند.
سوال:‌ خروج رژیم صهیونیستی از لبنان یک اقدام تاکتیکی بود یا مجبور به عقب نشینی شدند؟
نصرالله: آنها مجبور به عقب نشینی شدند. آنها در سال 1982 تا بیروت رسیدند و نیمی از کشور را اشغال کرده بودند. مقاومت از همان زمان شکل گرفت و اسرائیل را متحمل ضربات سنگینی کرده و آنها را مجبور کرد که به سمت صیدا عقب نشینی کنند. اگر ارتش لبنان بود اسرائیل‌ می‌ماند اما زمانی که دید حزب‌الله فعال بود و عملیات‌های مستمری دارد، مجبور به خروج شد چرا که زیان‌های زیادی از بمباران‌ها و عملیات‌ها می‌دید.
5 می 2000 شکست واقعی اسرائیل بود که خود آنها نیز بر این موضوع تاکید دارند.
پیروزی حزب الله در برابر اسرائیل شبیه معجزه بود
سوال: پیروزی حزب‌الله در جنگ 33 روزه حاصل قدرت حزب‌الله بود یا ضعف رژیم صهیونیستی؟
نصرالله: این پیروزی نصرت بزرگ الهی بود و آنچه اتفاق افتاد شبیه یک معجزه بود. بدون شک ارتش اسرائیل از قوی‌ترین ارتش‌های منطقه است و جنگ اصلی ما در نبرد هوایی بود.
بین‌ حزب‌الله و ارتش هیچ تناسبی در تعداد، ابزارها و توانایی‌ها نبود. گروهی از مجاهدان تکلیف خود را دانسته و به تکلیف خود عمل کردند و خداوند آنها را نصرت بخشید. براساس معادلات عادی نمی‌فهمم در این 33 روز چه گذشت چرا که دقیقاً می‌دانم ما چه داریم و اسرائیل چه دارد.
سوال: رمز اینکه این نصرت الهی نصیب شما شد چیست؟
نصر الله: خداوند زمانی نصرت خود را عطا می‌کند که آنها را آزمایش کرده باشد. آنچه در لبنان طی ده‌ها سال انجام پذیرفت و بویژه از سال 1982 به بعد مردم مخلصی بودند که مقاومت کرده و شهیدان و مجروحان زیادی دادند و فداکاری و ایثار بسیار از خود نشان دادند. باور آنها به خدا پس از این سالها به ایمانی استوار تبدیل شد و آنها اثبات کردند که در این فداکاری بزرگ کاملاً آماده‌اند. طی 33 روز موشک‌هایی که از سوی رژیم صهیونیستی به روی مجاهدین ریخته شد بیشتر از موشک‌هایی بود که در کل جنگ‌های اعراب و اسرائیل ریخته شد اما هیچیک از مجاهدان شانه خالی نکردند و میدان را ترک نکردند. این آمادگی معنوی نتیجه 20 یا 30 سال مقاومت بود.
قدرت موشکی حزب‌الله را 90 درصد از کشورها ندارند
سوال:‌ رژیم صهیونیستی پس از جنگ 33 روزه اعلام کرد که تمام زیرساخت‌های حزب الله را از بین برده‌ایم و حزب الله توان قبل را ندارد. شما این حرف را چقدر تائید می‌کنید؟
نصرالله: اکنون خود اسرائیلی‌ها می‌گویند حزب‌الله چندین برابر از سال 2006 قوی‌تر شده است. قدرت حزب‌الله بیشتر و عظیم‌تر است و اسرائیل برای آن حساب ویژه‌ای باز کرده است.

سوال: حزب‌الله امروز با سال 2006 چه تفاوت‌هایی کرده است؟
نصرالله: مردمی بودن حزب الله قویتر بودن آن در گذشته را باعث شده است. تعداد مجاهدان آن بیشترین تعداد از سالهای قبل تا کنون و قدرت سلاح‌های آن بیشتر از گذشته است. موشک‌های حزب‌الله هر هدفی در فلسطین اشغالی را هدف قرار می‌دهند و رژیم صهیونیستی بر آن باور دارد. مقامات خود رژیم صهیونیستی گفته‌اند که قدرت موشکی حزب‌الله را 90 درصد از کشورها ندارند. قدرت نظامی حزب‌الله با گذشته غیرقابل مقایسه است.
جمهوری اسلامی تکیه گاه مقاومت برای رسیدن به آرزوهای خود است

سوال: عده‌ای اصرار دارند که حزب الله را خط مقدم ایران در خاورمیانه بدانند بطوریکه برخی جنگ 2006 را جنگ نیابتی ایران و آمریکا می‌نامیدند، آیا ارتباط حزب‌الله و ایران اینگونه است یا ایران حزب‌الله را به خاطر ماهیت اسلامی آن مورد حمایت قرار می‌دهد؟
نصرالله: آنچه در لبنان و منطقه ما معروف شده، این است که این جنگ بین حزب‌الله و رژیم صهیونیستی است. اما در پشت پرده سخنانی گفته می‌شود. مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز جمعه گفتند که ما جنبش‌های مقاومت در منطقه را حمایت می‌کنیم. این یک حقیقت است. حزب‌الله یک حزب لبنانی است و رهبران آن نیز لبنانی هستند. روزی در میزگرد سیاسی لبنانی که همه افراد آن مسئولین لبنانی بودند حضور داشتم. یکی از آن افراد گفت حزب‌الله برای ایران می‌جنگد و من گفتم حزب‌الله برای لبنان می‌جنگد و ایران برای رضای خدا کمک می‌کند. اما او از قربة‌ الی‌ الله هیچ نمی‌دانست. به او گفتم یک نمونه داری که جنگ ما به سود ایران بوده و به سود لبنان نباشد که آنها هیچ نمونه‌ای نداشتند. اگر حزب‌الله با حمایت جمهوری اسلامی ولی برای آزادسازی لبنان و سروری و کرامت و آزادی آبهای لبنان می‌جنگد چه مشکلی دارد. ما باید از ایران تشکر کنیم چرا که به ما این امکان را داد که از کشور خود دفاع کنیم. روابط ایران و حزب الله عقیدتی، ‌ایمانی و اسلامی است. در این رابطه جمهوری اسلامی یک تکیه گاه و حمایت کننده برای رسیدن مقاومت به آرزوهای خود است.
هنگامی که اسرائیل شکست بخورد یا ضعیف شود منفعت مشترکی برای لبنان، ‌فلسطین،‌ مصر، ‌ایران و همه کشورهای مسلمان است، ما به این رابطه از این دیدگاه نگاه می‌کنیم. این یک رابطه دو طرفه صرف سیاسی نیست، بلکه روابطی عقیدتی، دینی و سیاسی است.

