اسناد ويكيليكس براي بهرهبرداي آمريكا و اسرائيل منتشر شد
خبرگزاري فارس: نويسنده و محقق آمريكايي طي گزارشي با ارايه شواهدي تاكيد ميكند كه افشاگريهاي ويكيليكس در واقع با هدايت دولت آمريكا و براي بهرهبرداريهاي سياسي ايالات متحده و اسرائيل انجام شده است.

به گزارش فارس، افشاي اسناد طبقهبندي شده ارتش آمريكا توسط پايگاه اينترنتي "ويكيليكس " انعكاس گستردهاي در رسانههاي جهان داشت و ديدگاههاي مختلفي نيز در رابطه با آن مطرح شد.
در همين رابطه "ويليام انگدال " محقق و نويسنده كتاب "والاستريت و مرگ قرن آمريكايي " با ارايه شواهدي، انتشار اسناد محرمانه ارتش آمريكا در رابطه با عراق و افغانستان را نوعي مانور براي انحراف افكار عمومي ميداند.
وي در گزارشي كه پايگاه خبري – تحليلي "ولترنت " آن را منتشر كرده است، مينويسد: از زماني كه يك نوار ويديويي ارتش آمريكا بطور تاسفبرانگيزي منتشر شد و نشان داد كه يك تيم هوايي آمريكايي به خبرنگاران غيرمسلح در عراق تيراندازي ميكنند، پايگاه اينترنتي ويكيليكس توجهات جهانيان را به خود جلب كرد و با كسب اعتبار به عنوان پايگاهي كه اسناد حساس را از منابع درون دولت كسب كرده و در معرض عموم ميگذارد، مطرح شد.
اين گزارش ميافزايد: آخرين "كودتاي " آنها شامل ادعاي افشاي هزاران صفحه از اسناد ظاهرا حساسي بود كه از طريق خبرچينهاي ايالات متحده در درون طالبان افغانستان و ارتباطات آنها با افراد ارشد مرتبط با اطلاعات ارتش پاكستان جمعآوري شده بود.
اين مدارك كه به نظر ميرسد فاصله زيادي با يك افشاگري صادقانه داشته باشند، در حقيقت اطلاعات اشتباه حسابشدهاي هستند كه براي بهرهبرداي آمريكا و شايد سازمانهاي اطلاعاتي اسرائيل و هند آماده شدند. اين اسناد همچنين پوششي بر نقش آمريكا و غرب در قاچاق مواد مخدر از افغانستان هستند.
انگدال ادامه ميدهد: از زماني كه اسناد افغانستان منتشر شد، دولت اوباما نيز با بيان اين مطلب كه افشاي دوباره اسنادي از اين دست، تهديد براي امنيت ملي آمريكا است، به اين اسناد اعتبار و ارزش بخشيدند.
اين در حالي است كه جزئيات اسناد منتشر شده، مسئله چندان حساسي را فاش نميكند.
اين گزارش حاكيست، يكي از شخصيتهايي كه در اين اسناد آشكارا از وي نام برده شده است، "حميد گل " ژنرال بازنشسته و رئيس سابق سازمان اطلاعات نظامي پاكستان (ISI) است. مردي كه طي در دهه 1980 جنگ چريكي مجاهدين افغانستان عليه رژيم شوروي سابق را كه از سوي سازمان سيا حمايت مالي ميشد، هماهنگ ميكرد.
اين در حالي است كه در آخرين اسناد فاش شده از سوي ويكيليكس، گل متهم به ديدارهاي منظم با سران القاعده و طالبان و انجام حملات هماهنگ عليه نيروهاي ناتو حاضر در افغانستان شده است.
اين اسناد همچنين ادعا ميكنند كه اسامه بنلادن، كسي كه بينظير بوتو در بيبيسي اعلام كرد كه وي سه سال پيش كشته شد، همچنان زنده است.
انگدال تصريح ميكند: افشاي چنين اسنادي، به همين سادگي افسانه بنلادن را براي "جنگ دولت اوباما عليه تروريسم " زنده نگه داشت. آن هم در مقطعي كه بيشتر آمريكاييها دليل اصلي حمله دولت بوش به افغانستان را كه در حقيقت تعقيب و دستگيري بنلادن به دليل انجام حملات 11 سپتامبر بود، فراموش كرده بودند.
