فوری:طرح تحريم نفتي از تير 91 اجرايي مي شود!!!!!

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار و حوادث روز به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1780
تاریخ عضویت: شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۶, ۳:۵۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1264 بار
سپاس‌های دریافتی: 10136 بار

فوری:طرح تحريم نفتي از تير 91 اجرايي مي شود!!!!!

پست توسط typhoon »

گفته می شود که تحریم‌ها اخیر شامل توافق های موجود اعضای این اتحادیه با ایران نخواهد بود.یونان، ایتالیا، و اسپانیا بیشترین نفت را از ایران وارد می کنند و این کشورها هنوز نتوانسته اند جایگزینی را برای خرید نفت ایران پیدا کنند.
به گزارش[External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests] به نقل از خبرگزاري فرانسه؛ لحظاتي پيش در خبري فوري به نقل از ديپلمات هاي اتحاديه اروپا اعلام شد: کشورهاي اروپايي واردات نفت از ايران را تحريم کردند
ما در همین حین عنوان کردند که این تحریم‌ها تا پایان توافق های فعلی بطور عملی اجرایی نخواهد شد.

بر اساس اين گزارش، يک منبع ديپلماتيک غربي اعلام کرد کشورهاي اتحاديه اروپا صبح روز دوشنبه درباره تحريم تدريجي نفت ايران و همچنين تحريم بانک مرکزي اين کشور با هدف جلوگيري از تامين مالي برنامه هسته‌اي ايران ، به توافق رسيدند. طرح تحريم نفتي ايران از تاريخ تير 91 اجرايي خواهد شد.


اين منبع که نامش فاش نشده است گفت: در نشست نمايندگان کشورهاي عضو اتحاديه اروپا در باره اصل تحريم نفتي ايران توافق سياسي حاصل شد. اين توافق بايد در نشست امروز وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا رسميت يابد.

تحریم های مورد نظر اتحادیه اروپا شامل قطع واردات نفت خام از ایران و همچنین توقف مبادلات با بخش های پتروشیمی است.
با تصویب تحریم های جدید، ارتباط تجاری شرکت ها و شهروندان عضو اتحادیه اروپا با ایران به دلیل تحریم مبادلات با بانک مرکزی این کشور دشوارتر می شود.
اتحادیه اروپا از جمله واردکنندگان عمده نفت خام ایران است و نفت صادراتی ایران بخش قابل توجهی از واردات نفتی ایتالیا و یونان را تشکیل می دهد و گفته می شود اين اقدام بيشتر به اين دو كشور آسيب مي رساند.
امروز جزئيات طرح تشريح مي شود و احتمالا يک دوره زماني سه تا هشت ماهه براي اجراي تحريم ها در نظر گرفته مي شود تا ملاحظات همه اعضاء در نظر گرفته شود.
برخي ديپلمات ها همچنين اعلام کردند: ترس از عواقب ناگوار اقتصادي دليل تعويق 6 ماهه تحريم ايران است.
گفته می شود که تحریم‌ها اخیر شامل توافق های موجود اعضای این اتحادیه با ایران نخواهد بود.
یونان، ایتالیا، و اسپانیا بیشترین نفت را از ایران وارد می کنند و این کشورها هنوز نتوانسته اند جایگزینی را برای خرید نفت ایران پیدا کنند.

[External Link Removed for Guests]
Old soldiers never die.They just fade away
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 1930
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۸۹, ۹:۰۱ ب.ظ
محل اقامت: IRAN
سپاس‌های ارسالی: 2144 بار
سپاس‌های دریافتی: 7632 بار
تماس:

Re: فوری:طرح تحريم نفتي از تير 91 اجرايي مي شود!!!!!

پست توسط HORLIKAN »

زمستونه وگرنه زود تر از اينها تحريم كرده بودن
بزرگ ترين گناه ترس است .

امام علي (عليه السلام)

________________________



 
 
Major I
Major I
پست: 863
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۸۸, ۱۰:۵۳ ب.ظ
محل اقامت: البرز
سپاس‌های ارسالی: 5392 بار
سپاس‌های دریافتی: 4116 بار
تماس:

تحریم نفت را جدی بگیریم

پست توسط FARSHAD.ADL »