سوال: رابطه شما با مقام معظم رهبری چطور است؟
نصرالله: خداوند بر من منت نهاد تا خیلی زود با ایشان آشنا شوم. زمانی که حزب الله تاسیس شد همه ما جوان بودیم. شهید موسوی 27 سال داشت و من 22 سال. زمانیکه به ایران می‌رفتیم و با مسئولان دیدار داشتیم، من حضور داشتم و همان زمان با مقام معظم رهبری آشنا شدم، آن زمان ایشان رئیس جمهور بودند. آن زمان من جوانتر بودم و به زبان فارسی آشنایی داشتم به همین خاطر بیشتر به ایران می‌رفتم و با امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری دیدارهای زیادی داشتم.
من و بسیاری از دوستانم به مقام معظم رهبری اعتقاد ویژه‌ای داریم و معتقدیم در جهان اسلام و کره زمین کسی با علم، حکمت، درایت، شجاعت و مدیریت عقلانی ایشان نیست که توانایی رهبری امت را داشته باشد. این تجربه 30 ساله من است که معتقدم وی از جانب خداوند تعیین شده و می‌توانم روزها در این خصوص دلیل آورم در تلویزیون سخنرانی کنم. معتقدم پس از امام خمینی(ره)، وی بزرگترین شخصیتی است که وجود دارد.

قدرت جمهوری اسلامی هر سال بیشتر می‌شود

سوال: احتمال حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران را چقدر می‌دانید؟
نصرالله: اساس این احتمال وجود دارد اما درصد وقوع آن است که 50 یا 60 یا 5 درصد است. در صحنه دشمنان جمهوری اسلامی ایران، با تحولات منطقه یعنی شکست رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه، شکست آمریکا در عراق و افغانستان، ‌مشکلات اقتصادی که آمریکا و اروپا با آن روبرو هستند، این امر مشکل است.
در صحنه دوستان جمهوری اسلامی، سال به سال نیرو و قدرتش بیشتر می‌شود و دوستان توانمندی در منطقه دارد. آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌دانند که هر جنگی با ایران برای آنها سخت و زیان‌آور خواهد بود و من براساس این تحولات آن را بعید می‌دانم.
سخن از جنگ در این برهه فشار و جوسازی روانی علیه ایران برای گرفتن امتیاز در مذاکرات 1+5 است.

سوال: زمانی شما گفته بودید اگر جنگی رخ دهد، پیامدهای ناگواری برای آمریکا و رژیم صهیونیستی خواهد داشت. اگر تعرضی به ایران شود، حزب‌الله چه کار می‌کند؟
نصرالله: آمریکا و رژیم صهیونیستی معنای این سخن را می‌فهمند و این کفایت می‌کند.

سوال: آیا جمهوری اسلامی آنطور که برخی ادعا می‌کنند، خطر منطقه‌ای است؟
نصرالله: نظرم مشخص است. این گزافه‌گویی‌های دیگران از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران شکل گرفته و وجود داشته است. از آنجا که جمهوری اسلامی تهدیدی برای رژیم صهیونیستی است، از همان آغاز برپایی خواستند دشمنی را شکل دهند و این مسئله تازگی ندارد. عمر این پروژه از سال 1979 است یعنی پس از انقلاب اسلامی و من می‌گویم این پروژه شکست خورده است. از سالهای گذشته هنگامی که نظر سنجی از مردم منطقه گرفته می‌شد، آنها آمریکا و اسرائیل را دشمن و ایران را دوست خود می‌دانستند که این موضوع شکست پروژه آنها را نشان می‌دهد. هزینه زیادی صرف این پروژه کردند اما این پروژه موفق نشد.
امام(ره) گفت: خدا را سپاس که دشمنان ما را از احمق‌ها آفرید. رژیم صهیونیستی و آمریکا هر چند سال یکبار یک جنگ در منطقه راه می‌اندازند و ایران به مردم این کشورها کمک می‌کند. همین موضوع باعث محبوبیت ایران بین ملت‌های منطقه شده است.

سوال: آیا واقعاً معتقدید که اسرائیل از خانه عنکبوت سست‌تر است.
نصرالله: اسرائیل در دوران گذشته جنگ واقعی را تجربه نکرده است و من به این موضوع معتقدم. جامعه اسرائیل دارای تناقض‌ها، دشمنی‌ها، محدودیت‌ها و فسادهای زیادی است. مشکل این است که محیط عربی محیط مقاومی نبود وگرنه اسرائیل سست‌تر از این حرفهاست. امام(ره) می‌گفت اگر مسلمانان جمع شده و یک سطل آب بر اسرائیل بریزند آنها را آب می‌برد. اگر محیط عربی با اراده و پایمرد باشد، قدس شریف آزاد می‌شود.
اسرائیلی‌ها آماده مردن نیستند اما ما آماده شهادت هستیم و این جاست که معادلات تغییر می‌کند، برای همین است که اسرائیل از لانه عنکبوت سست‌تر است.

سوال:‌ اگر روزی معادلات عوض شود و دو کشور اسرائیل و فلسطین شکل گرفته و در سازمان ملل ثبت شوند و فلسطینی‌ها نیز آن را قبول کنند، حزب‌الله آن را قبول می‌کند؟
نصرالله: اولاً این مسئله ممکن نیست. دوماً اسرائیلی‌ها این موضوع را نمی‌پذیرند. فلسطین اشغالی جایی برای دو کشور مستقل ندارد. دو کشور یک طرح غیر واقعی است و این فرض که مردم فلسطین بپذیرند محال است.

سوال:‌ راه حل چیست؟
نصرالله: همان که مقام معظم رهبری گفتند. برخی می‌گویند شما می‌خواهید یهود را بکشید و آنها را به دریا بریزید، ما می‌گوییم نه، راه حل یک کشور است که در آن یهودیان، مسلمانان و مسیحیان زیر نظر یک دولت در کنار هم زندگی کنند. این راه حل سخت‌تر از برپایی دو کشور نیست.
براساس تحلیل و ارزیابی منطقه‌ای و بین‌المللی و شرایط سیاسی و اجتماعی اسرائیل است که می‌گویم حکومت صهیونیستی نابودشدنی است. روزی که ملت فلسطین به سرزمین خود برگردد، دور نخواهد بود.