بر اساس اين گزارش، نام بردن از گل به عنوان يك رابط كليدي طالبان افغانستان، بخشي از الگوي بزرگتري از تلاشهاي اخير آمريكا و انگليس به منظور تخريب دولت كنوني پاكستان و معرفي آن به عنوان بخش كليدي مشكلات افغانستان را شكل ميدهد.
از سوي ديگر، چنين اقدام و تخريبي، بطور گستردهاي موضع اخير متحد نظامي آمريكا يعني هند را بهبود ميبخشد.
به علاوه آنكه پاكستان تنها كشور اسلامي است كه به سلاح اتمي دست يافته است. و ارتش رژيمصهيونيستي و سازمان جاسوسي اين رژيم، موساد، علاقه زيادي دارند تا اين حقيقت را تغيير دهند.
به همين خاطر، يك جنگ تبليغاتي دروغين عليه گل به عنوان سياستمداري رك و افشاگر توسط ويكيليكس ميتواند بخشي از تلاشهاي ژئوپليتيكي بيان شده، باشد.
روزنامه "فايننشيالتايمز " چاپ لندن نيز در اين باره نوشته است كه نام گل در حدود 10 پرونده از 180 پرونده طبقهبندي شده ايالات متحده آمريكا كه ادعا ميكنند سرويس اطلاعاتي پاكستان از شبهنظاميان افغاني كه عليه نيروهاي ناتو ميجنگند حمايت ميكند، آمده است.
گل در گفتگو با فايننشيال تايمز گفته است كه آمريكا در جنگ افغانستان شكست خورده است و افشاي چنين اسنادي به دولت اوباما كمك ميكند تا تقصير را به گردن پاكستان بياندازد.
گل در اين گفتگو اظهار داشت: آمريكاييها نميتوانند تصور كنند كه افغانها ميتوانند جنگ را به نفع خود به پايان برسانند. به هر حال اين براي آمريكا بسيار شرمآور است كه يك ژنرال 74 ساله كه در دوران بازنشستگي خود به سر ميبرد و زماني در جهتدهي مجاهدين افغانستان نقش داشته، موجب شكست ايالات متحده شود.
اين گزارش با بيان آنكه اسناد ويكيليكس در مورد افغانستان روي گل 74 ساله متمركز شدهاند مينويسد: گل به صراحت در مورد نقش ارتش آمريكا در قاچاق هروئين از افغانستان از طريق پايگاه فوق امنيتي ماناس قرقيزستان سخن گفته است.
گل همچنين در 26 سپتامبر سال 2001 يعني تنها دو هفته پس از حملات 11 سپتامبر طي مصاحبه با نشريه "يونايتدپرس اينترنشنال " در پاسخ به سوالي در مورد عامل حمله 11 سپتامبر گفت: موساد و همدستان آن عامل اين حملات بودند. ايالات متحده 40 ميليارد دلار در سال براي آژانسهاي اطلاعاتي خود هزينه ميكند. يعني طي 10 سال، 400 ميليارد دلار هزينه ميشود. اين در حالي است كه دولت بوش ميگويد حملات 11 سپتامبر بطور غافلگيرانهاي انجام شدهاند.
گل افزود: من اين ادعا را باور نميكنم؛ در عرض 10 دقيقه پس از آنكه دومين برج مركز تجارت جهاني مورد اصابت قرار گرفت، سيانان گفت كه اسامه بنلادن اين حملات را انجام داده است. بنابراين حملات 11 سپتامبر بخشي از يك برنامه پخش اطلاعات اشتباه بود.
گزارش ولترنت ادامه ميدهد: واضح است كه گل چندان در واشنگتن محبوب نيست. وي ادعا كرده كه درخواستهاي مكررش براي صدور ويزا به منظور سفر به آمريكا و انگليس رد شده است.
گزارش انگدال با اشاره به هويت مشكوك بنيانگذار ويكيليكس مينويسد: "جولين اسنج " كه خود را "سردبير " ويكيليكس ميخواند، يك جوان 29 ساله اسرارآميز استراليايي است كه چندان شناخته نشده است. اما وي به ناگهان تبديل به يك شخصيت عمومي شد كه به افشاگري در مورد كاخ سفيد ميپردازد.
اسنج در پي افشاگريهاي اخيرش به روزنامه "اشپيگل " گفت كه اسناد منتشر شده، نه تنها ميتواند ديدگاه ما در مورد جنگ افغانستان را تغيير دهد بلكه ميتواند چشمانداز تمام جنگهاي مدرن را نيز با تغيير روبرو كند.