    دیپلماسی ایرانی:‌ بر اساس برآوردها در حال حاضر تقاضای نفت از اوپک در بازار جهانی 30.5 میلیون بشکه در روز است. در نشست اخیر اوپک در 14 دسامبر (23 آذر)،
12
عضو این سازمان سقف تولید روزانه خود را به بالاترین میزان در سه سال گذشته افزایش داده و میزان سقف تولید روزانه اوپک به 30 میلیون بشکه رسید. البته در این نشست عربستان خواهان افزایش تولید نفت اوپک تا سقف 30.5 میلیون بشکه بود که در نهایت 30 میلیون بشکه در روز به عنوان سقف اوپک تصویب شد. با این حال آنگونه که از تولید مجموع کشورهای اوپک بر می آید حتی اگر همه اعضا با سقف تولید خود به تولید نفت بپردازند، مجموع آن 29.5 میلیون بشکه در روز خواهد بود. تنها کشوری که امکان تامین این نفت کسری را دارد عربستان سعودی است. اگرچه عربستان رسما اعلام می کند که 8.5 میلیون بشکه در روز تولید می کند ولی این عدد واقعی نیست و در عمل نزدیک به 10 میلیون بشکه در روز تولید می کند که بعضا این میزان تولید به مخازن این کشور ضربه هم می زند ولی این روزها عربستان به همه کشورها وعده تولید بیشتر می دهد.   حال حاضر بر اساس آمارهای رسمی تولید ایران به زیر 4 میلیون بشکه در روز رسیده است،‌ هرچند آمارهای غیر رسمی آن را 3.6 میلیون بشکه در روز برآورد می کنند. آخرین آمارها حاکی از آن است که صادرات نفت ایران به زیر 2 میلیون بشکه در روز افت کرده است و مبادله و ارز دریافتی و تهاتر و مسائل دیگر هم در این ارتباط مطرح است. 
  ارزیابی ها نشان می دهند که عربستان می تواند تا 12 میلیون بشکه در روز تولید کند. حداقل بر اساس برآوردها عربستان می تواند به طور با دوام 10.5 میلیون بشکه در روز تولید می کند. بنابراین به نظر می رسد عربستان می تواند در صورت تحریم نفتی ایران تا حد زیادی ظرفیت مازاد تولید خود را جایگزین نفت ایران کند. عربستان سابقه چنین کاری را دارد. پس از انقلاب اسلامی که ایران تولید نفت خود را کاهش داد، عربستان نفت خود را جایگزین نفت کاهش یافته ایران کرد. وقتی عراق پس از حمله به کویت مورد تحریم نفتی قرار گرفت نیز مجددا عربستان مازاد تولید نفت خود را جایگزین نفت کویت و عراق کرد. 
  و مشکلات اخیر در رابطه ایران و عربستان نیز این احتمال را افزایش داده است که این کشور به افزایش تولید نفت خود در همراهی با غرب برای تحریم نفت ایران دست بزند. اگرچه اختلاف و رقابت ایران و عربستان در عراق در سالهای پس از حمله آمریکا به این کشور و لبنان مسئله ای جدی بوده است، اما پس از آغاز بهار عرب و جنبش های مردمی در کشورهای عربی به خصوص در بحرین، یمن سوریه، رقابت و اختلافات ایران و عربستان پررنگ تر شد. عربستان ایران را متهم به تحریک شیعیان مخالف در بحرین کرد و ایران نیز متقابلا ناآرامی های سوریه را ناشی از دخالت های عربستان در این کشور می داند. شرکت عربستان به همراه امارات متحده عربی در نشست سه هفته پیش گروه 7 در رم برای افزایش فشار اقتصادی علیه ایران نشانه ای از این همراهی است. در هر صورت توان تولید مازاد عربستان،‌ انگیزه ها و مواضع این کشور نشان می دهد این کشور احتمالا در مسئله تحریم ایران به غرب کمک می کند. 
  سوی دیگر دو تولید کننده نفت اوپک به دلیل مشکلاتی در سالهای اخیرداشته اند کمتر از توان واقعی خود به تولید نفت پرداخته اند. اول عراق بوده که در اثر تحریم ها و سپس جنگ و ناامنی تولید آن کاهش یافته بود. با این حال بر اساس آمارها، تولید نفت عراق به عنوان صادرکننده نهم نفت در حال حاضر به 2.460 میلیون بشکه در روز رسیده که از این رقم 694 هزار بشکه برای مصرف داخلی بوده و 1.766 میلیون بشکه صادر شده است. همچنین لیبی که از کشوهای صادر کننده نفت بود در یک سال گذشته با انقلاب و سپس عملیات نظامی ناتو مواجه شد. پیش از آغاز انقلاب مردمی در لیبی، این کشور در ماه فوریه، روزانه حدود 1.6 میلیون بشکه نفت صادر می کرد
.
گفته می شود با اتمام کار بهسازی و ترمیم صنعت نفت لیبی، این کشور می تواند تا چند ماه آینده روند تولید معمول نفت خود را همچون گذشته از سر گرفته و بیش از یک میلیون بشکه در روز به بازار جهانی تزریق کند
.
 