سوال: امتیازی نیست که آمریکا به شما بدهد تا در راه حل اسرائیلی فلسطینی این کشور برای منطقه همراهشان باشید؟
نصرالله: ما شهدای زیادی را در این راه فدا کردیم که قابل معامله نیست. این یک حق آشکار است و فلسطین متعلق به فلسطینیان است. یهودیان باید به همان‌جایی که آمده‌اند، برگردند. در پایان ملت فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی است که درباره دولت آینده تصمیم می‌گیرد.

سوال: بحران سوریه چگونه حل خواهد شد؟
نصرالله: ما مشکل در سوریه را مشکل اصلاحات نمی‌دانیم. زمانی که آمریکا، غرب، اسرائیل و برخی کشورهای عربی که موضع آنها در رابطه با اسرائیل مشخص است با القاعده، در سوریه به دنبال سرنگونی نظام اسد هستند، مشکلشان اصلاحات نیست. در برخی کشورهای عربی نه انتخابات، نه اصلاحات و نه گردش قدرت است اما با آمریکا روابط خوبی دارند، پس مشکل در سوریه اصلاحات نیست.
مصر، اردن و حکومت خودگردان فلسطین با اسرائیل سازش کردند و اگر حکومت سوریه وارد صلح با این رژیم می‌شد، مسئله سوریه حل ‌شده اما حقوق فلسطینیان تباه می‌شد.
بشار اسد گفت آماده اصلاحات و گفت‌وگو است اما آنها نپذیرفتند پس دردشان اصلاحات نبود بلکه سرنگونی حکومت و یا تغییر نگاه آن به مسئله فلسطین است. تنها راه حل وارد شدن در گفت‌وگو است. هر راه حل دیگری به سرنگونی سوریه می‌انجامد و من می‌گویم آمریکا و اسرائیل قصد نابودی سوریه را دارند.
بعید می‌دانم که آمریکا،‌اسرائیل، ترکیه، عربستان و قطر به اصلاحات در سوریه معتقد باشند.

سوال: نگاه شما به تحولات چیست؟ آیا این تحولات را بیداری اسلامی می‌دانید یا مدیریت آمریکایی؟
نصرالله: جنبش‌های مردمی در منطقه واقعی بود و سناریو‌ یا تئاتر که برخی ادعا می‌‌کنند، نیست. این جنبش اکنون تحقق یافت گرچه ده‌ها سال پیش انتظار آن می‌رفت. پیروزی انقلاب اسلامی الگویی برای منطقه بود و تحولات منطقه از آن آغاز شد که نیاز به وقت داشت. سپس جنبش مقاومت شکل گرفت، انتفاضه‌های فلسطین، جنگ 33 روزه و 22 روزه و شکست آمریکا در عراق بواسطه پایمردی ملت عراق پیش آمد که برای همه مردم افقی از آینده باز کرد. حکومت‌های سازش پذیر و ضعیف و سست که هیچ کاری نمی‌کردند زمینه را فراهم کردند تا ملت‌ها قیام کنند. عامل این تحولات را نباید به چند هفته پیش از انقلاب‌ها محدود کرد بلکه به ده‌ها سال قبل مربوط می‌شود.
معتقدم این جنبش‌ها واقعی است و زمانی که مقام معظم رهبری می‌گوید بیداری اسلامی، این درست است. مسئله اساسی این جنبش‌ها پس از پیروزی این است که آیا این جنبش‌های ملی می‌توانند میوه خود را بچینند یا آمریکا و مزدوران آن می‌آیند که نتایج آن را مصادره کنند.
این موضوع در لیبی، ‌تونس و مصر در جریان است اما در بحرین با سرکوب دچار مانع شده است.

معیارهای حزب الله برای حمایت از تحولات در کشورها

سوال: چرا در مورد بحرین و سوریه مواضع یکسانی ندارید؟
نصرالله: نظام در سوریه شیعی نیست نظام سوریه سکولار است. ما از ابتدای دگرگونی‌ها در تونس، لیبی، مصر، بحرین و سپس سوریه دو معیار داشتیم. اولی موضع‌گیری آن نظام با اسرائیل و دیگری آمادگی برای اصلاحات. اگر نظامی از در دوستی با اسرائیل درآمد و آماده اصلاحات نبود، ما خواهان سرنگونی آن هستیم، اما اگر از اصلاحات حمایت کند و دشمن اسرائیل باشد از سرنگونی آن حمایت نمی‌کنیم. ما از گفت‌وگو در این خصوص حمایت می‌کنیم.
در بحرین بیش از یک دیدگاه وجود دارد و برخی به سرنگونی و برخی به اصلاحات معتقدند. ما در بحرین دخالت نمی‌کنیم و به اراده ملت احترام می‌گذاریم، اما حکومت بحرین با اسرائیل رابطه داشته و به اصلاحات تن نمی‌دهد.
جنبش مردمی مسالمت‌آمیز است اما حکومت با کشتار به این اعتراضات پاسخ داد.

سوال: ماجرای حکم شما از امام خمینی (ره) چیست؟
نصرالله: در 22 سالگی با امام خمینی دیدار کردم و امام خمینی نیز به من حکمی را درباره امور حسبیه و سهمین امام داد که این چنین حکمی را به 7 یا 8 نفر از لبنانی‌ها داده بود و من یکی از آنها بودم.

سوال: در مورد شهادت فرزندانتان محمد هادی بگویید.
نصرالله: من انتظار شهادتش را داشتم چون وی در مقاومت فعال بود و حادثه شهادت محمد هادی برایم ناگهانی نبوده است. شهادت محمد هادی افتخاری برای من است. زمانی که فرزندم شهید شد گفتم که خدا رویت را سفید کند.
من 4 فرزند دارم که شامل 3 پسر و یک دختر است که یکی از فرزندانم کوچک و 11 ساله است اما دوتای دیگر در حزب‌الله فعالیت دارند.
من به هیچکدام از فرزندانم هیچ چیزی را اجبار نمی‌کنم و آنها به اختیار خود فعالیت در حزب‌الله لبنان را انتخاب کرده‌اند. همانطور که تعدادی از بردارانم که از یک پدر و مادر هستند در جنبش شیعی "امل" در حال فعالیت هستند.

سوال: در مورد شهادت عماد مغنیه توضیح دهید.
نصرالله: ما بر انتقام خون عماد تاکید می‌کنیم و پاسخ قاتلان وی همچنان در دستور کار قرار دارد و پاسخی در شأن عماد مغنیه به قاتلان می‌دهیم اگر چه این کار تا کنون زمان برده است و شاید زمان بیشتر نیز نیاز داشته باشد.

