m1234 نوشته شده:با سلام
در جواب دوستان من کی گفتم بریم به غربی ها باج بدیم کی گفتم بریم بگیم چشم حر چی شما گفتین
منظورم اینه که اگه امکانش بود که نیست مثل هند و روسیه که روسیه تو این ضمینه به هند کمک میکنه
دوست عزیزی ما رو با روسیه مقاسیه کرده و میگه روسیه که داره جنگنده نسل 5 میسازه از کسی کمک گرفته دوست عزیز روسیه چند ساله داره جنگنده های مختلف میسازه ما چند سال روسیه تا حالا چندتا جنگنده طراحی کرده ما چندتا روسیه چه امکاناتی داره ما چه امکاناتی
در مورد صاعقه یک بار گفتم هیچ صاعقه تولید نشده این ها چند تا f-5 بوده که میخواستن اوراق کنن ولی این کارو نکردن کاره بجا و دورستی هم کردن در مورد امکانات رادار و اویونیک هم بله اگه امکانش باشه یه رادار مثل رادار f-16i طراحی کنیم اون وقت میشه یه چیزی و ارتقا رادار خود f-5 نه هیچ حرفی برای گفتن نداره
در مورد نگه داری هواپیما های قدیمی نیروی هوایی از اورهال یه f-4 تا ساختن یه جنگنده جدید خیلی راهه و خیلی با هم فرق میکنن
f-14 یه زمانی کامپیوتر پرنده بود ولی الان یه جنگنده هایی مثل رافال رپتور تایفون سوخو-30 میگ-33 خیلی از نظر رادار و اویونیک پیچیده تر هستند.
اگه منظورتون من هستم
باید بگم که تامکت الان هم که 4 سال از تولیدش میگزره بازم فن آوری هایی داره در بعضی موارد که بهتر از جنگنده هایی هست که شما گفتید
نیروی در یایی آمریکا تامکت هاش رو تا سال 2006 که در خدمت بودند بدون کمک شرکت سازندش نمی تونست نگهداری کنه و در بعضی موارد در به کار گیریش هم مشکل داشت اما حالا کشوری مثل ایران 33 ساله داره بدون کمترین مشکل ازش بره برداری میکنه
اگه به معنی اورهال دقت کنید یعنی باز کردن کامل و بستن آن که خودش کمتر از ساخت و تولید و مونتاژ جنگنده نیست
دوستمون سامی 1993 هم که عکسی رو گزاشته بودند از رو ی پروژه ی کبرا بود که زمان شاه برای ایران در حال ساخت بودند که بعد ها شد اف 18 و چون به احتمال زیاد اسنادی از اون پروزه و اون زمان دست بچه بوده دارن با اون اسناد و مدارک این جنگنده رو میسازند که البته هنوز در مراحل پژوهش است و شاید هم ساختن ما ندیدیم
اما جنگنده ی شفق یه طرح تحقیقاتی و ساخته شده است که ازش فیلم هم دارم که البته ممکنه شما دیده باشینش
اگه بخواین میتونم آپلودش کنم