  توجه به کاهش تولید نفت ایران، توان تولید مازاد عربستان و افزایش تدریجی تولید عراق و لیبی در آینده نزدیک، به نظر می رسد مسئله تحریم نفت ایران حداقل از نظر فیزیکی می تواند کنترل شود. همچنین باید در نظر داشت که در شرایطی خاص شاید کشورهای مصرف کننده از ذخایر تجاری و استراتژیک خود نیز کمی و برای مدتی برداشت نمایند تا کمبودهای احتمالی را جبران کنند تا آثار آن بر بازار نفت مدیریت شود. هرچند تحریم نفت ایران قطعا از نظر روانی و سیاسی بر بازار نفت تاثیر خواهد گذاشت،‌ اما با توجه به واقعیت های بازار نفت نباید تصور کرد که به خودی خود در صورت تحریم نفت ایران بحرانی جهانی ایجاد خواهد شد و به این دلیل غرب و به خصوص آمریکا از دست زدن به چنین اقدامی صرفنظر می کند. اقدامات چند هفته اخیر آمریکا و اروپا شاهد مثالی از این مسئله است. به نظر می رسد باید جدی تر از همیشه با این تهدید برخورد کرد. 
  به این موضوع توجه کرد که تشدید برخوردها با کشورهای تولید کننده در منطقه، خود خطراتی را به همراه دارد. ولی شاید اگر دیپلماسی فعال شود ونزوئلا،‌ اکوادور،‌ الجزایر، عراق،‌ نیجریه و ... نگرانی خود را از تحریم نفتی ایران اعلام کنند و بگویند که اگر چنین اتفاقی بیفتد تولید خود را کم خواهند کرد تا مصرف کنندگان بدانند و این سیاست را دنبال نکنند وعربستان هم بداند که هیچ عضوی از اوپک نباید اقداماتی علیه منافع عضو دیگر این سازمان انجام دهد. 
   
Junior Poster
Junior Poster
پست: 171
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۸ شهریور ۱۳۹۰, ۵:۳۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 69 بار
سپاس‌های دریافتی: 406 بار

Re: فوری:طرح تحريم نفتي از تير 91 اجرايي مي شود!!!!!

پست توسط aliamous »

جالبه ، يك ملت رو تحريم ميكنن به بهانه دستيابي به سلاح هسته اي ، (انقدر اين سلاح در حد شوخي هستش كه حتي مردم خودشون هم باورشون نميشه ايران سلاح هسته اي توليد ميكنه) ، خودشون رو مجاز به استفاده از هرگونه سلاحي ميدونن( اتمي ميكروبي شيميايي و جديدتر از اون سلاح هايي كه در عراق و افغانستان سر مردم بيچاره اونجا آزمايش كردن) ، بعد ادعاي حقوق بشرشون هم ميشه ، بدتر از اونها كساني هستند كه در داخل كشور هرچي ميشه ميگن اروپايي فلان پيشرفت رو كردن اما ما هيچي نداريم، انگار يادشون رفته كه توي جنگ اول و دوم جهاني كشوري كه بي طرف بود چه بلايي سرش اومده ( قحطي رو ميگم ) حالا همين اروپايي ها دم از حقوق بشر ميزنند، با ارز پوزش از تمامي دوستان ، من يكي كه آ ف ت اب ه ور ميدارم به هرچي حقوق بشر اروپايي. آقا ما اصلا اگه بخوايم هيچ دولت فراماسونر اروپايي روي زمين نباشه بايد كي رو ببينيم.
فقط اين رو ميتونم بگم كه نگران نباشين اينها اگر كاري از دستشون بر مي اومد توي اون 8 سال جنگ كه يه سگ وحشي رو انداخته بودن به جون اين ملت انجام ميدادن . الان هم اگه كاري بخوان انجام بدن بعيد ميدونم براي مدت طولاني بتونن كاري بكنن ، فعلا بهتره يه فكر به حال اون دلارهاي امريكايي كه بي پشتوانه از جنگ ويتنام به بعد چاپ شده بكنند كه الان چنين افتضاهي براشون پيش اومده.
هستم اگر نيستم گر نروم ميروم تصویر
Frenzied Poster
Frenzied Poster
نمایه کاربر
پست: 560
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۶ مرداد ۱۳۸۹, ۱:۰۰ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 2278 بار
سپاس‌های دریافتی: 1686 بار
تماس:

Re: تحریم نفت را جدی بگیریم

پست توسط masieh »

متاسفانه بالایی ها چند سالی هست که هیچ چیز رو جدی نگرفته . . نمی گیرند . . . و فکر نکنم بگیرند. . . .
خدایا یک باران الهی نازل کن که این غبار سیاست زدگی و طمع رسیدن به قدرت و لجبازی از تن ایران عزیزمان شسته بشه
اول علی اخر علی
Major
Major
پست: 374
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۸۶, ۱:۰۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 253 بار
سپاس‌های دریافتی: 713 بار

Re: تحریم نفت را جدی بگیریم

پست توسط kingday »

آیا این مساله فقط برای ایران بد میشه؟
جواب منفی هستش

قیمت نفت بالاتر خواهد رفت

ایران هم اگه شده بیست دلار زیر قیمت نفتش رو بفروشه میان برایخریدش صف میبندن و شاید در اون موقع با همین قیمت فعلی بفروشه و زیاد براش فرقی نکنه

اما بدترین ضربه ای که به ایران وارد میشه تاثیرات روانی اون هستش که متاسفانه مردم ایران دارن به خودشون و به کشورشون وارد میکنن و با کشوندن سرمایه هاشون به سمت خرید دلار و سکه دارن بیشترین صدمه رو به اقتصاد وارد میکنن یا با خارج کردن پولها از ایران و ......