دوست دارم مانند طلبگان عادی درس بخوانم و تدریس کنم

سوال: دبیر کلی شما در حزب الله تا چه زمانی خواهد بود؟
نصرالله: دبیر کلی من در حزب‌الله دائمی نیست و ممکن است که شورای فرماندهی تصمیم بگیرد که مرا برکنار کرده و فرد دیگری را جایگزین کند.
ما در فرماندهی حزب‌الله به رهبری گروهی اعتقاد داریم. من رهبر حزب‌الله لبنان نیستم و در شورای فرماندهی به مشورت و بحث می‌پردازیم و تصمیم می‌گیریم و هر چه اکثریت تصمیم بگیرد حزب‌الله اجرا می‌کند.

سوال: اگر شما مسئولیت دبیر کلی این جنبش را نداشتید، مایل بودید به چه کاری بپردازید؟
نصرالله: در صورتیکه فردی پیدا شود و مسئولیت حزب‌الله را در دست بگیرد، دوست دارم همانند طلبه‌ها کار کنم و درس بخوانم و تدریس کنم و از مسجدی به مسجد دیگر و از روستایی به روستای دیگر بروم.
علاقه شخصی من خواندن کتاب است و آخرین کتابی که خوانده‌ام تفسیر قرآن یکی از علمای لبنان است.

سوال: درباره این کلمات اولین نظری که به ذهنتان می‌رسد را بگویید.
حزب‌الله: جنبشی ایمانی، مبارک و فداکار.
نصرالله: بنده فقیری که از خداوند حسن عاقبت را می‌خواهد.
ایران: ام القری و مرکز اسلام و آغازگر اصلاحات و تغییر در زمان معاصر.
اسرائیل: غده سرطانی.
آمریکا: شیطان بزرگ.
شهادت: آرزوی هر عارف و عاشق.
مقاومت: راه مجاهدان و عاشقان.
لبنان: کشوری زیبا که زیباترین چیز در آن روحیه شهادت است.
فلسطین: سرزمین مقدسات و قبله مجاهدان و شهداء که امیدواریم آزاد شود.
عملیات استشهادی: عملیاتی که اگر در راه درست و مشروع باشد همان شهادت در راه خداوند است.
عملیات انتحاری: عملیاتی که در راه نادرست بوده و قتل نفس به شمار می‌‌آید که عاقبت آن نیز جهنم است.
امام خمینی(ره): احیاگر دین و برانگیزنده احیاگری است که همه آرزوی او را دارند.
امام موسی صدر: بر من و زندگی کودکی من تاثیر زیادی داشت و معتقدم که دگرگونی زیادی که در لبنان به وجود آمد به وی مربوط می‌شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: او مثل خورشید است که دنیا را پر از نور می‌کند.
خاورمیانه: منطقه مشکلات.
دانشگاه: کارخانه مردان و رهبران آینده.
حوزه علمیه: ضمانت دنیا و دین.
شیعه: یتیمان آل محمد(ص).
سنی: برادران ما در اسلام.
مسیحی: برادران ما در انسانیت.
صهیونیسم: پروژه‌ای که برای تاسیس اسرائیل ایجاد شد و در برگیرنده غده سرطانی.
محمد هادی[پسر شهید سید حسن نصرالله]: شهیدی که در دنیا و آخرت به او افتخار می‌کنم.
بیروت: پایتخت و سرزمینی که مقاومت از آنجا آغاز شد.
عماد مغنیه: شریک روح من.
سید عباس موسوی: استاد و پدر من.
پرز: شیطانی از شیاطین.
سید حسن نصرالله در پایان این مصاحبه از رهبر و مقامات جمهوری اسلامی ایران به دلیل حمایت از جنبش‌های مقاومت تقدیر و تشکر کرد.
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3805
تاریخ عضویت: شنبه ۷ شهریور ۱۳۸۸, ۳:۲۶ ق.ظ
محل اقامت: جمهوری اسلامی ایران
سپاس‌های ارسالی: 4180 بار
سپاس‌های دریافتی: 22794 بار
تماس:

Re: نگرانی های سید حسن نصرالله در مصاحبه با مرتضی حیدری

پست توسط Sami 1993 »

[External Link Removed for Guests]

در قالب برنامه فراسوی شبکه 4 و اجرای مرتضی حیدری
[External Link Removed for Guests]
خبرگزاری فارس: گفت‌وگوی مرتضی حیدری با «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه روز پنجشنبه ـ هشتم تیر‌ماه ـ از شبکه چهار سیما پخش می‌شود.

تصویر

به گزارش خبرگزاری فارس، در این مصاحبه یک ساعته «بشار اسد» در مقابل مرتضی حیدری مجری برنامه به مسائلی همچون بحران سوریه و دخالت‌های بیگانگان، خطر رژیم صیونیستی، مقاومت و طرح کوفی عنان و در نهایت بیداری اسلامی پاسخ خواهد داد.

بشار اسد دومین شخصیت سیاسی منطقه است که در برنامه فراسو در مقابل دوربین شبکه چهار به بیان دیدگاه‌ها و عقاید خود درباره‌ راه‌های برون‌رفت از بحران سوریه به عنوان مهمترین مساله روز جهان می‌پردازد.

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان هفته‌ گذشته در این شبکه در یک برنامه تلویزیونی نکات بسیار مهمی درباره‌ لبنان و تحولات منطقه‌ بیان کرد.

برنامه «فراسو» یک برنامه گفت‌وگو محور است که قصد دارد برای نخستین بار گفت‌وگوهای مفصلی را با 52 شخصیت های مطرح جهان ترتیب دهد.این برنامه به دنبال گفت‌وگوی ساده اما صریح با شخصیت‌های نام آشنا، صاحب نظر و تأثیرگذار در عرصهی بینالمللی و بررسی دیدگاههای آنها در مورد مسایل جهان است. البته رویکرد این برنامه تنها سیاسی نبوده و به شخصیت‌های تأثیرگذار در حوزه­‌های دیگر نظیر علم و فناوری، ادبیات، هنر و سینما و حتی ورزش نیز خواهد پرداخت.

بشار اسد قرار است در گفت‌وگوی تلویزیونی پنج شنبه خود مطالب و ناگفته‌هایی که تا قبل از این گفته نشده به مخاطبان ارائه کند.