اين گزارش ميافزايد: ويكيليكس در سال 2006 توسط اسنج بنيان شد. شخصي كه محل زندگي مشخصي ندارد و به ادعاي خودش طي روزهاي اخير در فرودگاهها زندگي ميكند.
انگدال با يادآوري مواضع اسنج در رابطه با حملات 11 سپتامبر 2001 مينويسد: وي 19 جولاي در مصاحبه با "بلفاست تلگراف " گفت: هر زمان افراد با قدرتي در خفا به سر ميبرند، در حال اجراي يك توطئه هستند. بنابراين توطئه در همه جا هست. همچنين تئوريهاي ديوانهوار توطئه نيز وجود دارند.
اسنج افزود: اين مهم است كه در مورد 11 سپتامبر اين دو مقوله را با هم اشتباه نگيريم. من بطور مداوم از اينكه مردم تحت تاثير تئوريهاي دروغين در مورد 11 سپتامبر قرار ميگيرند، آزرده ميشوم.
اين گزارش تصريح ميكند: چنين اظهاراتي از كسي كه به مبارزه با تشكيلات رسمي شهرت دارد، بسيار قابل توجه است.
بر اساس اين گزارش، همانطور كه هزاران فيزيكدان، مهندس، افراد با سابقه نظامي و خلبانان هواپيما شهادت دادند، فكر اينكه 19 عرب تازه آموزش ديده بتوانند مسير چهار هواپيماي تجاري آمريكا را تغيير داده و حمله تقريبا غيرممكني را عليه برجهاي دوقلو و پنتاگون انجام دهند، فراتر از باور است. آن هم وقتي كه حمله 93 دقيقه به طول ميانجامد و طي اين مدت نيروي هوايي ايالات متحده هيچ اقدامي انجام نميدهد.
اما نكته قابل توجه براي اسنج كه هرگونه توطئه در مورد 11 سپتامبر را رد ميكند، اظهارات "باب گراهام " سناتور سابق آمريكايي است كه در مصاحبه با بيبيسي بيان كرد. وي كه زماني در كميته اطلاعات سناي آمريكا حضور داشت، تحقيق و تفحص مشتركي را در مورد 11 سپتامبر انجام داد.
گراهام در اين باره به بيبيسي گفت: فقط ميتوانم بگويم كه اسرار بسيار زيادي در مورد 11 سپتامبر وجود دارد و اطلاعات آن نيز در اختيار عموم مردم قرار نگرفته است زيرا پاسخهاي بسيار ارزشمند و حساسي براي اين حادثه وجود دارد كه حفظ اين اسرار موجب شده تا اطمينان مردم به دولتشان دچار آسيب شود.
مجري شبكه بيبيسي در اينباره اظهار داشت: سناتور گراهام متوجه شد كه پنهانكاريها به قلب دولت نيز رسيده است.
گراهام در اين باره ميگويد: من با كاخ سفيد تماس گرفتم و با خانم رايس صحبت كردم و گفتم كه به ما گفته شده است كه بايد در اين تحقيق همكاري كنيم. رايس نيز گفت كه اين مورد را بررسي ميكند اما هيچ اتفاقي نيافتاد.
اين گزارش مينويسد: مشخص است كه دولت بوش توانست از حملات 11 سپتامبر براي شروع جنگ موسوم به جنگ عليه تروريسم در افغانستان و سپس عراق استفاده كند. و اين همان نكتهاي است كه اسنج به راحتي آن را حذف كرد.
ژنرال گل در اين باره ادعا ميكند كه سازمان جاسوسي آمريكا ويكيليكس را هدايت كرده تا در مسئله افغانستان، از گل به عنوان قرباني استفاده كند و تقصيرها را به گردن وي بياندازد.
در همين حال، ديويد كامرون نخستوزير محافظهكار انگليس نيز طي سفرش به هند، در مورد ادعاي نقش داشتن پاكستان در حمايت از طالبان افغانستان صحبت كرد و به راحتي موجب شد تا داستان ويكيليكس اعتبار بيشتري پيدا كند.
اين در حالي است كه داستان حقيقي ويكيليكس هنوز گفته نشده است.
انتهاي پيام/
با این تفاسیر باید به همه خبرهای آمریکایی مشکوک بود
مثلا حرف از حمله به ایران است ،عده ای میگن بله و عده ای میگن نه . پس ما باید آن را یک بلوف سیاسی بدانیم یا جنگ را قطعی بشماریم .
من که هردوشان هستم (هم بلوف سیاسی و هم قطعیت بودن جنگ)
شما چطور؟