اما به هر حال تحریم نفتی ایران از طرف اروپا اگر منجر به بازرسی و تهدید نفتکشهای ایرانی نشه تاثیر زیادی بر اقتصاد ایران نخواهد گذاشت

نه چین و نه چندین کشور عدم تعهد ها تعهدی نسبت به تحریمهای اروپاییها ندارن و بازارهای خرید آینده ایران خواهند بود
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 1378
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۶ فروردین ۱۳۸۷, ۱۲:۱۰ ب.ظ
محل اقامت: شهرکرد
سپاس‌های ارسالی: 4214 بار
سپاس‌های دریافتی: 8330 بار

Re: فوری:طرح تحريم نفتي از تير 91 اجرايي مي شود!!!!!

پست توسط FREE MAN »

متاسفانه با خواستن من و شما هیچ دولتی از بین نمیره چه فراماسونر چه غیر فراماسونر . فقط باید عاقلانه در کنار این دولتها زندگی کرد ...
زنده بودن حرکتی افقی است از گهواره تا گور و زندگی کردن حرکتی عمودی است از زمین تا آسمان
[FONT=Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma][HIGHLIGHT=#fef8e0]انسان ها دو دسته اند: آن هایی که بیدارند در تاریکی و آن هایی که خوابند در   
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3805
تاریخ عضویت: شنبه ۷ شهریور ۱۳۸۸, ۳:۲۶ ق.ظ
محل اقامت: جمهوری اسلامی ایران
سپاس‌های ارسالی: 4180 بار
سپاس‌های دریافتی: 22794 بار
تماس:

Re: فوری:طرح تحريم نفتي از تير 91 اجرايي مي شود!!!!!

پست توسط Sami 1993 »

مردم ایران و مقامات دولت جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی بارها اعلام کرده اند که خوستار روابط با همه کشورها بوده و هستند و حتی در این باره تصمیم به باز پس دادن تسلیحات خریداری شده توسط رژیم وابسته پهلوی را داشتند ، اما غرب که خواستار تسلط کامل بر ایران و منابع ایران بود از هیچ کاری دریغ نکرده و نمی کند . از تحمیل جنگ 8 ساله و زدن ایرباس هما بر فراز خلیج فارس تا تحریم های ریز و درست .
با این حال در اوابل دهه 80 می بینیم که دولت وقت با تعلیق غنی سازی به حق ایران و طرح گفتگوی تمدنها پیش می آید ولی باز هیچ نتیجه ای جز بهانه و فشار بیشتر دربر نداشته است .

پس می بینیم این تفکر که بشینیم و با آنها به صورت مسالمت آمیز و عاقلانه و......... زندگی کنیم کاملا ساده اندیشی و از پیش شکست خورده است .
Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 280
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۳ فروردین ۱۳۹۰, ۳:۵۲ ب.ظ
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 1589 بار
سپاس‌های دریافتی: 2568 بار

Re: فوری:طرح تحريم نفتي از تير 91 اجرايي مي شود!!!!!

پست توسط babak1985 »

اشتون:
می خواهیم به ایران فشار وارد کنیم تا به میز مذاکره بازگردد
خبرگزاری فارس: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره تشدید تحریم ها علیه کشورمان گفت: می خواهیم به ایران فشار وارد کنیم تا به میز مذاکره بازگردد.




تصویر


به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا لحظاتی پیش در نشستی خبری در بروکسل در خصوص تحریم نفت ایران گفت: هدف از این تحریم ها این است که به ایران فشار وارد کنیم تا به میز مذاکره بازگردد.

وی با بیان اینکه از طریق کانال های مختلف از ایران خواستیم که به میز مذاکره بازگردد، اظهار داشت: امیدواریم ایران به صورت مثبت به پیام های ما واکنش نشان دهد.

اظهارات اشتون در حالی مطرح می شود که جمهوری اسلامی ایران بارها آمادگی خود را برای مذاکره و گفت وگو اعلام کرده است.
[External Link Removed for Guests]
دشمن رو باید از دور دید
Captain II
Captain II
پست: 1348
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۰, ۱۲:۵۶ ب.ظ
محل اقامت: Iran
سپاس‌های ارسالی: 5189 بار
سپاس‌های دریافتی: 8626 بار

Re: فوری:طرح تحريم نفتي از تير 91 اجرايي مي شود!!!!!

پست توسط A3eman »

به گزارش فارس به نقل از بلومبرگ، این تحریم که به‌صورت فازبندی شده تا اول جولای اجرا خواهد شد امروز به تصویب نمایندگان اتحادیه اروپا رسیده و قطعی شد. این تحریم در حالی اتفاق افتاد که اتحادیه اروپا با بحران مالی سختی مواجه است که سال جاری میلادی را به یکی از سخت‌ترین سال‌ها از نظر اقتصادی بدل کرده است.
"کریستوفر بیلو"، یکی از دلالان نفتی در بازار بورس لندن در این خصوص اظهار داشت: "باید بنشینیم و ببینیم تحریم‌ها چگونه اجرا شده و چه تاثیری بر قیمت‌ها خواهند داشت؟"
بنابراین گزارش، امروز قیمت نفت برنت دریای شمال با ۹۲ سنت افزایش در هر بشکه به ۱۱۰.۷۸ دلار در هر بشکه رسید و قیمت نفت "وست‌تگزاس اینترمدیت" نیز در هر بشکه ۶۴ سنت افزایش را تجربه کرده است.