«فراسو» به تهیه‌کنندگی امیر فکری کاری از گروه فرهنگی و اجتماعی شبکه چهار سیما است و پنجشنبه ساعت 21 و 30 دقیقه از شبکه چهار سیما پخش می‌شود.
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3805
تاریخ عضویت: شنبه ۷ شهریور ۱۳۸۸, ۳:۲۶ ق.ظ
محل اقامت: جمهوری اسلامی ایران
سپاس‌های ارسالی: 4180 بار
سپاس‌های دریافتی: 22794 بار
تماس:

Re: نگرانی های سید حسن نصرالله در مصاحبه با مرتضی حیدری

پست توسط Sami 1993 »

[External Link Removed for Guests]

/بخش اول/
[External Link Removed for Guests]
خبرگزاری فارس: رئیس جمهور سوریه بر حمایت این کشور از مقاومت تاکید کرد و گفت:"بی‌تردید سوریه در حال حاضر بهای مواضع خود را می‌پردازد و نمی‌‌توانیم از حمایت مقاومت دست برداریم."

تصویر

به گزارش فارس، بشار اسد رئیس جمهور سوریه در برنامه فراسو که پنجشنبه شب در شبکه 4 سیما پخش شد به سؤالات مجری برنامه پاسخ داد که مشروح آن از نظر خوانندگان می‌گذرد.

-اوضاع سوریه از نظر شما چگونه است و تحلیل شما چیست؟

اسد: در رویدادهای سوریه عوامل متعددی وجود دارد، منطقه‌ای، بین‌المللی و داخلی عامل بین‌المللی با موضع دولتهای بین‌المللی روبروست آنها تاریخ استعماری دارند و هیچگا جوهره استعماری خود را دیگر ندارد و ظاهر آن را تغییر داده‌اند از جمله تحمیل دیدگاه‌های خود با این هدف که کشورهای منطقه نباید در جهت منافع ملی خود بلکه در جهت منافع آنها حرکت کنند. وقتی کشوری در جهت خلاف باورها، اصول و منافع آنها حرکت کند به آن نه می‌گویند همانطور که در برنامه هسته‌ای ایران شاهد بودیم.

کشورهای غربی با دستیابی ایران به دانش هسته‌ای مخالفند. آن‌ها بیش از بمب هسته‌ای ادعای خود از دانش هسته‌ای هراس دارند. عامل دیگر منطقه‌ای برخی کشورهای منطقه از موضع سوریه در قبال فلسطین، لبنان، عراق و مقاومت در تنگنا قرار گرفته‌اند که طی 10 سال گذشته مطرح بوده است و تلاش دارند که نقش سوریه را کمرنگ یا محو کنند. برخی کشورها نیز موضع خصمانه ندارند اما در برابر کشورهای خارجی تسلیم می‌شوند یا قادر نیستند تصمیمی بگیرند دیدگاه‌های خود را به طور مستقل حرکت کنند.

در مورد بحث داخلی مانند هر کشور دیگر چیزهای مثبت و منفی داریم. مشکلات و چالش‌هایی داریم اما نه تا آنجا که یک سوری خود را بکشد ما در موضوعاتی چون فساد، تحول سیاسی و اقتصادی ، توزیع عادلانه درآمد و ایجاد فرصت‌های یکسان مشکل داریم که در بسیاری کشورهای دیگر وجود دارد ولی برخی از این موضوعات سوء استفاده کردند تا برخی سوری‌های ناآگاه یا افراد بی‌ریشه را به انحراف کشانده و به مزدورانی تبدیل کنند که برای مشتی پول علیه ملت و کشور خود اقدام می‌کنند.

-مردم عادی سوریه را چه کسانی می‌کشند؟

اسد: آمیزه‌‌ای از متخلفان قانون در کشور داریم شمار آنها در ابتدا به 64 هزار نفر می‌رسید که در ادامه رو به کاهش نهاد. برخی تندروهای مذهبی هستند که تعدادشان زیاد نیست اما خطرناکند. القاعده جزو آنها هستند. تندروها بخشی اعظم فعالیتهای تروریستی را تشکیل می‌دهند.

-چند درصد ناشی از مسائل داخلی و چند درصد ناشی از حمایت‌های خارجی است؟

اسد: همواره در بحران‌ها به اوضاع داخلی تأکید می‌کند. دخالت خارجی بدون زمینه‌های داخلی ممکن نیست. شما نیز با این موضوع روبرو بوده‌اید اما موضوعی که جلوی این مسائل را می‌گیرد استحکام اوضاع داخلی است. پس از 15 ماه از آغاز رویدادهای سوریه دخالت خارجی از جمله تزریق پول و سلاح علنی و آشکار شده البته در این بین عوامل دیگری هم هست که ناآگاهی و کمرنگ شدن اخلاق و اصول است این عوامل به شخص اجازه می‌دهد تا به خاطر پول هر کاری انجام دهد. عوامل مختلف در رسیدن به این وضعیت نقش دارند عوامل داخلی و خارجی مهم و نقش آفرینند.

-اصلاحات در دوره کنونی اگر در گذشته صورت می‌گرفت اوضاع بهتر نبود؟

اسد: ما روند اصلاحات را به موازات شرایط سخت منطقه‌ای آغاز کردیم. ما زمانی اصلاحات را آغاز کردیم که انتفاضه فلسطین آغاز شد و همزمان فشارهای خارجی شروع شد تا از فلسطین حمایت نکنیم. در آن زمان می‌خواستند مسئله فلسطین را حذف کنند انفجارهای 11 سپتامبر رخ داد .جنگ‌های دروغین تحت عنوان مبارزه با تروریسم شروع شد و پس از آن اشغال افغانستان و عراق را شاهد بودیم. بعدا جنگ سال 2006 عربستان برای ضربه زدن به مقاومت و پس از آن در سال 2008 و 2009 جنگ غزه بود.

اصلاحات اولویت‌هایی دارد اولویت مردم معیشت بود که در آن زمان توسعه اقتصادی را دنبال کردیم. گام‌هایی برداشتیم که اهم آنها رسانه‌ها بودند.

قانون مدیریت محلی از 3 سال پیش برای توسعه سیاسی دنبال شد. اصلاح قوانین انتخابات نیز دنبال شد اما به شکل تدریجی چرا که یک روندی تدریجی برای پختگی جامعه و دولت میسر می‌شود.

اما برای تروریست‌ها و دولتهای حمایت کننده آنها اصلاحات اهمیتی ندارد پس اگر اصلاحات در آن زمان صورت می‌گرفت برای آنها فرقی نمی‌کرد چرا که دستور از خارج می‌گیرند. مسئله خودجوش نیست و به اصلاحات ارتباطی ندارد. نیروهایی که مدعی بودند مشکل اصلاحات است، از آن بهره نبردند.