بنابر تحریم‌های اتحادیه اروپا، از اول ماه جولای، خرید نفت از ایران ممنوع می‌شود. در عین حال وزرای خارجه اتحادیه اروپا تدابیری را در نظر دارند تا اقتصاد یونان که وابستگی زیادی به نفت ایران دارد، کمتر آسیب ببیند. به همین لحاظ احتمالا سیاست‌های جبرانی برای یونان در نظر گرفته خواهد شد.

پیش‌تر کشورهای مدیترانه‌ای چون اسپانیا، یونان و ایتالیا که از ایران نفت وارد می‌کنند پیشنهاد کرده بودند که فازبندی تحریم نفتی ایران یک‌سال به طول بینجامد که این پیشنهاد مورد موافقت اتحادیه اروپا قرار نگرفت.

فرانسه انگلیس و آلمان اصلی ترین موافقان تحریم‌های ایران در اتحادیه اروپا بودند. فرانسه و انگلیس در همراهی با آمریکا ناوهای جنگی خود را نیز به خلیج فارس اعزام کرده‌اند تا در برابر تهدید ایران در خصوص انسداد تنگه هرمز، مقاومت کنند.
Junior Poster
Junior Poster
پست: 171
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۸ شهریور ۱۳۹۰, ۵:۳۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 69 بار
سپاس‌های دریافتی: 406 بار

Re: فوری:طرح تحريم نفتي از تير 91 اجرايي مي شود!!!!!

پست توسط aliamous »

FREE MAN نوشته شده:متاسفانه با خواستن من و شما هیچ دولتی از بین نمیره چه فراماسونر چه غیر فراماسونر . فقط باید عاقلانه در کنار این دولتها زندگی کرد ...



برادر من كدوم عقل اينها اگه عقل توي سرشون بود كه الان وضع دنيا اين نبود خوبه ادعاي تمدنشون هم ميشه. اين ترم يك درسي داشتيم با عنوان معماري جهان تقريبا ميشه گفت تاريخي و معماري بود.
الان كه فكر ميكنم ميبينم بابا اون سومريهاي عهد باستان يا انسانهاي غارنشين ، از اين مدعيان مدرنيته خيلي جلوتر بودن ، اونها هرچي كه بودن ادعاي پيشرفت نميكردن. يكي نيست به اين اروپايي ها بگه اخه برادر من شما كه اينهمه سلاح و پول و ..... داريد و ادعاي حقوق بشرتون گوش عالمو ادمو كرد كرده واسه چي هنوز اينهمه گرسنه توي دنيا شبها با شكم گشنه ميخوابن . من نمي گم بريد توي كار حكومتها دخالت بكنيد ولي يه كاري واسه اين افريقايي هاي بيچاره كه ميتونيد بكنيد.
صد البته با خواست من و شما ميشه خيلي چيزها رو عوض كرد اولين چيزي كه لازمه اينه كه بشه ملتها رو بيدار كرد . ملتهاي عرب كه تازه سي سال بعد از ما بيدار شدن ( گلي به جمال ملت خودمون بعد از 1400 سال بعد از پيامبر اولين قومي بودن كه تازه فهميدن، اين فهميدنه واسه اونها خيلي خطرناكه) بعد از بيداري ملت ما 30 سال طول كشيد تا ملل عرب بيدار بشن و در اين 30 سال براي اينكه ما بفهمونيم فهميديم كم شهيد نداديم. متاسفانه يك عده از مردم ما فكر ميكنند كه ما چيزي به اروپايي ها بدهكاريم و همين باعث شده كه اونها هر روز از ديروزشون پروتر بشن ، بابا اخه مگه توي زمان جنگ كم بلايي سر ما آوردن ، حالا به جاي اينكه ما طلبكار باشيم اونها شدن طلبكار.
زندگي كردن روي اين كره خاكي با چنين دولتهايي مثل اين ميمونه كه با يه سگ وحشي بخواي يه جا بخوابي.
هستم اگر نيستم گر نروم ميروم تصویر
Major I
Major I
پست: 863
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۸۸, ۱۰:۵۳ ب.ظ
محل اقامت: البرز
سپاس‌های ارسالی: 5392 بار
سپاس‌های دریافتی: 4116 بار
تماس:

Re: فوری:طرح تحريم نفتي از تير 91 اجرايي مي شود!!!!!

پست توسط FARSHAD.ADL »

دیپلماسی ایرانی:‌ جمهوری اسلام ایران در سی سال گذشته همواره با تحریم های سیاسی و اقتصادی مواجه بوده است. اما از زمانی که پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع شد و به تبع آن این شورا چهار قطعنامه در مورد برنامه های هسته ای ایران صادر کرد و ضمن درخواست از ایران برای توقف این فعالیت های تحریم هایی علیه ایران اعمال کرد،‌ مسئله تحریم ها به موضوع جدیدی در رابطه با تعاملات بین المللی ایران تبدیل شد. در این مقاله به رویکرد کشورهای موثر در ارتباط با ایران در موضوع تحریم ها می پردازیم و راه برون رفت از شرایط کنونی می پردازیم.