-سوریه تاوان چه چیزی را می‌پردازد؟

اسد: معیار در سیاستهای این کشور بویژه در غرب به معیارهای دوگانه استوار است. برخی کشورها در تصمیم‌گیری آزاد نیستند تا از آنها بپرسیم چرا چنین موضعی می‌گیرید پس نمی‌توان این کشورها را معیار سنجش قرار داد. این کشورها در نزدیک شما هستند. این مواضع نمی‌تواند بسیاری را در منطقه ما و مناطقی دیگر فریب دهد.

- آیا در هیچ جای جهان و منطقه اتفاقاتی نظیر سوریه نمی‌افتد؟ دلیل تمرکز آنها چیست؟

اسد: موقعیت ژئوسیاسی سوریه مهم است. از مقاومت، پایبندی به حقوق عربی یا اسلامی و حمایت از نقش‌ ملتها و نقشی که مقاومت در حمایت از آن دارد. این موضوع بین‌ ایران و سوریه شباهت دارد. بی‌تردید سوریه در حال حاضر بهای مواضع خود را می‌پردازد و این اولین بار نیست. از سال 2005 حملاتی که آغاز شد در همین چارچوب بود اما شکست خوردند لذا به روش دیگری متوسل شدند.


- علیرغم همه این فشارها همچنان حاضرید از مواضع مقاومت حمایت می‌کنید؟

اسد: مادام که ملتها از مواضع خود و حمایت از مقاومت دست نکشید‌ه‌اند مقاومت ادامه خواهد یافت. نمی‌‌توانیم از حمایت مقاومت دست برداریم مگر اینکه ملتها از آن دست کشیده و در نتیجه از حقوق خود چشم‌پوشی کنند. این موضوع از بدیهیات است ما سیاستهایمان را به حمایت از مردم بنیان نهادیم نه بر اساس جهت‌گیری غرب. جهت‌گیری ما ملی و مردمی است که در موضوع فلسطین استوار هستند.



- از کشتار مردم در سوریه چه کسی نفع می‌برد؟ آیا دولت سوری برد؟

اسد: آنها می‌خواهند نشان دهند که ارتش وارداتی و مزدور جنایتکار است. این یک دولت نیست بلکه باندهایی هستند که بوسیله میلیشیا[شبه نظامیان] هدایت می‌شود و نه ارتش و وقتی می‌گویید ارتش باید بدانید که ارتش فرزندان این ملت هستند.

اگر به ارتش دستور دهید برادران خود را بکشد این کار را نمی‌کند. اینکه چه کسانی دست به این کار می‌زدند همین نیروهای موجود است که بخشی از آنها مزدور شدند. در زمان معین به آنها پول می‌دهند و می‌خواهند دست به کشتار بزنند تا از قطعنامه یا منازعه‌ای خاص به منظور تغییر موازنه درون شورای امنیت حمایت کنند. مقاومت لبنان نیز با این مسئله روبرو شد. در شامگاه صدور قطعنامه‌ای خاص علیه مقاومت عملیات ترور با جنایت مشخصی صورت می‌گرفت در حال حاضر همین موضوع در مورد سوریه رخ می‌دهد با کمی دقت درمی‌یابید وقایع در سوریه با هم ارتباط مستقیم دارند. کشتار حوله درست زمان ورود عنان به سوریه بود.

-دولت برای جلوگیری از تکرار چنین فجایع چه تدابیری اندیشید؟

اسد: مسئولیت طبیعی ما به عنوان دولت این است که از همه شهروندان حفاظت کنیم البته بدان معنا نیست که نیروهای امنیتی یا پلیس در تمام گوشه و کنار کشور حضور پیدا کنند اما وظیفه داریم هر تروریست را نابود کنیم کشتن یک تروریست جان ده‌ها و صدها هزاران نفر را نجات می‌دهد. زیرا تروریست از جایی به جای دیگر نقل مکان می‌کند و در اماکن مختلف به مردم حمله می‌کند. از ماهها پیش وقتی تروریسم به اوج خود رسید البته پس از کشتار حوله تصمیم گرفتیم در نابودی تروریست‌ها شدت عمل به خرج دهیم که طبق قانون اساسی این وظیفه ماست.

- برخی دنبال تکرار مدل لیبی و یمن در سوریه هستند آیا در سویه این امکان هست؟

اسد: برای موفقیت یک الگو باید کل ملت، تاریخ و آداب و رسوم آن را نسخه‌برداری کنیم که محال است. هیچ الگویی برای مهار بحران در جایی قابل انطباق نیست. آنچه در لیبی انجام شد الگویی برای راه‌حل نیست بلکه ایجاد را از وضعیتی به وضعیت بسیار بدتر دچار کرد. همه می‌بینیم ملت لیبی چه بهایی را می‌پردازد. سوریه هیچ الگوی غیر ملی را نمی‌پذیرد چه از سوی کشورهای بزرگ چه از سوی کشورهای دوست مطرح شود هیچکس به اندازه سوری‌ها نمی‌داند مشکل سوریه را چطور حل کند.



ادامه دارد ...
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3805
تاریخ عضویت: شنبه ۷ شهریور ۱۳۸۸, ۳:۲۶ ق.ظ
محل اقامت: جمهوری اسلامی ایران
سپاس‌های ارسالی: 4180 بار
سپاس‌های دریافتی: 22794 بار
تماس:

Re: نگرانی های سید حسن نصرالله در مصاحبه با مرتضی حیدری

پست توسط Sami 1993 »

[External Link Removed for Guests]

/بخش دوم/
[External Link Removed for Guests]
خبرگزاری فارس: رئیس جمهور سوریه طرح‌های اتحادیه عرب را برخلاف مصلحت اعراب دانست و گفت: اتحادیه عرب مجری طرح‌های خارجی در جهان عرب است و نقشی برخلاف مصالح اعراب بازی می‌کند.

تصویر

به گزارش فارس، بشار اسد رئیس جمهور سوریه در برنامه فراسو که پنجشنبه شب در شبکه 4 سیما پخش شد به سؤالات مجری برنامه درباره موضوعات مختلف داخلی این کشور پاسخ داد که مشروح آن از نظر خوانندگان می‌گذرد.

-تحت فشارهای فراوان ریزش مقامات و فرماندهان ارتش در سوریه را ندیده‌ایم چرا؟

اسد: آنها می‌گویند این اتفاقات از ماهها پیش افتاده اما گزافه می‌گویند. اگر انشعاباتی بود شاهد کشمکش‌ها بودید. در موادی افرادی سست عنصر وجود دارند که در هر کشوری وجود دارد.