ایالات متحده آمریکا

آمریکا سابقه طولانی از استفاده از تحریم در سیاست خارجی خود دارد. علاوه بر این ایالات متحده بیش از هر کشوری در سی سال گذشته از ابزار تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کرده است. اما در آخرین و شدید ترین نمونه از این دست اقدامات در هفته های گذشته،‌ باراک اوباما قانون مصوب کنگره این کشور را در مورد تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران امضا کرد که طی آن ایالات متحده تمامی شرکت ها و بانک های خارجی را که با بانک مرکزی ایران تبادلات داشته باشند، تحت تحریم قرار می دهد. این تحریم های یکجانبه از سوی آمریکا که با قطعنامه شورای امنیت صورت نمی گیرد و الزام جهانی در پی ندارد و تحریم مضاعف دانسته می شود. یعنی اگر کشورهای دیگر بانک مرکزی ایران را تحریم نکنند و با ایران مبادلات ارزی داشته باشند، از طرف آمریکا تحریم خواهند شد. این طرح پیش از این نیز در زمان کلینتون درخصوص بحث انرژی اجرا شد که به قانون داماتو معروف شده بود. در این قانون پیش بینی شده بود که اگر شرکت های خارجی بیش از 20میلیون دلار در ایران سرمایه گذاری کنند، با تحریم آمریکا مواجه خواهند شد. در آن برهه زمانی، اتحادیه اروپا مخالف این قانون بود و آن را مغایر با مقررات سازمان تجارت جهانی و حقوق بین الملل می دانست و شرکت های اروپایی نظیر توتال با نقض این تحریم به سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز ایران پرداختند. اما اکنون موضع اتحادیه اروپا تغییر کرده است و نه تنها به تبع آمریکا به دنبال تحریم بانک مرکزی ایران هستند بلکه به دنبال تصویب تحریم خرید نفت ایران نیز هستند.



اتحادیه اروپا

در غیاب تعاملات ایران با آمریکا، اتحادیه اروپا از تعاملات اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران در سه دهه گذشته بسیار سود برده است. اما در شرایط جدید اروپا در حال دست کشیدن از این منافع اقتصادی است. اروپا گفته است که تحریم های مضاعف آمریکا را اجرا می کند و حتی پا را فرا تر از این گذاشت است و چنانچه شاهد بوده ایم در هفته های گذشته دیپلمات های اروپایی در نشست های متعدد مذاکرات جدی و سختی را انجام داده اند که بتوانند تحریم نفت ایران را در این اتحادیه به تصویب برسانند و موافقت همه اعضا را در این ارتباط جلب کنند. امروز قرار است وزیران امور خارجه بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا در بروکسل، پایتخت بلژیک، تشکیل جلسه دهند و انتظار می رود به منظور وادار کردن جمهوری اسلامی به قبول قطعنامه های مصوب شورای امنیت سازمان ملل در مورد توقف بخشی از فعالیت های اتمی خود، تحریم های جدیدی را علیه این کشور به اجرا بگذارند. تحریم های مورد نظر اتحادیه اروپا شامل قطع واردات نفت خام از ایران و همچنین توقف مبادلات با بخش های پتروشیمی، مالی و بانکی جمهوری اسلامی و صادرات طلا به این کشور است. بنابراین در حال حاضر تحریم های مضاعف آمریکا نه تنها با واکنش منفی اروپا همراه نشده است بلکه َآنها بسیار بیشتر و پیشتر از آمریکا حرکت می کنند.



متحدان جهانی غرب

علاوه بر اروپا، بسیاری از کشورهای همسوبا غرب هم درپی تحریم های آمریکا و اروپا مقدمات اجرای این تحریم ها،‌ یعنی تحریم بانک مرکزی و خرید انرژی از ایران را فراهم کرده اند. کشورهایی نظیر کانادا، استرالیا و ژاپن تحت فشار آمریکا اعلام کرده اند که این تحریم ها را اجرا خواهند کرد. کشورهایی نظیر هند، کره جنوبی و ترکیه هم که در محور آمریکا قرار دارند و تعاملات بسیار زیاد اقتصادی با ایران دارند اگرچه تلاش می کنند به یکباره منافع اقتصادی ناشی از تجارت با ایران را از دست ندهند ولی اخبار و مواضع این کشورها نشان می دهد که این کشورها به دنبال ایجاد مقدمات اجرای این تحریم ها هستند و برخی از آنها نیز اجرای آنها را آغاز کرده اند. ترکیه اعلام کرده است به جز تحریم های سازمان ملل به دیگر تحریم ها پایند نیست و شنیده می شود که کره جنوبی از آمریکا خواسته است که این کشور را در مورد مبادلات تجاری با ایران مورد استثناء قرار دهد و شرکت های کره ای را تحت تحریم قرار ندهد. ولی رایزنی مقامات غربی با این کشورها و فشار آمریکا بر آنها به حدی است که به نظر می رسد در آینده نزدیک آنها نیز در این مسیر قرار خواهند گرفت چرا که آنها تعاملات بسیار گسترده تری با غرب به خصوص آمریکا دارند.



شورای همکاری خلیج فارس

اقدامات غرب در شرایطی می افتد که کشورهای عربی که مهم ترین تامین کننده های نفت دنیا هستند به کمک غرب برای فشار بر ایران شتافته اند. رایزنی های مقامات چینی و ژاپنی در هفته های گذشته در کشورهای عربی و همچنین حضور عربستان و امارات متحده عربی در نشست رم که برای توافق در مورد تحریم نفت ایران شکل گرفته بود نشان داد که این همراهی اعراب با غرب بسیار جدی تر از گذشته است.

اختلافات ما با کشورهای عربی عضو شورای همکاری خلیج فارس در این شرایط به ضرر ما تمام شده است و این کشورها که تولید کننده های اصلی در اوپک هستند به مصرف کننده ها قول داده اند که اگر نفت ایران تحریم شود به سرعت نفت مازاد خود را جایگزین نفت ایران می کنند تا به عرضه نفت به بازار جهانی انر‍ژی ضربه ای وارد نشود. موضع صریح وزیر نفت عربستان در مورد این که اعلام کرد که برای رساندن تولید این کشور به سقف 12 میلیون بشکه در روز فقط کافی است شیرفلکه ها را باز کنند آشکارا نشان داد که اعضای شورای همکاری خلیج فارس به رهبری عربستان سعودی بسیج شده اند تا به غرب کمک کنند که ایران را تحت فشار قرار دهد.

امارات متحده عربی که این بار با عربستان هم داستان شده است،‌ پیش از این به دلیل ارتباطات تجاری گسترده با ایران از ورود به چنین فضایی خود داری می کرد. چرا که امارات دروازه ورود کالا به ایران بوده است و از این راه سود سرشاری به جیب زده است. اقدامات اخیر امارات،‌ خصوصا شرکت در نشست رم نشان می دهد که این کشور منافع جدی در ارتباط با این مسئله در همراهی با غرب می بیند که حاضر شده است از سود سرشار ناشی از تعاملات تجاری با ایران چشم پوشی کند.

علاوه بر این در سالهای گذشته همواره شاهد بوده ایم که در معادلات منطقه ای علیه ایران عموما قطر، کویت و عمان کمتر مواضعی علیه ایران اتخاذ کرده اند و وارد بازی های غرب علیه ایران نشده اند. اما متاسفانه مسائل اخیر در مورد احتمال بسته شدن تنگه هرمز این کشورها را نیز تا حد زیادی با دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس همسو کرده است. به نظر می رسد اختلاف نظر ایران و قطر در مورد بحران سوریه نیز در تغییر رفتار قطر موثر بوده است.



روسیه و چین

روسیه و چین که در حال حاضر مهم ترین حامیان بین المللی ایران محسوب می شوند و مانع از تصویب قطعنامه های تحریم دیگر در شورای امنیت شدند با تحریم های یکجانبه غرب علیه ایران نیز مخالفت کرده اند. اما این موضع رسمی این کشورها است و در عمل شواهد و قرائن از رویکرد دیگری حکایت دارد. حداقل در مورد چین که مهم ترین وارد کننده نفت ایران است بر اساس آمار و شنیده ها این کشور ضمن کاهش خرید نفت خود از ایران به دنبال جایگزین هایی برای نفت ایران است. سفر نخست وزیر چین به منطقه و قرار دادهای عظیم نفتی و گازی با عربستان سعودی نشانه های از این رویکرد چین می تواند باشد. سفر اخیر وزیر خزانه داری آمریکا به چین نشان دهنده عزم جدی واشنگتن برای همراه کردن پکن می باشد.

تعاملات تجاری ایران با روسیه بیشتر به مسائل هسته ای و نظامی بوده است که این کشور نیز علی رغم مخالفت هایی که با تحریم ایران بیان داشته است در چند مود تحریم های علیه ایران را اجرا کرده است که مهم ترین آنها عدم ارائه موشک های S300 و فسخ یکجانبه قرارداد ایران بوده است.



تحریم ها و تجارت جهانی

بنابرآنچه گفته شد به نظر می رسد چنانچه این روال پیش رود و متوقف نشود آمریکا می تواند با فشارهای خود مهم ترین شرکای تجاری و اقتصادی ایران را به اجرای تحریم های مضاعف آمریکا وادار سازد. البته باید دقت کرد که تحریم های بانک مرکزی ایران به واقع با روح حقوق بین الملل مغایرت دارد. اگر شورای امنیت این گونه تحریم ها را تصویب و اعلام کند، به لحاظ حقوق بین المللی قابلیت توجیه خواهد داشت و کشورهای عضو سازمان ملل هم باید به مصوبات شورای امنیت پایبند باشند اما در حال حاضر اقدام یکطرفه آمریکا هم با قوانین بین المللی و هم با قوانین سازمان تجارت جهانی مغایرت دارد. اما از آنجا که آمریکا از قطب های اقتصادی جهان است و اغلب کشورها نیاز دارند تا با واشنگتن مبادلات اقتصادی و سیاسی داشته باشند، به تبعیت از تصمیم آمریکا گرایش خواهند داشت. اقدامات یک جانبه از سوی دولت ها مانند تحریم های مضاعف یا تحریم هایی درباره سرمایه گذاری پولی و مالی می تواند با مقررات سازمان تجارت جهانی مغایرت داشته باشد و به اعضا امکان می دهد از توانمندی این سازمان برای مقابله با تحریم ها سود جوید. اما ایران عضو این سازمان نیست تا بتواند از این حربه برای دور زدن تحریم ها استفاده کند. بنابراین همراهی دیگر قدرت های اقتصادی جهان با آمریکا می تواند برای اقتصاد ایران که وابسته به نفت است بسیار زیانبار و شکننده باشد.