پیشنهادات اغواکننده‌ای از سوی آنها ارائه شده است آنچه مانع می‌شود که این افراد به اغواها پاسخ مثبت دهند اولا خصلت میهن پرستی و ثانیا خصلت اخلاقی است. آنچه موجب اطمینان می‌شود که خصلت میهن پرستی ادامه پیدا کند خصلت اخلاقی و عدم چشم‌پوشی مردم از اخلاق است.

وقتی برخی افراد به مزدور تبدیل می‌شوند کار وطن تمام می‌شود لذا می‌بینید که از سوی کشورهای بزرگی جهان و منطقه تحت فشار قرار گرفته‌ایم. با این همه در درجه اول با خصلت میهن‌دوستی به مقابله علیه آن برخاستیم مانع اصلی همین است.

- نقش مردم سوریه در ثبات در کشور چقدر است؟

اسد: همه نقش‌ها از آن ملت است وقتی درباره ارتش و دولت حرف می‌زنیم نمی‌توانیم از ملت جدایشان کنیم. اگر مردم یا اکثریت آنها موضع‌ دیگری داشتند ، ارتش یا دولت نمی‌توانستند موضع مغایر اتخاذ کنند. ارتش نمی‌تواند روبروی مردم بایستد یا از آنها جدا شود این موضوع در راهپیمایی‌های میلیونی ثابت شده است.

همین پایداری مردم باعث شد کل کشور حتی بیش از دولت یا نهادهای آن پایدار بماند.

- چرا دولت سوریه درباره توطئه‌های بین‌المللی افشاگری نمی‌کند؟

اسد: در اکثر موارد حمایت‌ها به گونه‌ای ناآشکار صورت می‌گرفت. از افراد مقیم در کشورهای دیگر می‌آیند و نه مستقیم از سوی خود دولتها بنابراین شما دلیل مادی در اختیار ندارید تا بگویید این مدرک دلالت بر دخالت فلان کشور دارد اما ارتباط مستقیم بین مواضع آن کشورها و اتفاقات سوریه کاملا روشن است. به ویژه اینکه برخی کشورها رسما اعلام کرده‌اند که از افراد مسلح حمایت می‌کنیم و نیازی نیست ما بگوییم چه کشورهایی از تروریست‌ها حمایت می‌کنند.

- چرا برخی کشورهای عربی و اتحادیه عرب در مورد سوریه اینقدر فعال هستند اما در بحرین سکوت کرده‌آند؟

اسد: من بیش از یک دهه در همه کنفرانس‌های سران کشورهای عربی حضور داشتم. اتحادیه عرب اجازه نداشت در قبال مسائل کشورهای عربی نقش مثبت بازی کند. کلیه طرح‌‌هایی که دنبال می‌شد برخلاف مصلحت اعراب بود. کنفرانس‌های سران عرب از نظر ما اغلب صحنه کشمکش بود.

این اتحادیه از سوی برخی کشورهای شناخته شده که همواره مجری نقشه‌های خارجی در جهان عرب بودند اجازه نداشت نقشی را ایفا کند اکنون آنها همان کشورهای بین‌المللی اجازه دادند که این اتحادیه نقشی برخلاف مصالح اعراب بازی کند. همانگونه که در لیبی اتفاق افتاد. اتحادیه عرب پوشش بمباران لیبی را صادر کرد. سوریه تنها کشوری بود که با آن مخالفت کرد لذا ما باید بهای این موضع را می‌پرداختیم از این رو بلافاصله پس از آن تصمیم از طریق اتحادیه حمله به سوریه را در دستور کار قرار دادند. واقعیت اتحادیه عرب در گذشته و حال چنین بوده است.

- دلیل تشدید بحران‌ها هنگام حضور ناظران غربی چیست؟

اسد: برخی کشورهای غربی به ناچار با حضور ناظران موافقت کردند. پیش از آن تجربه ناظران عرب را داشتیم. آنها فرض می‌کردند که ناظران می‌آیند تا همان واقعیتی را ببینند که برخی مسئولان غربی رویای آن را در سر داشتند یعنی دولت مردم را می‌کشد و در نتیجه خیلی ساده از آنها خواسته می‌شد که همین را بگویند لذا همزمان با ورود ناظران به این موضوع دامن می‌زدند.

می‌خواستند دولت سوریه را تحریک کنند تا واکنش نشان دهد و ناظر این واکنش را دیده و منتقل کند. مسئله بی‌طرفی بعدا مشخص می‌شود. اولین گزارش که ارائه شد خوب بود. ما از ناظران بیش از اینها انتظار داشتیم. به طور واضح آنچه را در مورد عملیات تروریستی به چشم خود دیدند گزارش دهند. بیش از 5 هزار نقض آتش‌بس وجود دارد. وقتی کمیته ناظران به این نقض اشاره نمی‌کند یعنی بی‌طرف نمی‌خواهیم الان قضاوت کنیم اما وقتی کمیته در پایان کار خود این مسائل را به طور روشن اعلام کند و در مورد 5 هزار نقض آتش‌بس توسط گروه‌های تروریستی سخن بگوید آنگاه می‌توانیم بگوییم بی‌طرف است. ما روزانه با آنها در گفتگو هستیم و همکاری خوبی بین ناظران دولت وجود داشته است. این یک شاخص مثبت است که موجب خوشبینی ماست اما قضاوت نهایی در پایان کار کمیته در 3 ماه مأموریت خواهد بود.

- آیا همچنان به طرح عنان اعتماد دارید؟

اسد:بله طرح خوبی بود و ما از سر باورمندی با آن برخورد کردیم مخصوصا بند مربوط به توقف خشونتها که البته از نظر ما به معنای توقف عملیات مجرمانه گروه‌های تروریستی است و توقف کشورهای حامی آنها از ارسال پول سلاح و طرح عنان همچنان برای حال و آینده کارآیی دارد.


- برخی ادعا می‌کنند که شما طرح عنان آن را قبول ندارید.

اسد: یک ادعای بی‌مورد است. کشورهایی که داعیه حمایت از طرح عنان را دارند از این عنوان به طور جعلی و نادرست استفاده می‌کنند. آنها به سود خود می‌دانند که طرح عنان شکست بخورد تا سوریه را متهم کنند که طرح را به شکست کشانده و اینکه سوریه ادامه خشونت‌ها را به مصلحت خود می‌داند. این منطقی نیست ما نخستین دولتی هستیم که توقف خشونتها به مصلحت اوست.