تحریم ایران و بازار نفت

چنانچه اشاره شد،‌ عربستان سعودی و دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای جایگزینی نفت ایران ابراز آمادگی کرده اند که این مسئله می تواند به این معنی باشد که چندان خلاء نفت ایران بر بازار نفت جهان تاثیری نگذارد و اقتصاد جهان با شوک ناشی از بالا رفتن شدید قیمت نفت مواجه نشود. البته افزایش صادرات نفت عراق و لیبی و بازسازی صنایع آسیب خورده نفت این دو کشور نیز می تواند در این زمینه موثر باشد.

اما برخی از مقامات ایران تهدید کرده اند که در صورت تحریم نفت ایران،‌ از صدور نفت از تنگه هرمز جلوگیری می کند و با بستن این تنگه مانع از صادارت نفت به جهان می شود. اگر چه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در حال ایجاد خط لوله ای برای انتقال نفت این کشورها به دریای سرخ هستند و عمان هم سواحلی در دریای عمان دارد ولی این مسائل مانع از اهمیت استراتژیک تنگه هرمز نخواهد بود. شکی نیست که تنگه هرمز شریان نفت جهان است و هرگونه تهدیدی برای آن می تواند برای کل جهان پیام خطرناکی ارسال کند. به نظر می رسد این تهدید به زمانی مربوط شود که جمهوری اسلامی ایران هیچ راه حل دیگری برای پاسخ به فشارهای غرب نیابد و تمام ابزارهای دیگر را ناکارآمد بداند. در چنین شرایطی و در صورت وقوع چنین احتمالی عواقب آن غیر قابل تصور است.



چه باید کرد؟

اما هنوز ایران ابزارهای دیپلماتیک برای حل و فصل مسائل با جامعه جهانی را داراست. باید در نظر داشت که آنچه شرایط کنونی را ایجاد کرده است قطعنامه های شورای امنیت بوده است که در اثر فعالیت های هسته ای ایران تصویب شده است. به نظر می رسد ایران باید چنانچه اعلام کرده است که آماده مذاکرات با غرب و گروه 1+5 است از این مذاکرات به عنوان یک نقطه عطف در روابط خود با جامعه جهانی استفاده کند. غرب خواهان مذاکره در مورد برنامه هسته ای ایران است و ایران پیش از این بر بسته پیشنهادی خود به عنوان دستور کار مذاکرات پایفشاری کرده است. بسته ای که خواهان پرداختن به برنامه هسته ای ایران در کنار مسائلی نظیر زرادخانه های هسته ای اسرائیل، نحوه مدیریت جهان و ... است. تاکید بر در دستور کار بودن چنین مسائلی عملا بن بست را برای هرگونه مذاکره ای رقم می زند چرا که غرب خواهان مذاکره بی قید و شرط با ایران در مورد مسئله هسته ای ایران است.

ایران همواره از حضور ناظران آ‍ژانس بین المللی انرژی اتمی و نظارت بر فعالیت های هسته ای خود استقبال کرده است و این فعالیت ها را به طور کامل در چارچوب قوانین آژانس می داند. در این شرایط بهتر است ایران به جای پیوند زدن مسائل با یکدیگر بر شفاف بودن برنامه های هسته ای خود تاکید کند و تلاش کند که کلیه ابهامات در این زمینه را از بین ببرد.

به نظر می رسد چنانچه ایران موضع خود را در مورد دستورکار مذاکرات تعدیل کند و به صورت جدی و با برنامه ای مشخص به مذاکرات وارد شود می توان روزنه امیدی برای توافق کلی میان ایران و جامعه جهانی تصور کرد. نگاهی کوتاه به وضعیت اقتصادی و بحران افول ارزش پول ملی در هفته های گذشته کافی است تا بدانیم بر خلاف عقیده عده ای تحریم ها بیش از یک کاغذ پاره عمل کرده اند و اینک پیامدهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی خود را نشان می دهد. بنابراین بر همه ماست که با درایت و عقلانیت از اتخاذ مواضع احساسی و بی پشتوانه خودداری کنیم و تلاش کنیم با استفاده از همه توان دیپلماتیک کشورمان به توافقی جامع و کلی با جامعه جهانی دست یابیم. به این بیندیشیم که شرایط کنونی می تواند آسیب های اجتماعی گسترده ای را برای مردم کشورمان به همراه داشته باشد و به نوعی نابسامانی بینجامد.
آخرین ويرايش توسط 1 on FARSHAD.ADL, ويرايش شده در 0.
ارسال پست

بازگشت به “اخبار و حوادث”