- چرا پیش از اجرای هر طرح صلحی در مورد سوریه یا همزمان با اجرای آن بسیاری اعلام می‌کنند که به شکست کشیده شده است؟

اسد: به مصلحت آنهاست که طرح شکست بخورد و سوریه را متهم کنند و این سخن را به شورای امنیت ببرند تا قطعنامه‌هایی علیه سوریه صادر کنند. البته برخی به قطعنامه شورای امنیت بسنده نمی‌کنند و برخی حمله نظامی به سبک لیبی می‌خواهند اما تلاش آنها تا به حال ناکام مانده است. آنها می‌خواهند با شکست طرح عنان خشونت‌ها ادامه پیدا کند.

- آیا طرح مشخص حمله نظامی به سوریه وجود دارد؟


اسد: هیچگونه اطلاعاتی در مورد طرح نداریم. برخی کشورها تلاش دارند موضوع را به سوی حمله نظامی بکشانند. اما سوریه مانند نقطه طلاقی گسل‌های زلزله است که اگر دستخوش بازی‌هایی شود زلزله به سمت‌های مختلف و دوردست‌ها کشیده می‌شود. این موضوع بسیار فراتر از محاسبات برخی‌هاست لذا فکر نمی‌کنم با داشتن کمی عقل به سوی عمل نظامی بروند.

- در مورد ابعاد زلزله توضیح دادید؟

اسد: اگر عراق را در نظر بگیریم آنچه در عراق رخ داد نیز زلزله است. ما همچنان بهای بی‌ثباتی در عراق را می‌پردازیم لذا سوریه و ایران بیش از سایر کشورها نسبت به حمایت از عراق و ثبات آن اهتمام داشتند زیرا بی‌ثباتی در عراق زیان‌آور خواهد بود.

نابسامانی اوضاع عراق به ایران و سوریه و کشورهای همسایه سرایت می‌کند. همین امر در مورد سوریه صدق دارد. ما در مدیترانه، خلیج فارس و دریای سیاه بافت اجتماعی مشابه یکدیگر داریم. کشوهایی که برای حمله به منطقه نقشه می‌کشند برای تجزیه آن نقشه دارند. اگر یکی از این کشورها تجزیه شود پیامد دومینو خواهد داشت که به هر سمت می‌رود و نمی‌توان آن را به شرق، غرب یا شمال و جنوب محدود کرد.

- مواضع متناقض غرب در قبال سوریه چطور قابل جمع است؟

اسد: غربی‌ها از یکسو از طرح صلح عنان حمایت می‌کنند و از سوی دیگر طرح براندازی را دنبال می‌کنند. این همان معیارهای دوگانه و نفاق سیاسی است. غربی‌ها از حقوق بشر سخن می‌گویند به اسرائیل سلاح می‌دهند تا فلسطینی‌ها را بکشد. این نفاق غرب تغییر نیافته و نخواهد یافت.

- آیا القاعده در سوریه وجود دارد و فعال است؟

اسد: بله شماری از آنها بازداشت شده‌اند و به عملیات جنایتکارانه خود اعتراف کرده‌اند.

- چطور آمریکایی‌ها و غرب در افغانستان مدعی‌اند که با آنها مبارزه می‌کنند و در سوریه از آن حمایت می‌کنند؟

اسد: آمریکایی‌ها بر حسب منافع موقت خود طبق دیدگاه‌ خود سیاست موقت را دنبال می‌کنند.

چه کسی القاعده را ساخت. افغانستان و پاکستان یا آمریکا با پول کشورهای عربی. این امر شناخته شده است آنها از القاعده حمایت می‌کردند و در دهه 80 ریگان رئیس جمهور پیشین آمریکا آنها را رزمندگان آزادی می‌نامیدند که پس از چند دهه به تروریست‌ها تغییر نام دادند. اکنون برخی از آنها بازگشته‌اند تا با القاعده تعامل کنند و حالا می‌گویند تندروهای خوب داریم و تندروهای بد. آنها نقش تقسیم می‌کنند و طبق وضعیتی که در آمریکا در آن به سر می‌برد نامگذاری‌‌ها را تغییر می‌دهند. اگر القاعده به کشوری حمله کند که آمریکا از آن خوششان نمی‌آید آنها خوبند اما چنانچه به منافع آمریکا و همپیمانان آن حمله کند آنها بدند این منطق آمریکایی است


- نیروهای خارجی و برخی کشور حکام منطقه بدنبال خاورمیانه با نظم جدید مقابل نظم مورد نظر مقاومت هستند . آیا سوریه بهای این طرح را می‌پردازد؟

اسد: کشمکش میان 2 طرح در جریان است که قدمت آن به قدمت استعمار است. این طرح استعماری خاورمیانه جدید نامیده شد ما از سالها پیش گفتیم که با نام خاورمیانه جدید مخالفتی نداریم محتوای خاورمیانه جدید اما خاورمیانه در برابر هر طرحی که از خارج می‌آید مقاوم است. در مقابل دیکته کردن‌ها، در مقابل اشغالگری‌ها و سلطه‌گری‌ها مقاومت می‌کند این تحلیل خاورمیانه جدید است که البته جزئیات فراوانی دارد.معتقدم کشمکش ادامه خواهد یافت اما اجازه نمی‌دهیم طرح دیگری در این منطقه جامه عمل بپوشد مگر اینکه بیانگر منافع ما باشد.

- با این همه هزینه حاضرید در چارچوب مقاومت بمانید؟



اسد: بله، این موضوع به تمایل ملتها بستگی دارد. وقتی ملتی بر اساس منافع و اصول تصمیم می‌گیرند که از مقاومت حمایت کنند باید از آن حمایت کرد. ما در آینده بویژه در سیاست خارجی هیچ تصمیمی اتخاذ نمی‌کنیم که با منطق مردم یا رسوم و رویکرد عموم ملت در تناقض باشد.

- حمایت تسلیحاتی عربستان و قطر برای چیست؟

اسد: آنها برای حمایت از تروریستها ابراز تمایل کرده‌اند. آنها بر ضد شهروندان سوری عمل می‌کنند نمی‌دانم کدام کشور بر اساس باورهای خود عمل می‌کند و کدام کشور بر مبنای باورهای خارجی نقش بازی می‌کند اما می‌دانیم برخی مسئولان آن کشورها با مواضع سوریه طی سالهای گذشته مشکل داشته‌اند و تلاش کردند در هر ملاقات با ما مواضع اصولی سوریه را تغییر دهند و ما رد می‌کردیم این امر برای مسئولان خوشایند نبود و برخی از آنها را در تنگنا قرار می‌داد.
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”